Tyskland elsker Yngve

Yngve_lite.jpgStian Kristiansens Mannen som elsket Yngve vant hovedprisen NDR for beste spillefilm under De nordiske filmdagene i Lübeck. Med prisen følger 12.500 euro til regissøren.

Yngve_stort.jpg

Stian Kristiansens Mannen som elsket Yngve vant hovedprisen NDR for beste spillefilm under De nordiske filmdagene i Lübeck. Med prisen følger 12.500 euro til regissøren.

Filmen fikk også hederlig omtale fra juryen. Regissør Stian Kristiansen og skuespillerne Rolf Kristian Larsen og Ole Christoffer Ertvåg var til stede under prisutdelingen.

I fjor var det Bård Breiens film Kunsten å tenke negativt som vant NDR-prisen. Prisen resulterte i salg til Tyskland, og har siden premieren i oktober solgt mer enn 50.000 billetter i Tyskland.

Festivalens publikumspris ble opprettet i 1979 av avisen Lübecker Nachrichten, og består av 5000 euro. Festivalens publikum stemmer frem vinneren. Regissør Nils Gaup og den finske skuespillerinnen Anni-Kristiina Juuso har vært i Lübeck for første gang, og kunne i kveld motta publikumsprisen for Kautokeino-opprøret.

Regissør Arne Lindtner Næss og produsent Rune H. Trondsen har begeistret både publikum og barnefilmjury med SOS Svartskjær, og mottok prisen bestående av 5000 euro. Filmen har allerede vært vist på en rekke tyske barnefilmfestivaler, og kommer snart opp på kino i Tyskland.

Regissør Eva Sørhaug har deltatt med filmen Lønsj i hovedkonkurransen. Lønsj debuterte internasjonalt som åpningsfilm i kritikeruken i Venezia, og har siden august vært vist på filmfestivalene i Toronto, Reykjavik, London og skal i tiden frem til jul videre til Vilnius, Stockholm, Tallinn, Bratislava og Bahamas.

Regissør, produsent og manusforfatter Bent Hamer har kombinert visning av sin Cannes-film O’Horten med møter med tysk presse i forkant av den tyske kinolanseringen av filmen.

Regissør Ole Martin Hafsmo har deltatt med sin film Switch, mens Hallvard Bræin har vist sin dokumentarfilm Gatas Gynt, og regissørene Karoline Grindaker og Hilde K. Kjøs deltok med dokumentarfilmen Lykkens Grøde.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Tyskland elsker Yngve

Yngve_lite.jpgStian Kristiansens Mannen som elsket Yngve vant hovedprisen NDR for beste spillefilm under De nordiske filmdagene i Lübeck. Med prisen følger 12.500 euro til regissøren.

Yngve_stort.jpg

Stian Kristiansens Mannen som elsket Yngve vant hovedprisen NDR for beste spillefilm under De nordiske filmdagene i Lübeck. Med prisen følger 12.500 euro til regissøren.

Filmen fikk også hederlig omtale fra juryen. Regissør Stian Kristiansen og skuespillerne Rolf Kristian Larsen og Ole Christoffer Ertvåg var til stede under prisutdelingen.

I fjor var det Bård Breiens film Kunsten å tenke negativt som vant NDR-prisen. Prisen resulterte i salg til Tyskland, og har siden premieren i oktober solgt mer enn 50.000 billetter i Tyskland.

Festivalens publikumspris ble opprettet i 1979 av avisen Lübecker Nachrichten, og består av 5000 euro. Festivalens publikum stemmer frem vinneren. Regissør Nils Gaup og den finske skuespillerinnen Anni-Kristiina Juuso har vært i Lübeck for første gang, og kunne i kveld motta publikumsprisen for Kautokeino-opprøret.

Regissør Arne Lindtner Næss og produsent Rune H. Trondsen har begeistret både publikum og barnefilmjury med SOS Svartskjær, og mottok prisen bestående av 5000 euro. Filmen har allerede vært vist på en rekke tyske barnefilmfestivaler, og kommer snart opp på kino i Tyskland.

Regissør Eva Sørhaug har deltatt med filmen Lønsj i hovedkonkurransen. Lønsj debuterte internasjonalt som åpningsfilm i kritikeruken i Venezia, og har siden august vært vist på filmfestivalene i Toronto, Reykjavik, London og skal i tiden frem til jul videre til Vilnius, Stockholm, Tallinn, Bratislava og Bahamas.

Regissør, produsent og manusforfatter Bent Hamer har kombinert visning av sin Cannes-film O’Horten med møter med tysk presse i forkant av den tyske kinolanseringen av filmen.

Regissør Ole Martin Hafsmo har deltatt med sin film Switch, mens Hallvard Bræin har vist sin dokumentarfilm Gatas Gynt, og regissørene Karoline Grindaker og Hilde K. Kjøs deltok med dokumentarfilmen Lykkens Grøde.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

MENY