Troell åpner BIFF

Troell_lite.jpgDen 9. Bergen Internasjonale Filmfestival åpner med Norgespremiere av Jan Troells nordiske samproduksjon Maria Larssons evige øyeblikk.     

Troell_stort.jpg

Den 9. Bergen Internasjonale Filmfestival åpner med Norgespremiere av Jan Troells nordiske samproduksjon Maria Larssons evige øyeblikk.

Til åpningen kommer regissør Jan Troell og hovedrolleinnehaver Maria Heiskanen og Callin Örhvall som spiller henholdsvis Maria og Malin i filmen. Mikael Persbrandt og Jesper Christensen er også invitert til festivalen.      

-Jan Troell har nok en gang laget en film som varmer og engasjerer. Vi er meget begeistret over å kunne åpne årets festival med akkurat denne filmen, sier festivalleder Tor Fosse.

Filmen, som hadde premiere før helgen i Sverige, ble møtt med strålende
kritikker.

Når den fattige arbeiderkvinnen Maria Larsson vinner et fotografiapparat i et lotteri, er hennes første innskytelse å selge det for å kjøpe mat og klær til sin mann (Mikael Persbrandt) og sine barn. Hun har knapt sett et kamera før og har ingen idé om hvordan det brukes. Men takket være den lokale fotografmesteren, Sebastian "Piff Paff Puff" Pettersson (Jesper Christensen), blir hun innviet i fotokunsten.

Sakte, men sikkert begynner fotografiapparatet å endre Marias syn på verden og seg selv.Maria Larssons Øyeblikk skildrer de mange store endringene som preget det svenske samfunnet på begynnelsen av 1900-tallet. Som med Utvandrerne  (1971) og Nybyggerne (1972) bruker Troell her en liten gruppe mennesker for å skildre store samfunnsmessige omveltninger og impulser. Men analogiene står aldri i veien for det menneskelige dramaet.

Dette melder Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

Troell åpner BIFF

Troell_lite.jpgDen 9. Bergen Internasjonale Filmfestival åpner med Norgespremiere av Jan Troells nordiske samproduksjon Maria Larssons evige øyeblikk.     

Troell_stort.jpg

Den 9. Bergen Internasjonale Filmfestival åpner med Norgespremiere av Jan Troells nordiske samproduksjon Maria Larssons evige øyeblikk.

Til åpningen kommer regissør Jan Troell og hovedrolleinnehaver Maria Heiskanen og Callin Örhvall som spiller henholdsvis Maria og Malin i filmen. Mikael Persbrandt og Jesper Christensen er også invitert til festivalen.      

-Jan Troell har nok en gang laget en film som varmer og engasjerer. Vi er meget begeistret over å kunne åpne årets festival med akkurat denne filmen, sier festivalleder Tor Fosse.

Filmen, som hadde premiere før helgen i Sverige, ble møtt med strålende
kritikker.

Når den fattige arbeiderkvinnen Maria Larsson vinner et fotografiapparat i et lotteri, er hennes første innskytelse å selge det for å kjøpe mat og klær til sin mann (Mikael Persbrandt) og sine barn. Hun har knapt sett et kamera før og har ingen idé om hvordan det brukes. Men takket være den lokale fotografmesteren, Sebastian "Piff Paff Puff" Pettersson (Jesper Christensen), blir hun innviet i fotokunsten.

Sakte, men sikkert begynner fotografiapparatet å endre Marias syn på verden og seg selv.Maria Larssons Øyeblikk skildrer de mange store endringene som preget det svenske samfunnet på begynnelsen av 1900-tallet. Som med Utvandrerne  (1971) og Nybyggerne (1972) bruker Troell her en liten gruppe mennesker for å skildre store samfunnsmessige omveltninger og impulser. Men analogiene står aldri i veien for det menneskelige dramaet.

Dette melder Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

MENY