Vant kortfilmpris i Palm Springs

Hanne Larsen_lite.jpgHanne Larsens kortfilm Varde ble tildelt prisen for beste kortfilm ved Palm Springs International Short Film Festival. Filmen vant prisen i konkurranse med mer enn 300 filmer. 

Hanne Larsen_stort.jpg

Hanne Larsens kortfilm Varde ble tildelt prisen for beste kortfilm ved Palm Springs International Short Film Festival. Filmen vant prisen i konkurranse med mer enn 300 filmer.   

Varde er en mørk oppvekstskildring der vi følger hovedpersonen Johan på 11 år som havner i et moralsk dilemma etter å ha satt i gang en tilsynelatende uskyldig narrestrek. Historien opererer på et psykologisk plan i brytningstiden mellom barn og voksen.

Hanne Larsen (foto) ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2006, og Varde er hennes første film etter filmskolen. Filmen er produsert av Mona Steffensen i Original Film as i Tromsø.

Palm Springs International Short Film Festival rangeres som en av de mest betydningsfulle kortfilmfestivalene i verden. I tillegg til et stort konkurranseprogram arrangeres en rekke seminarer, master classes og møter med representanter for filmbransjen i Hollywood. Festivalen er anerkjent av det amerikanske filmakademiet som en Oscar-kvalifiserende festival, det vil si at flere av filmprisene ved festivalen gjør vinneren kvalifisert til å meldes på til kortfilm-Oscar.

Filmen hadde nasjonal premiere under kortfilmfestivalen i Grimstad i juni, og fikk sin internasjonale premiere ved festivalen i Palm Springs. Den ble tildelt Amanda for beste kortfilm under Filmfestivalen i Haugesund.

Larsen ble forøvrig omtalt som Månedens talent i siste utgave av Rushprint, og du kan møte henne på Blått Lerret på Parkteatret i Oslo førstkommende onsdag, 3. september.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

Vant kortfilmpris i Palm Springs

Hanne Larsen_lite.jpgHanne Larsens kortfilm Varde ble tildelt prisen for beste kortfilm ved Palm Springs International Short Film Festival. Filmen vant prisen i konkurranse med mer enn 300 filmer. 

Hanne Larsen_stort.jpg

Hanne Larsens kortfilm Varde ble tildelt prisen for beste kortfilm ved Palm Springs International Short Film Festival. Filmen vant prisen i konkurranse med mer enn 300 filmer.   

Varde er en mørk oppvekstskildring der vi følger hovedpersonen Johan på 11 år som havner i et moralsk dilemma etter å ha satt i gang en tilsynelatende uskyldig narrestrek. Historien opererer på et psykologisk plan i brytningstiden mellom barn og voksen.

Hanne Larsen (foto) ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2006, og Varde er hennes første film etter filmskolen. Filmen er produsert av Mona Steffensen i Original Film as i Tromsø.

Palm Springs International Short Film Festival rangeres som en av de mest betydningsfulle kortfilmfestivalene i verden. I tillegg til et stort konkurranseprogram arrangeres en rekke seminarer, master classes og møter med representanter for filmbransjen i Hollywood. Festivalen er anerkjent av det amerikanske filmakademiet som en Oscar-kvalifiserende festival, det vil si at flere av filmprisene ved festivalen gjør vinneren kvalifisert til å meldes på til kortfilm-Oscar.

Filmen hadde nasjonal premiere under kortfilmfestivalen i Grimstad i juni, og fikk sin internasjonale premiere ved festivalen i Palm Springs. Den ble tildelt Amanda for beste kortfilm under Filmfestivalen i Haugesund.

Larsen ble forøvrig omtalt som Månedens talent i siste utgave av Rushprint, og du kan møte henne på Blått Lerret på Parkteatret i Oslo førstkommende onsdag, 3. september.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

MENY