Kodakprisen til Øystein Mamen

Kodakprisen2008_lite.jpgØystein Mamen ble i går tildelt Kodakprisen for beste filmfoto 2008 for Sommerhuset.   

Kodakprisen2008_stort.jpg

Øystein Mamen ble i går tildelt Kodakprisen for beste filmfoto 2008 for Sommerhuset.

Øystein Mamen er tildelt Kodakprisen for beste filmfoto 2008. Tildelingen ble gjort under februararrangementet av Blått Lerret av Tore Koppseng fra Kodak Norge. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Prisen går til en ung fotograf som har vist et usedvanlig talent i flere kortfilmer. I kinofilmen Sommerhuset understreker hans foto en poetisk og finstemt fortalt historie om to søstres ulike reaksjoner på morens død og deres gjenvisitt på sommerhuset nordpå. Foto i filmen gjenspeiler en særegen evne til å utnytte det naturlige lyset og skape lavmælte stemninger. Kodakprisen går til Øystein Mamen for Sommerhuset.

Mamen er for tiden aktuell med foto på den norske kinofilmen Yatzy.
Kodakjuryen består av redaktørene for de tre filmtidsskriftene Rushprint, Z og Film & Kino.

Manus og regi på Sommerhuset: Ole Giæver.
Produsent: Karin Julsrud i 4 1/2.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

Kodakprisen til Øystein Mamen

Kodakprisen2008_lite.jpgØystein Mamen ble i går tildelt Kodakprisen for beste filmfoto 2008 for Sommerhuset.   

Kodakprisen2008_stort.jpg

Øystein Mamen ble i går tildelt Kodakprisen for beste filmfoto 2008 for Sommerhuset.

Øystein Mamen er tildelt Kodakprisen for beste filmfoto 2008. Tildelingen ble gjort under februararrangementet av Blått Lerret av Tore Koppseng fra Kodak Norge. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Prisen går til en ung fotograf som har vist et usedvanlig talent i flere kortfilmer. I kinofilmen Sommerhuset understreker hans foto en poetisk og finstemt fortalt historie om to søstres ulike reaksjoner på morens død og deres gjenvisitt på sommerhuset nordpå. Foto i filmen gjenspeiler en særegen evne til å utnytte det naturlige lyset og skape lavmælte stemninger. Kodakprisen går til Øystein Mamen for Sommerhuset.

Mamen er for tiden aktuell med foto på den norske kinofilmen Yatzy.
Kodakjuryen består av redaktørene for de tre filmtidsskriftene Rushprint, Z og Film & Kino.

Manus og regi på Sommerhuset: Ole Giæver.
Produsent: Karin Julsrud i 4 1/2.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

MENY