Rekordår for norske filmer

kautokeino_lite.jpgNorske filmer og samproduksjoner har passert to millioner besøkende i 2008. Så langt er dette det nest beste kinoåret etter årtusenskiftet – bare 2003 har hatt bedre besøk for norske filmer.

kautokeino_stort.jpg

Norske filmer og samproduksjoner har passert to millioner besøkende i 2008. Så langt er dette det nest beste kinoåret etter årtusenskiftet – bare 2003 har hatt bedre besøk for norske filmer.

– Vi er svært glade for denne utviklingen, som viser en strålende oppslutning om norsk film. Særlig oktober har vært en uvanlig god kinomåned. Nå ser vi fram til de to siste månedene av året, der blant annet Max Manus har premiere. Det er spesielt hyggelig at denne meldingen kommer rett etter at Norge har gjort det sterkt på de nordiske filmdagene i Lübeck, sier Nina Refseth, direktør for Norsk Filminstitutt.

Under filmfestivalen i Lübeck, vant Stian Kristiansens Mannen som elsket Yngve hovedprisen på 12. 500 euro.I tillegg sikret Norge seg publikumsprisen for Nils Gaups Kautokeino-opprøret og barnejuryprisen for Arne Lindtner Næss’ SOS Svartskjær.

Norske spillefilmer har så langt i år hatt et gjennomsnittsbesøk på 116 311 publikummere. På publikumstoppen ligger Gaups Kautokeino-opprøret (336 837 besøkende), Harald Zwarts Lange Flate Ballær II (293 057 besøkende) og Mats Stenbergs Fritt Vilt II (242 123 besøkende).

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Foto: Kautokeino-opprøret

Rekordår for norske filmer

kautokeino_lite.jpgNorske filmer og samproduksjoner har passert to millioner besøkende i 2008. Så langt er dette det nest beste kinoåret etter årtusenskiftet – bare 2003 har hatt bedre besøk for norske filmer.

kautokeino_stort.jpg

Norske filmer og samproduksjoner har passert to millioner besøkende i 2008. Så langt er dette det nest beste kinoåret etter årtusenskiftet – bare 2003 har hatt bedre besøk for norske filmer.

– Vi er svært glade for denne utviklingen, som viser en strålende oppslutning om norsk film. Særlig oktober har vært en uvanlig god kinomåned. Nå ser vi fram til de to siste månedene av året, der blant annet Max Manus har premiere. Det er spesielt hyggelig at denne meldingen kommer rett etter at Norge har gjort det sterkt på de nordiske filmdagene i Lübeck, sier Nina Refseth, direktør for Norsk Filminstitutt.

Under filmfestivalen i Lübeck, vant Stian Kristiansens Mannen som elsket Yngve hovedprisen på 12. 500 euro.I tillegg sikret Norge seg publikumsprisen for Nils Gaups Kautokeino-opprøret og barnejuryprisen for Arne Lindtner Næss’ SOS Svartskjær.

Norske spillefilmer har så langt i år hatt et gjennomsnittsbesøk på 116 311 publikummere. På publikumstoppen ligger Gaups Kautokeino-opprøret (336 837 besøkende), Harald Zwarts Lange Flate Ballær II (293 057 besøkende) og Mats Stenbergs Fritt Vilt II (242 123 besøkende).

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Foto: Kautokeino-opprøret

MENY