NFI støtter kirkeorganist

nfi_lite.jpgNorsk Filminstitutt har gitt støtte til de to dokumentar-
filmprosjektene Parallellaksjonen og Robert Crumptons Shakespeare med henholdsvis 750 000 og 1,5 millioner kroner. 

nfi_stort.jpg

Norsk Filminstitutt har gitt støtte til de to dokumentarfilmprosjektene Parallellaksjonen og Robert Crumptons Shakespeare med henholdsvis 750 000 og 1,5 millioner kroner.

Jørgen Friberg langfilmdebuterer og har fått 1,5 millioner kroner i støttet til kinodokumentaren Robert Crumptons Shakespeare fra Norsk Filminstitutt. Kirkeorganist Petter Amundsens teorier om Shakespeares forsvunne manuskripter blir følgelig til en dokumentarfilm for kino.

På British Library i England avslutter Robert Crumpton, en ung, fremadstormende skuespiller og akademiker sin doktoravhandling om Shakespeare. Det er bare et problem. Han står fast. Etter århundrer med forskning er det nærmest umulig å skrive noe nytt om Shakespeare.

I en blanding av desperasjon og frustrasjon lar han seg svært motvillig overtale til å møte den eksentriske organisten og hobbykryptologen Petter Amundsen i Norge. Amundsen er skråsikker på at det er filosofen Sir Francis Bacon som har skrevet Shakespeares skuespill. Hvis han har rett vil store deler av Europas litteraturhistorie skrives om.

– Jeg tror dette virkelig kan bli en fornøyelig opplevelse uansett hvor den ender. Grepet med å la en britisk skeptiker være den som forteller historien er et godt valg som skaper mye drama og spenning, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen.

Jørgen Friberg er utdannet ved høyskolen i Lillehammer i regi dokumentar. Han har bakgrunn fra NRK Fakta og Barn og ungdomsavdelingen.

Fakta og kontaktpersoner:

Robert Crumptons Shakespeare
Produksjonsselskap: as Videomaker
Produsent: Kjell Eriksen
Regissør/manus: Jørgen Friberg
Ferdigstilling: 2009
Totalbudsjett: NOK 3 848 478
Samlet tilskudd fra Norsk filminstitutt: NOK 1 500 000

Parallellaksjoner tar for seg begrepet menneskeverd og identitet.

Regissør Thomas Østbye og produksjonsselskapet Medieoperatørene fikk 750 000 kroner i støtte til dokumentarfilmen Parallellaksjonen fra Norsk Filminstitutt.

Østbye leter etter menneskeverd i folks oppfatninger og tanker, i ansikter og bevegelser, i situasjoner og grensefenomener. Han mener at nettopp film gir en unik mulighet til å behandle temaet fordi man kan representere samme karakter i forskjellige former, og man kan presentere karakterer som vanligvis ville blitt skildret forskjellig, i en lik setting.

– Dette er et veldig spennende prosjekt fra en av de mest spennende filmskaperne som kunstnerisk befinner seg i grenselandet mellom det eksperimentelle og det dokumentære. Kvaliteten på forarbeidet sier også at dette vil bli noe uvanlig, sier kortfilmkonsulent Kalle Løchen.

– Østbye ønsker med dette prosjektet å utfordre seg selv, og sitt eget syn, på så vel tema som holdninger til dokumentarfilm som kunstuttrykk.

Thomas Østbye er utdannet ved klippelinjen på Lillehammer, men har de siste årene utmerket seg ved å lage spennende og utforskende dokumentarfilmer. Hans kortfilm Drømme kan du gjøre senere var en dokumentar, men ble både tatt ut til Høstutstillingen og ble nominert til Amanda for beste kortfilm i 2005.

Tilskuddet er gitt som en del av ordningen Nye veier til dokumentar.

Kontaktpersoner og fakta:

Parallellaksjonen

Produksjonsselskap: Medieoperatørene As
Produsent: Kristine Ann Skaret
Manus og regi: Thomas Østbye
Ferdigstilling: 2009
Totalbudsjett: NOK 1 138 481
Samlet tilskudd fra Norsk filminstiutt: NOK 900 000

Dette melder Norsk Filminstitutt.

