Buzz Aldrin blir dramaserie

TwinPeaks_lite.jpgJohan Harstad håper fjernsyns- adaptasjonen av romanen hans blir mer Twin Peaks enn Himmelblå. Den planlagte premieren på den første av fire timeslange episoder blir på NRK i 2010.

TwinPeaks_stort.jpg

Johan Harstad håper fjernsynsadaptasjonen av romanen hans blir mer Twin Peaks enn Himmelblå. Den planlagte premieren på den første av fire timeslange episoder blir på NRK i 2010.  

– Vi vil lage en serie som favner bredt, men som også har mer edge enn de norske mer feelgood-pregede dramaene vi har sett på TV den siste tida, sier produsent Yngve Sæther til Dagsavisen om den kommende dramaserien, basert på Johan Harstads roman "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?".

NRK-satsningen er en stor produksjon i norsk sammenheng, med et budsjett på 28,5 millioner kroner. Denne uka fikk prosjektet 5,4 millioner i støtte av Norsk Filminstitutt. Antatt planlagt premiere blir på NRK i 2010. Ifølge forfatteren har arbeidet med manuset til tv-versjonen pågått siden før romanen hans ble utgitt i 2005.

– Vi har holdt på ganske lenge. Regissøren og jeg har blitt enige om at boka og serien skal være to helt forskjellige ting. Boka er hva den er, og regissøren gjør det han ønsker med tv-versjonen. Det er ikke alt i boka som nødvendigvis lar seg oversette til fjernsyn, men jeg har et ganske avslappet forhold til dette, sier Johan Harstad.

Boka handler om gartneren Mattias, som ble født den natta amerikanerne landet på månen. Derfor er han svært opptatt av verdensrommet, månen og spesielt Buzz Aldrin, mann nummer to på månen. Store deler av boka – og dermed også tv-serien – foregår på Færøyene, der Mattias får et sammenbrudd mens han er på spillejobb med bandet sitt.

Harstad tror serien vil bli annerledes enn de norske dramaseriene vi har sett de siste par årene.

– Intensjonen er å lage tv-drama som ikke nødvendigvis er likt andre norske serier. Den blir ikke fullt så såpete som jeg er blitt fortalt at noen norske serier er for tida. Vi snakker om å bryte litt med formelen. Skal man gå etter en formel, må det i så fall være Twin Peaks, sier Harstad.

Bak filmatiseringen står produsent Yngve Sæther, som tidligere har vært med å gjøre filmsuksess av bøkene Mannen som elsket Yngve og Gymnaslærer Pedersen. Nå satser han på tv-formatet.

– "Buzz Aldrin" er en fantastisk herlig bok, med et visuelt og musikalsk pirrende univers. Historien fanger en tidsånd som mange unge voksne kan kjenne seg igjen i, sier Sæther, som tar sikte på å treffe et stort publikum.

– Ambisjonen er å lage en filmatisk tv-serie som vi håper kan ha et internasjonalt potensial og bli en eksportartikkel til andre land. Innspillingen på Færøyene vil tilføre prosjektet en eksotisk nordisk dimensjon. Vi vil også ha med en del skuespillere fra nordiske land, avslutter han.

Dette skriver Dagsavisen.

Foto: fra David Lynch’s Twin Peaks

Buzz Aldrin blir dramaserie

TwinPeaks_lite.jpgJohan Harstad håper fjernsyns- adaptasjonen av romanen hans blir mer Twin Peaks enn Himmelblå. Den planlagte premieren på den første av fire timeslange episoder blir på NRK i 2010.

TwinPeaks_stort.jpg

Johan Harstad håper fjernsynsadaptasjonen av romanen hans blir mer Twin Peaks enn Himmelblå. Den planlagte premieren på den første av fire timeslange episoder blir på NRK i 2010.  

– Vi vil lage en serie som favner bredt, men som også har mer edge enn de norske mer feelgood-pregede dramaene vi har sett på TV den siste tida, sier produsent Yngve Sæther til Dagsavisen om den kommende dramaserien, basert på Johan Harstads roman "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?".

NRK-satsningen er en stor produksjon i norsk sammenheng, med et budsjett på 28,5 millioner kroner. Denne uka fikk prosjektet 5,4 millioner i støtte av Norsk Filminstitutt. Antatt planlagt premiere blir på NRK i 2010. Ifølge forfatteren har arbeidet med manuset til tv-versjonen pågått siden før romanen hans ble utgitt i 2005.

– Vi har holdt på ganske lenge. Regissøren og jeg har blitt enige om at boka og serien skal være to helt forskjellige ting. Boka er hva den er, og regissøren gjør det han ønsker med tv-versjonen. Det er ikke alt i boka som nødvendigvis lar seg oversette til fjernsyn, men jeg har et ganske avslappet forhold til dette, sier Johan Harstad.

Boka handler om gartneren Mattias, som ble født den natta amerikanerne landet på månen. Derfor er han svært opptatt av verdensrommet, månen og spesielt Buzz Aldrin, mann nummer to på månen. Store deler av boka – og dermed også tv-serien – foregår på Færøyene, der Mattias får et sammenbrudd mens han er på spillejobb med bandet sitt.

Harstad tror serien vil bli annerledes enn de norske dramaseriene vi har sett de siste par årene.

– Intensjonen er å lage tv-drama som ikke nødvendigvis er likt andre norske serier. Den blir ikke fullt så såpete som jeg er blitt fortalt at noen norske serier er for tida. Vi snakker om å bryte litt med formelen. Skal man gå etter en formel, må det i så fall være Twin Peaks, sier Harstad.

Bak filmatiseringen står produsent Yngve Sæther, som tidligere har vært med å gjøre filmsuksess av bøkene Mannen som elsket Yngve og Gymnaslærer Pedersen. Nå satser han på tv-formatet.

– "Buzz Aldrin" er en fantastisk herlig bok, med et visuelt og musikalsk pirrende univers. Historien fanger en tidsånd som mange unge voksne kan kjenne seg igjen i, sier Sæther, som tar sikte på å treffe et stort publikum.

– Ambisjonen er å lage en filmatisk tv-serie som vi håper kan ha et internasjonalt potensial og bli en eksportartikkel til andre land. Innspillingen på Færøyene vil tilføre prosjektet en eksotisk nordisk dimensjon. Vi vil også ha med en del skuespillere fra nordiske land, avslutter han.

Dette skriver Dagsavisen.

Foto: fra David Lynch’s Twin Peaks

MENY