Norsk-svensk filmmønstring i Paris

Kunsten_lite.jpg12.-18. november arrangeres en stor norsk-svensk filmmønstring på kinoen Cinéma du Panthéon i Latinerkvarteret i Paris. En rekke norske filmer vises, og Bård Breiens film Kunsten å tenke negativt har fransk førpremiere på arrangementet.

Kunsten_stort.jpg

12.-18. november arrangeres en stor norsk-svensk filmmønstring på kinoen Cinéma du Panthéon i Latinerkvarteret i Paris. En rekke norske filmer vises, og Bård Breiens film Kunsten å tenke negativt har fransk førpremiere på arrangementet. 

Fredag 14. november vises Kautokeino-opprøret med regissør Nils Gaup til stede etterfulgt av en mottagelse med fokus på Finnmark. Tatt av kvinnen skal også vises, med regissør Petter Næss til stede. Gymnaslærer Pedersen av Hans Petter Moland inngår også i programmet.

I tillegg vises Joachim Triers film Reprise og Den brysomme mannen med regissør Jens Lien til stede. Begge filmene har tidligere vært i fransk distribusjon etter suksess på filmfestivalene i henholdsvis Rouen og Cannes.

Dokumentarfilmregissør Øyvind Sandberg er representert med to filmer på mønstringen, Kabal i hjerter og Laksefiskerne.Det er også satt sammen et kortfilmprogram bestående av norske filmer som har vært vist eller vunnet priser på de største filmfestivalene i verden.

Totalt vises 8 langfilmer og 10 kortfilmer fra Norge og 15 langfilmer og 20 kortfilmer fra Sverige.

Filmmønstringen er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Svenska filminstitutet, Svenska Institutet og organisasjonen Saga Nordica. Arrangementet er støttet av den norske og svenske ambassaden i Paris i tillegg til Innovasjon Norges franske kontor.

Les mer om programmet her.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Norsk-svensk filmmønstring i Paris

Kunsten_lite.jpg12.-18. november arrangeres en stor norsk-svensk filmmønstring på kinoen Cinéma du Panthéon i Latinerkvarteret i Paris. En rekke norske filmer vises, og Bård Breiens film Kunsten å tenke negativt har fransk førpremiere på arrangementet.

Kunsten_stort.jpg

12.-18. november arrangeres en stor norsk-svensk filmmønstring på kinoen Cinéma du Panthéon i Latinerkvarteret i Paris. En rekke norske filmer vises, og Bård Breiens film Kunsten å tenke negativt har fransk førpremiere på arrangementet. 

Fredag 14. november vises Kautokeino-opprøret med regissør Nils Gaup til stede etterfulgt av en mottagelse med fokus på Finnmark. Tatt av kvinnen skal også vises, med regissør Petter Næss til stede. Gymnaslærer Pedersen av Hans Petter Moland inngår også i programmet.

I tillegg vises Joachim Triers film Reprise og Den brysomme mannen med regissør Jens Lien til stede. Begge filmene har tidligere vært i fransk distribusjon etter suksess på filmfestivalene i henholdsvis Rouen og Cannes.

Dokumentarfilmregissør Øyvind Sandberg er representert med to filmer på mønstringen, Kabal i hjerter og Laksefiskerne.Det er også satt sammen et kortfilmprogram bestående av norske filmer som har vært vist eller vunnet priser på de største filmfestivalene i verden.

Totalt vises 8 langfilmer og 10 kortfilmer fra Norge og 15 langfilmer og 20 kortfilmer fra Sverige.

Filmmønstringen er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Svenska filminstitutet, Svenska Institutet og organisasjonen Saga Nordica. Arrangementet er støttet av den norske og svenske ambassaden i Paris i tillegg til Innovasjon Norges franske kontor.

Les mer om programmet her.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

MENY