Hitlers favorittregissør

Leni_lite.jpgCinemateket viser hele 14 filmer av Leni Riefenstah. Møt kvinnen som regisserte Viljens triumf, dokumentaren om det tyske nasjonalsosialistiske partis riksdag i Nürnberg 1934, på oppdrag fra Hitler selv.   

Leni_stort.jpg

Cinemateket viser hele 14 filmer av Leni Riefenstahl. Møt kvinnen som regisserte Viljens triumf, dokumentaren om det tyske nasjonalsosialistiske partis riksdag i Nürnberg 1934, på oppdrag fra Hitler selv.   

I filmserien, som vises i september og oktober, vil du bli kjent med både regissøren, skuespilleren og fenomenet Leni Riefenstahl: Kunstner, propagandist og symbolfigur for tysk historiefortrengning.

Parallelt med visningene, kan du oppleve utstillingen "Bildets makt – Myten Leni Riefenstahl", som ble vist for første gang ved Ernst Barlach Museum høsten 2004.

Dette er den første store utstillingen om Riefenstahls liv og virke som Riefenstahl ikke selv har autorisert. Utstillingen setter Leni Riefenstahls liv og verk i en historisk og biografisk kontekst og gir en kritisk belysning av bakgrunn og sammenhenger. Den er kuratert av Ina Brockmann og Peter Reichelt, og hittil vist en rekke steder i Tyskland samt i Praha, Ljubljana og Wien.

Utstillingen i Oslo er lokalisert på to steder: I HL-senteret på Villa Grande og i Galleriet i Filmens Hus.Filmserien består av 14 filmer med, av og om Leni Riefenstahl, i tillegg til filmen Eternal Beauty som ser nærmere på nasjonalsosialismens estetikk.

Bildets makt: Myten Leni Riefenstahl er et samarbeid mellom kuratorene Reichelt und Brockmann, HL-senteret, Goethe-Institut Norwegen, Tysklands ambassade, Fritt ord, Den norsk-tyske Willy Brandt stiftelsen og Aksjon Soningstegn Fredstjeneste.

Les mer hos Cinemateket.

Hitlers favorittregissør

Leni_lite.jpgCinemateket viser hele 14 filmer av Leni Riefenstah. Møt kvinnen som regisserte Viljens triumf, dokumentaren om det tyske nasjonalsosialistiske partis riksdag i Nürnberg 1934, på oppdrag fra Hitler selv.   

Leni_stort.jpg

Cinemateket viser hele 14 filmer av Leni Riefenstahl. Møt kvinnen som regisserte Viljens triumf, dokumentaren om det tyske nasjonalsosialistiske partis riksdag i Nürnberg 1934, på oppdrag fra Hitler selv.   

I filmserien, som vises i september og oktober, vil du bli kjent med både regissøren, skuespilleren og fenomenet Leni Riefenstahl: Kunstner, propagandist og symbolfigur for tysk historiefortrengning.

Parallelt med visningene, kan du oppleve utstillingen "Bildets makt – Myten Leni Riefenstahl", som ble vist for første gang ved Ernst Barlach Museum høsten 2004.

Dette er den første store utstillingen om Riefenstahls liv og virke som Riefenstahl ikke selv har autorisert. Utstillingen setter Leni Riefenstahls liv og verk i en historisk og biografisk kontekst og gir en kritisk belysning av bakgrunn og sammenhenger. Den er kuratert av Ina Brockmann og Peter Reichelt, og hittil vist en rekke steder i Tyskland samt i Praha, Ljubljana og Wien.

Utstillingen i Oslo er lokalisert på to steder: I HL-senteret på Villa Grande og i Galleriet i Filmens Hus.Filmserien består av 14 filmer med, av og om Leni Riefenstahl, i tillegg til filmen Eternal Beauty som ser nærmere på nasjonalsosialismens estetikk.

Bildets makt: Myten Leni Riefenstahl er et samarbeid mellom kuratorene Reichelt und Brockmann, HL-senteret, Goethe-Institut Norwegen, Tysklands ambassade, Fritt ord, Den norsk-tyske Willy Brandt stiftelsen og Aksjon Soningstegn Fredstjeneste.

Les mer hos Cinemateket.

MENY