Max Manus på Blått Lerret web-tv

BL_MaxManus_lite.jpgAksel Hennie og Agnes Kittelsen forteller om sine roller i  Max Manus. Møt dem sammen med de to regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning på Blått Lerret web-tv.    

BL_MaxManus_stort.jpg

Aksel Hennie og Agnes Kittelsen forteller om sine roller i premiereaktuelle Max Manus. Møt dem sammen med de to regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning på Blått Lerret web-tv.

Med et budsjett på drøye 50 millioner kroner er spillefilmen om motstandsmannen Max Manus en av norgeshistoriens dyreste. Filmens manus er skrevet av Thomas Nordseth-Tiller og tar utgangspunkt i de to bøkene " Det vil helst gå godt" og "Det blir alvor", begge skrevet av Max Manus selv.

De to regissørene bak prosjektet, Espen Sandberg og Joachim Rønning, håndplukket Axel Hennie til hovedrollen som Max.

– Vi var veldig sikre på at vi ville ha Aksel fordi han er en fantastisk skuespiller. Han har i tillegg egenskaper og trekk ved sin personlighet som minner om Max, sier Joachim Rønning.

– Du kan ikke lage en glatt film om Max Manus, for hele personen Max var en nervebunt. Max var en ung fyr som meg, som kom i en helt absurd presset sitasjon. Han var ingen god soldat – han ble det etter hvert, men slet med marerittene fra Finlandskrigen langt inn i krigen mot tyskerne. Max kastet opp før hver operasjon og slet masse med angsten for at noe skulle gå galt. Og når noe gikk galt, tok han det ekstremt ille inn over seg, sier Axel Hennie om Max Manus. 

– Filmen handler om motstandbevegelsens kamp mot noe som var så mye større enn seg selv. Så lenge krigen varte, hadde Max Manus noe å sloss for. Men da krigen vinnes har han ingenting igjen, legger han til.

– Utforringen gjennom hele prosjektet har vært hva vi skulle velge å ta med. Flere operasjoner er utelatt, men vi har hele tiden ønsket å være sannferdige. Men vi var hele tiden klare på at historien skulle fortelles fra Max sitt ståsted, forteller Rønning.

– En film på to timer må ha en innebygd logikk man må følge, vi har vært nødt til å presentere visse aksjoner som speiler historien til Max på en spesiell måte. Dette omfatter også menneskene som sto han nær, og vi har hatt flere samtaler med Gunnar Sønsteby og Tikken Manus.  Dette har gitt oss masse spennende informasjon og en sparring som gjør at vi føler at vi har vært sannferdige mot historien, sier Espen Sandberg.

Møt de to regissørene Espen sandberg og Joachim Rønning i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret web-tv her.

Møt Espen sandberg, Joachim Rønning og skuespiller Aksel Hennie samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen her.

Møt Joachim Rønning, Espen Sandberg, Aksel Hennie og Agnes Kittelsen i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen her.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

Max Manus på Blått Lerret web-tv

BL_MaxManus_lite.jpgAksel Hennie og Agnes Kittelsen forteller om sine roller i  Max Manus. Møt dem sammen med de to regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning på Blått Lerret web-tv.    

BL_MaxManus_stort.jpg

Aksel Hennie og Agnes Kittelsen forteller om sine roller i premiereaktuelle Max Manus. Møt dem sammen med de to regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning på Blått Lerret web-tv.

Med et budsjett på drøye 50 millioner kroner er spillefilmen om motstandsmannen Max Manus en av norgeshistoriens dyreste. Filmens manus er skrevet av Thomas Nordseth-Tiller og tar utgangspunkt i de to bøkene " Det vil helst gå godt" og "Det blir alvor", begge skrevet av Max Manus selv.

De to regissørene bak prosjektet, Espen Sandberg og Joachim Rønning, håndplukket Axel Hennie til hovedrollen som Max.

– Vi var veldig sikre på at vi ville ha Aksel fordi han er en fantastisk skuespiller. Han har i tillegg egenskaper og trekk ved sin personlighet som minner om Max, sier Joachim Rønning.

– Du kan ikke lage en glatt film om Max Manus, for hele personen Max var en nervebunt. Max var en ung fyr som meg, som kom i en helt absurd presset sitasjon. Han var ingen god soldat – han ble det etter hvert, men slet med marerittene fra Finlandskrigen langt inn i krigen mot tyskerne. Max kastet opp før hver operasjon og slet masse med angsten for at noe skulle gå galt. Og når noe gikk galt, tok han det ekstremt ille inn over seg, sier Axel Hennie om Max Manus. 

– Filmen handler om motstandbevegelsens kamp mot noe som var så mye større enn seg selv. Så lenge krigen varte, hadde Max Manus noe å sloss for. Men da krigen vinnes har han ingenting igjen, legger han til.

– Utforringen gjennom hele prosjektet har vært hva vi skulle velge å ta med. Flere operasjoner er utelatt, men vi har hele tiden ønsket å være sannferdige. Men vi var hele tiden klare på at historien skulle fortelles fra Max sitt ståsted, forteller Rønning.

– En film på to timer må ha en innebygd logikk man må følge, vi har vært nødt til å presentere visse aksjoner som speiler historien til Max på en spesiell måte. Dette omfatter også menneskene som sto han nær, og vi har hatt flere samtaler med Gunnar Sønsteby og Tikken Manus.  Dette har gitt oss masse spennende informasjon og en sparring som gjør at vi føler at vi har vært sannferdige mot historien, sier Espen Sandberg.

Møt de to regissørene Espen sandberg og Joachim Rønning i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret web-tv her.

Møt Espen sandberg, Joachim Rønning og skuespiller Aksel Hennie samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen her.

Møt Joachim Rønning, Espen Sandberg, Aksel Hennie og Agnes Kittelsen i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen her.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

MENY