NFI støtter kirkeorganist

nfi_lite.jpgNorsk Filminstitutt har gitt støtte til de to dokumentar-
filmprosjektene Parallellaksjonen og Robert Crumptons Shakespeare med henholdsvis 750 000 og 1,5 millioner kroner. 

nfi_stort.jpg

Norsk Filminstitutt har gitt støtte til de to dokumentarfilmprosjektene Parallellaksjonen og Robert Crumptons Shakespeare med henholdsvis 750 000 og 1,5 millioner kroner.

Jørgen Friberg langfilmdebuterer og har fått 1,5 millioner kroner i støttet til kinodokumentaren Robert Crumptons Shakespeare fra Norsk Filminstitutt. Kirkeorganist Petter Amundsens teorier om Shakespeares forsvunne manuskripter blir følgelig til en dokumentarfilm for kino.

På British Library i England avslutter Robert Crumpton, en ung, fremadstormende skuespiller og akademiker sin doktoravhandling om Shakespeare. Det er bare et problem. Han står fast. Etter århundrer med forskning er det nærmest umulig å skrive noe nytt om Shakespeare.

I en blanding av desperasjon og frustrasjon lar han seg svært motvillig overtale til å møte den eksentriske organisten og hobbykryptologen Petter Amundsen i Norge. Amundsen er skråsikker på at det er filosofen Sir Francis Bacon som har skrevet Shakespeares skuespill. Hvis han har rett vil store deler av Europas litteraturhistorie skrives om.

– Jeg tror dette virkelig kan bli en fornøyelig opplevelse uansett hvor den ender. Grepet med å la en britisk skeptiker være den som forteller historien er et godt valg som skaper mye drama og spenning, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen.

Jørgen Friberg er utdannet ved høyskolen i Lillehammer i regi dokumentar. Han har bakgrunn fra NRK Fakta og Barn og ungdomsavdelingen.

Fakta og kontaktpersoner:

Robert Crumptons Shakespeare
Produksjonsselskap: as Videomaker
Produsent: Kjell Eriksen
Regissør/manus: Jørgen Friberg
Ferdigstilling: 2009
Totalbudsjett: NOK 3 848 478
Samlet tilskudd fra Norsk filminstitutt: NOK 1 500 000

Parallellaksjoner tar for seg begrepet menneskeverd og identitet.

Regissør Thomas Østbye og produksjonsselskapet Medieoperatørene fikk 750 000 kroner i støtte til dokumentarfilmen Parallellaksjonen fra Norsk Filminstitutt.

Østbye leter etter menneskeverd i folks oppfatninger og tanker, i ansikter og bevegelser, i situasjoner og grensefenomener. Han mener at nettopp film gir en unik mulighet til å behandle temaet fordi man kan representere samme karakter i forskjellige former, og man kan presentere karakterer som vanligvis ville blitt skildret forskjellig, i en lik setting.

– Dette er et veldig spennende prosjekt fra en av de mest spennende filmskaperne som kunstnerisk befinner seg i grenselandet mellom det eksperimentelle og det dokumentære. Kvaliteten på forarbeidet sier også at dette vil bli noe uvanlig, sier kortfilmkonsulent Kalle Løchen.

– Østbye ønsker med dette prosjektet å utfordre seg selv, og sitt eget syn, på så vel tema som holdninger til dokumentarfilm som kunstuttrykk.

Thomas Østbye er utdannet ved klippelinjen på Lillehammer, men har de siste årene utmerket seg ved å lage spennende og utforskende dokumentarfilmer. Hans kortfilm Drømme kan du gjøre senere var en dokumentar, men ble både tatt ut til Høstutstillingen og ble nominert til Amanda for beste kortfilm i 2005.

Tilskuddet er gitt som en del av ordningen Nye veier til dokumentar.

Kontaktpersoner og fakta:

Parallellaksjonen

Produksjonsselskap: Medieoperatørene As
Produsent: Kristine Ann Skaret
Manus og regi: Thomas Østbye
Ferdigstilling: 2009
Totalbudsjett: NOK 1 138 481
Samlet tilskudd fra Norsk filminstiutt: NOK 900 000

Dette melder Norsk Filminstitutt.

MENY