TIFF i økonomisk krise

TIFF_lite.jpgTo måneder etter at Tromsø Internasjonale Filmfestival varslet om økonomisk krise har Tromsø kommune fortsatt ingen løsning å by på. – Det går mot stupet, sier styreleder Gerd Bjørhovde.

TIFF_stort.jpg

To måneder etter at Tromsø Internasjonale Filmfestival varslet om økonomisk krise har Tromsø kommune fortsatt ingen løsning å by på.
 – Det går mot stupet, sier styreleder Gerd Bjørhovde.

– Det er fristende å si at det ikke blir filmfestival, men vi har for mange avtaler på gang til at vi kan avlyse festivalen, sier festivalsjef i Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) Martha Otte til Nordlys.no. 

Hun understreker at det er viktig for TIFF å få avklart den økonomiske situasjonen rundt TIFF og driften av Verdensteatret så raskt som mulig.

Kommunaldirektør Irene Valstad Simonsen forteller at hun har lovet TIFF å legge en orientering om situasjonen fram i Formannskapet 17. november.

– Jeg jobber intenst med å få fram saken til mandag 17. november. Jeg hadde som mål om ikke annet å få til en muntlig orientering, men jeg er ikke sikker på om jeg klarer det. I så fall blir det til neste møte, sier Valstad Simonsen, og understreker at de har et godt samarbeid med TIFF om saken. 

– Vil du legge fram et forslag til løsning på saken, og i så fall hvilket?

– Til sjuende og sist har jeg ikke sett totalen enda. Det viktigste er å sikre drifta av TIFF, sier kommunaldirektøren.

To måneder etter at TIFF sendte krisebrev til kommunens politiske ledelser, jobber hun fortsatt med å få oversikt over alle økonomiske forhold i TIFF, Cinematek og de økonomiske forpliktelser og avtaler som driften av Verdensteatret krever.

– Vi er veldig bekymra, men håper kan stole på det kommunen sier om at de vil gjøre det de kan for å få orden på dette, slik de har sagt muntlig gjentatte ganger, sier Gerd Bjørhovde, styreleder i TIFF. Hun mener at saken nå har trukket ut i kommunen.

– Det går mot stupet altså. Vi trenger en million rett og slett, sier Bjørhovde, som synes kommunen viser at de ikke har tatt saken inn over seg.

– Dette blir bare mer og mer akutt for oss. Det er så viktig at vi ikke vil ha noen hastesak. Det er bare nødt til å ta den tida som trengs, men det må skje på denne siden av årsskiftet, understreker Martha Otte, og legger til at TIFF har fullt fokus på å lage en best mulig festival.

10. desember skal kommunestyret behandle økonomiplanen for Tromsø kommune. Den inneholder allerede flere kutt i kultursektoren.

Dette melder Nordlys.no

Foto: TIFF

TIFF i økonomisk krise

TIFF_lite.jpgTo måneder etter at Tromsø Internasjonale Filmfestival varslet om økonomisk krise har Tromsø kommune fortsatt ingen løsning å by på. – Det går mot stupet, sier styreleder Gerd Bjørhovde.

TIFF_stort.jpg

To måneder etter at Tromsø Internasjonale Filmfestival varslet om økonomisk krise har Tromsø kommune fortsatt ingen løsning å by på.
 – Det går mot stupet, sier styreleder Gerd Bjørhovde.

– Det er fristende å si at det ikke blir filmfestival, men vi har for mange avtaler på gang til at vi kan avlyse festivalen, sier festivalsjef i Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) Martha Otte til Nordlys.no. 

Hun understreker at det er viktig for TIFF å få avklart den økonomiske situasjonen rundt TIFF og driften av Verdensteatret så raskt som mulig.

Kommunaldirektør Irene Valstad Simonsen forteller at hun har lovet TIFF å legge en orientering om situasjonen fram i Formannskapet 17. november.

– Jeg jobber intenst med å få fram saken til mandag 17. november. Jeg hadde som mål om ikke annet å få til en muntlig orientering, men jeg er ikke sikker på om jeg klarer det. I så fall blir det til neste møte, sier Valstad Simonsen, og understreker at de har et godt samarbeid med TIFF om saken. 

– Vil du legge fram et forslag til løsning på saken, og i så fall hvilket?

– Til sjuende og sist har jeg ikke sett totalen enda. Det viktigste er å sikre drifta av TIFF, sier kommunaldirektøren.

To måneder etter at TIFF sendte krisebrev til kommunens politiske ledelser, jobber hun fortsatt med å få oversikt over alle økonomiske forhold i TIFF, Cinematek og de økonomiske forpliktelser og avtaler som driften av Verdensteatret krever.

– Vi er veldig bekymra, men håper kan stole på det kommunen sier om at de vil gjøre det de kan for å få orden på dette, slik de har sagt muntlig gjentatte ganger, sier Gerd Bjørhovde, styreleder i TIFF. Hun mener at saken nå har trukket ut i kommunen.

– Det går mot stupet altså. Vi trenger en million rett og slett, sier Bjørhovde, som synes kommunen viser at de ikke har tatt saken inn over seg.

– Dette blir bare mer og mer akutt for oss. Det er så viktig at vi ikke vil ha noen hastesak. Det er bare nødt til å ta den tida som trengs, men det må skje på denne siden av årsskiftet, understreker Martha Otte, og legger til at TIFF har fullt fokus på å lage en best mulig festival.

10. desember skal kommunestyret behandle økonomiplanen for Tromsø kommune. Den inneholder allerede flere kutt i kultursektoren.

Dette melder Nordlys.no

Foto: TIFF

MENY