Millioner til Nokas og Nytt norsk håp

nfi_lite.jpgTre spillefilmer, to dokumentarer og to kortfilmer har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering på Norsk filminstitutts styremøte i dag.   

nfi_stort.jpg

Tre spillefilmer, to dokumentarer og to kortfilmer har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering på Norsk filminstitutts styremøte i dag.

Spillefilmene er Bestevennen, Nytt Norsk Håp og Nokas. Kortfilmene er Ella og Skrivesperre, og dokumentarene er Scener fra et vennskap og Håkon Bleken, maler.

Tordenfilm AS får 10 000 500 kroner i tilskudd til spillefilmen Nytt Norsk Håp. Det er historien om hvordan kommandør Arne Treholt og ninjatroppen hans berget Norge under den kalde krigen. Historien utspiller seg i tida rett før arrestasjonen av Treholt, og viser at vår nyere historie forløp ganske annerledes enn de fleste tror.
Prosjektet lages med den virkelige Arne Treholts velsignelse. Manusforfatter og regissør er Thomas Cappelen Malling og produsent Eric Vogel.

Alligator film AS får 9 500 000 kroner i tilskudd til spillefilmen Nokas. Filmen forteller historien om det faktiske Nokas-ranet, slik det foregikk 5. april 2004. Erik Skjoldbjærg, som fra før har laget filmer som Prozac Nation, Insomnia og En folkefiende, har regien. Nokas er en fiktiv, men realistisk film om hvordan det kunne sett ut, og belyser ranet fra ulike synsvinkler. Manusforfatter er Christopher Grøndahl og produsent Jan Aksel Angeltvedt.

Filmbin AS får 8 000 000 kroner til spillefilmen Bestevennen. Bestevennen er et spenningsdrama for barn om vennskap og mot. En dag rømmer Julie og Mettes bestevenn Naisha fra flyktningmottaket der hun bor. Hun og moren har fått beskjed om at asylsøknaden deres ikke er godkjent, og at de ikke får bli i Norge. Niåringene Julie og Mette bestemmer seg for å finne Naisha og moren. Bestevennen er den første spillefilmen fra regionen Hedmark og Oppland som produseres av et lokalt selskap.
Regissør er Christian Lo og produsent Trine Aadalen Lo.

Speranza film AS
får 900 000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Scener fra et vennskap. Filmen forteller historien om vennskapet mellom kameratene Erlend og Alexander. Regissør er Jannicke Systad Jacobsen, som var nominert til Gullruten for Sandmann og har vunnet flere priser for Klovnebarna. Produsent er Margreth Olin.

Polkafilm ANS
er tildelt 500 000 kr (totalt 850 000 kr) i tilskudd til
dokumentarfilmen Håkon Bleken, maler. Den er et nært og utfordrende portrett av kunstneren Håkon Bleken. Regissør og produsent Hallvard Bræin har tidligere stått bak dokumentarer som Giganten om Erik Bye og Gatas Gynt. Manusforfatter er Christopher Grøndahl.

Norsk Filmproduksjon AS
får 1 410 000 kr til novellefilmen Ella. 73 år gamle Ella bærer på tunge hemmeligheter som omgivelsene ikke vet om. Bakgrunnen for hennes historie er hendelser fra Finnmark i de siste månedene før freden kom, da de tyske soldatene trakk seg ut. I disse historiene finnes det mange hendelser som dreier seg om grove overgrep mot barn og kvinner. Regissør Hanne Larsen fikk både Amanda og
internasjonal pris i Palm Springs for kortfilmen Varde. Produsenter er Hilde Berg og Bent Rognlien.

Filmkollektivet AS
får 1 450 000 kroner til novellefilmen Skrivesperre. Den er en svart komedie som spiller på forventninger knyttet til private og profesjonelle ambisjoner for hovedpersonen. Manuset har også et skrått blikk på det å leve i den norske filmbransjen. Regissør Geir Henning Hopland har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer, samt to novellefilmer basert på andre manusforfatteres arbeider. Han er i prosjektutvikling av en større tv-serie basert på Johan Harstads roman "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?" Produsent er Erlend Haarr Eriksson.

