Dro millioner til Helgelandsregionen

Himmelblaa_lite.jpgHelgelandsregionen har tjent godt på Himmelblå. Om lag 20 millioner kroner ble lagt igjen i rene penger under innspillingen, der Bodø-firmaet News On Request var produsent.

Himmelblaa_stort.jpg

Helgelandsregionen har tjent godt på Himmelblå. Om lag 20 millioner kroner ble lagt igjen i rene penger under innspillingen, der Bodø-firmaet News On Request var produsent.  

– Dette er et klassisk eksempel på hvorfor det er viktig å satse på film- og tv-drama i regionene. Storproduksjoner som Himmelblå på Helgeland og Kautokeino-opprøret i Målselv gir lokalt næringsliv klingende mynt i kassa i form av produksjonenes kjøp av varer og tjenester, sier sjefprodusent i News On Request Tomas Evjen til Avisa Nordlands nettutgave.

Det var manusforfatterne bak Himmelblå, Kathrine og Sissel Haugen, som fikk NRK Drama til å legge storsatsning til Ylvingen på Helgelandskysten. Himmelblå er den største, enkeltstående dramaserien som noensinne er produsert i Nord-Norge.

Øya Ylvingen ble satt på hodet i løpet av det året NRK Drama, med sitt crew på 45 personer og på det meste 200 statister, skuespillere og filmarbeidere, jobbet med å lage serien. For News On Request var produksjonen den mest omfattende i selskapets syvårige karriere.

Himmelblå var både lærerikt og utfordrende for oss. Vi bygde grunnleggende kompetanse under innspillingen som førte til at vi kunne påta oss ansvaret som spillefilmprodusent i etterkant. Deler av vår stab gikk rett fra Himmelblå til Død snø, sier Evjen.

For Helgelandsregionen betyr Himmelblå nye arbeidsplasser og kompetanseheving i film- og tv-produksjonsmiljøet.

– Vi kjenner ikke reklameverdien, men det skal vel ikke så mye til for å forstå at eksponeringen vi står overfor vil bety svært mye. Serien skal gå i inn- og utland fra nå av og i flere år fremover. All ære til Brønnøy kommune, Vega kommune og Sør-Helgeland regionråd, uten dem hadde vi ikke fått til dette, sier Eide.

Les mer i Avisa Nordland.

Dro millioner til Helgelandsregionen

Himmelblaa_lite.jpgHelgelandsregionen har tjent godt på Himmelblå. Om lag 20 millioner kroner ble lagt igjen i rene penger under innspillingen, der Bodø-firmaet News On Request var produsent.

Himmelblaa_stort.jpg

Helgelandsregionen har tjent godt på Himmelblå. Om lag 20 millioner kroner ble lagt igjen i rene penger under innspillingen, der Bodø-firmaet News On Request var produsent.  

– Dette er et klassisk eksempel på hvorfor det er viktig å satse på film- og tv-drama i regionene. Storproduksjoner som Himmelblå på Helgeland og Kautokeino-opprøret i Målselv gir lokalt næringsliv klingende mynt i kassa i form av produksjonenes kjøp av varer og tjenester, sier sjefprodusent i News On Request Tomas Evjen til Avisa Nordlands nettutgave.

Det var manusforfatterne bak Himmelblå, Kathrine og Sissel Haugen, som fikk NRK Drama til å legge storsatsning til Ylvingen på Helgelandskysten. Himmelblå er den største, enkeltstående dramaserien som noensinne er produsert i Nord-Norge.

Øya Ylvingen ble satt på hodet i løpet av det året NRK Drama, med sitt crew på 45 personer og på det meste 200 statister, skuespillere og filmarbeidere, jobbet med å lage serien. For News On Request var produksjonen den mest omfattende i selskapets syvårige karriere.

Himmelblå var både lærerikt og utfordrende for oss. Vi bygde grunnleggende kompetanse under innspillingen som førte til at vi kunne påta oss ansvaret som spillefilmprodusent i etterkant. Deler av vår stab gikk rett fra Himmelblå til Død snø, sier Evjen.

For Helgelandsregionen betyr Himmelblå nye arbeidsplasser og kompetanseheving i film- og tv-produksjonsmiljøet.

– Vi kjenner ikke reklameverdien, men det skal vel ikke så mye til for å forstå at eksponeringen vi står overfor vil bety svært mye. Serien skal gå i inn- og utland fra nå av og i flere år fremover. All ære til Brønnøy kommune, Vega kommune og Sør-Helgeland regionråd, uten dem hadde vi ikke fått til dette, sier Eide.

Les mer i Avisa Nordland.

MENY