Film fra Sørs prisvinnere

ffs_lite.jpgFilm fra Sørs prisvinnere er kåret. Hana Makhmalbaf vant Sølvspeilet for sin film Buddha Collapsed Out of Shame og Film fra Sørs ærespris ble tildelt festivalens hedersgjest Raoul Peck.   

ffs_stort.jpg

Film fra Sørs prisvinnere er kåret. Hana Makhmalbaf vant Sølvspeilet for sin film Buddha Collapsed Out of Shame og Film fra Sørs ærespris ble tildelt festivalens hedersgjest Raoul Peck. 

Oslo Kinos Lanseringspris og Publikumsprisen gikk begge til den israelske Waltz with Bashir, noe så sjeldent som en selvbiografisk, animert dokumentar. Dette innebærer at filmen vil bli vist på NRK og motta markedsføringsstøtte når den skal opp på kino i hovedstaden.

FIPRESCI prisen, valgt av en internasjonal jury bestående av Marina Kostova, Hubert Niogret og Vegard Larsen, gikk til Jia Zhag Kes 24 City. Dette sikrer filmen dvd-lansering, og 24 City blir innkjøpt av Platekompaniet.

Ny av året er Film fra Sørs dokumentarpris, Dok:Sør, som gikk til musikkdokumentaren War Child, som dermed vil bli lansert på dvd gjennom Sherpa Distribution.

En intetanende Hana Makhmalbaf satt i salen og ble som seremoniens høydepunkt tildelt Film fra Sørs hovedpris Sølvspeilet, for sin Buddha Collapsed Out of Shame.

Dette melder Film fra Sør.

Film fra Sørs prisvinnere

ffs_lite.jpgFilm fra Sørs prisvinnere er kåret. Hana Makhmalbaf vant Sølvspeilet for sin film Buddha Collapsed Out of Shame og Film fra Sørs ærespris ble tildelt festivalens hedersgjest Raoul Peck.   

ffs_stort.jpg

Film fra Sørs prisvinnere er kåret. Hana Makhmalbaf vant Sølvspeilet for sin film Buddha Collapsed Out of Shame og Film fra Sørs ærespris ble tildelt festivalens hedersgjest Raoul Peck. 

Oslo Kinos Lanseringspris og Publikumsprisen gikk begge til den israelske Waltz with Bashir, noe så sjeldent som en selvbiografisk, animert dokumentar. Dette innebærer at filmen vil bli vist på NRK og motta markedsføringsstøtte når den skal opp på kino i hovedstaden.

FIPRESCI prisen, valgt av en internasjonal jury bestående av Marina Kostova, Hubert Niogret og Vegard Larsen, gikk til Jia Zhag Kes 24 City. Dette sikrer filmen dvd-lansering, og 24 City blir innkjøpt av Platekompaniet.

Ny av året er Film fra Sørs dokumentarpris, Dok:Sør, som gikk til musikkdokumentaren War Child, som dermed vil bli lansert på dvd gjennom Sherpa Distribution.

En intetanende Hana Makhmalbaf satt i salen og ble som seremoniens høydepunkt tildelt Film fra Sørs hovedpris Sølvspeilet, for sin Buddha Collapsed Out of Shame.

Dette melder Film fra Sør.

MENY