Dette melder Norsk Filminstitutt

Millioner til Nokas og Nytt norsk håp

nfi_lite.jpgTre spillefilmer, to dokumentarer og to kortfilmer har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering på Norsk filminstitutts styremøte i dag.   

nfi_stort.jpg

Tre spillefilmer, to dokumentarer og to kortfilmer har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering på Norsk filminstitutts styremøte i dag.

Spillefilmene er Bestevennen, Nytt Norsk Håp og Nokas. Kortfilmene er Ella og Skrivesperre, og dokumentarene er Scener fra et vennskap og Håkon Bleken, maler.

Tordenfilm AS får 10 000 500 kroner i tilskudd til spillefilmen Nytt Norsk Håp. Det er historien om hvordan kommandør Arne Treholt og ninjatroppen hans berget Norge under den kalde krigen. Historien utspiller seg i tida rett før arrestasjonen av Treholt, og viser at vår nyere historie forløp ganske annerledes enn de fleste tror.
Prosjektet lages med den virkelige Arne Treholts velsignelse. Manusforfatter og regissør er Thomas Cappelen Malling og produsent Eric Vogel.

Alligator film AS får 9 500 000 kroner i tilskudd til spillefilmen Nokas. Filmen forteller historien om det faktiske Nokas-ranet, slik det foregikk 5. april 2004. Erik Skjoldbjærg, som fra før har laget filmer som Prozac Nation, Insomnia og En folkefiende, har regien. Nokas er en fiktiv, men realistisk film om hvordan det kunne sett ut, og belyser ranet fra ulike synsvinkler. Manusforfatter er Christopher Grøndahl og produsent Jan Aksel Angeltvedt.

Filmbin AS får 8 000 000 kroner til spillefilmen Bestevennen. Bestevennen er et spenningsdrama for barn om vennskap og mot. En dag rømmer Julie og Mettes bestevenn Naisha fra flyktningmottaket der hun bor. Hun og moren har fått beskjed om at asylsøknaden deres ikke er godkjent, og at de ikke får bli i Norge. Niåringene Julie og Mette bestemmer seg for å finne Naisha og moren. Bestevennen er den første spillefilmen fra regionen Hedmark og Oppland som produseres av et lokalt selskap.
Regissør er Christian Lo og produsent Trine Aadalen Lo.

Speranza film AS
får 900 000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Scener fra et vennskap. Filmen forteller historien om vennskapet mellom kameratene Erlend og Alexander. Regissør er Jannicke Systad Jacobsen, som var nominert til Gullruten for Sandmann og har vunnet flere priser for Klovnebarna. Produsent er Margreth Olin.

Polkafilm ANS
er tildelt 500 000 kr (totalt 850 000 kr) i tilskudd til
dokumentarfilmen Håkon Bleken, maler. Den er et nært og utfordrende portrett av kunstneren Håkon Bleken. Regissør og produsent Hallvard Bræin har tidligere stått bak dokumentarer som Giganten om Erik Bye og Gatas Gynt. Manusforfatter er Christopher Grøndahl.

Norsk Filmproduksjon AS
får 1 410 000 kr til novellefilmen Ella. 73 år gamle Ella bærer på tunge hemmeligheter som omgivelsene ikke vet om. Bakgrunnen for hennes historie er hendelser fra Finnmark i de siste månedene før freden kom, da de tyske soldatene trakk seg ut. I disse historiene finnes det mange hendelser som dreier seg om grove overgrep mot barn og kvinner. Regissør Hanne Larsen fikk både Amanda og
internasjonal pris i Palm Springs for kortfilmen Varde. Produsenter er Hilde Berg og Bent Rognlien.

Filmkollektivet AS
får 1 450 000 kroner til novellefilmen Skrivesperre. Den er en svart komedie som spiller på forventninger knyttet til private og profesjonelle ambisjoner for hovedpersonen. Manuset har også et skrått blikk på det å leve i den norske filmbransjen. Regissør Geir Henning Hopland har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer, samt to novellefilmer basert på andre manusforfatteres arbeider. Han er i prosjektutvikling av en større tv-serie basert på Johan Harstads roman "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?" Produsent er Erlend Haarr Eriksson.

Dette melder Norsk Filminstitutt

MENY