Vikingfilm i opptak

ValhallaLite.jpgPusher-regissør Nicolas Winding Refn har startet innspillingen av vikingfilmen Valhalla Rising med Roy Jacobsen som manusforfatter og Mads Mikkelsen i hovedrollen. Jacobsen håper filmen kan åpne for flere nordiske vikingfilmer. 

ValhallaStort.jpg

Pusher-regissør Nicolas Winding Refn har startet innspillingen av vikingfilmen Valhalla Rising med Roy Jacobsen som manusforfatter og Mads Mikkelsen i hovedrollen. Jacobsen håper filmen kan åpne for flere nordiske vikingfilmer.

Den er den profilerte danske regissøren Nicolas Winding Refn (bak bl.a Pusher-trilogien) som har regien på Valhalla Rising som denne uken startet innspillingen i Skottland. Sammen med den norske forfatteren Roy Jacobsen har han de siste årene skrevet på manuset til storfilmen som har et budsjett på i overkant av 35 millioner kroner. Det er mindre enn de 50 millionene Refn og produsenten Nimbus Film mente de trengte da filmprosjektet var i planleggingsstadiet. Det er Mads Mikkelsen som spiller hovedrollen, med Jamie Sives og Gary Lewis fra Billy Elliot i andre sentrale roller.

Valhalla Rising er en road movie som utspiller seg rundt år 1000, kunne Roy Jacobsen fortelle Rushprint i fjor. Den er ikke basert på noen av de norrøne ættesagaene, men handler om en viking som blir tatt til fange i Skottland, der han må tvangsarbeide som gladiator.

– Han greier etter hvert å rømme sammen med en slavegutt. Det blir en vanvittig flukt der de kommer med på et norsk skip. Men skipet havner i en storm som fører dem til en kyst so ingen ombord har sett før – og som viser seg å være Amerika. Det skjer i samme tidsrom som Leiv Eriksson oppdaget Vinland. Og der møter de på indianerne, eller skrælingene, som også er beskrevet i de islandske sagaene, forteller Jacobsen.

Jacobsen synes det er interessant at en filmskaper som Refn nå velger å lage en film som utspiller seg under Vikingtiden – etter de knallharde samtidsskildringene i den internasjonalt kjente Pusher-trilogien. Han håper det kan berede grunnen for flere av denne typen filmfortellinger.

– Unge mennesker i dag har kanskje sett Mads Mikkelsen i Kong Arthur og gjenkjenner noe av "vikinguniverset" fra spillverdenen. Å kunne vekke denne generasjonens interesse for denne typen filmer, blir jo helt avgjørende for det økonomiske fundamentet for en videre produksjon av dem. Jeg tror nemlig disse tingene kan ha et stort markedspotensial.

Han mener at slike filmprosjekter ikke nødvendigvis må koste de 50 millionene som Valhalla Rising opprinnelig var ment å koste.

– Det som koster på en film som Valhalla Rising er bygging av skip og den slags, men det handler stort sett om å bruke landskap og barmark. Bare se på en film som Rafn Gunlaugssons Ravnen flyr. Mye av filmen ble tatt opp på stranda, med enkle sett, og den effektfulle bruken av ansiktet til skuespilleren Helgi Skulason.

Valhalla Rising har dansk premiere i 2009

Vikingfilm i opptak

ValhallaLite.jpgPusher-regissør Nicolas Winding Refn har startet innspillingen av vikingfilmen Valhalla Rising med Roy Jacobsen som manusforfatter og Mads Mikkelsen i hovedrollen. Jacobsen håper filmen kan åpne for flere nordiske vikingfilmer. 

ValhallaStort.jpg

Pusher-regissør Nicolas Winding Refn har startet innspillingen av vikingfilmen Valhalla Rising med Roy Jacobsen som manusforfatter og Mads Mikkelsen i hovedrollen. Jacobsen håper filmen kan åpne for flere nordiske vikingfilmer.

Den er den profilerte danske regissøren Nicolas Winding Refn (bak bl.a Pusher-trilogien) som har regien på Valhalla Rising som denne uken startet innspillingen i Skottland. Sammen med den norske forfatteren Roy Jacobsen har han de siste årene skrevet på manuset til storfilmen som har et budsjett på i overkant av 35 millioner kroner. Det er mindre enn de 50 millionene Refn og produsenten Nimbus Film mente de trengte da filmprosjektet var i planleggingsstadiet. Det er Mads Mikkelsen som spiller hovedrollen, med Jamie Sives og Gary Lewis fra Billy Elliot i andre sentrale roller.

Valhalla Rising er en road movie som utspiller seg rundt år 1000, kunne Roy Jacobsen fortelle Rushprint i fjor. Den er ikke basert på noen av de norrøne ættesagaene, men handler om en viking som blir tatt til fange i Skottland, der han må tvangsarbeide som gladiator.

– Han greier etter hvert å rømme sammen med en slavegutt. Det blir en vanvittig flukt der de kommer med på et norsk skip. Men skipet havner i en storm som fører dem til en kyst so ingen ombord har sett før – og som viser seg å være Amerika. Det skjer i samme tidsrom som Leiv Eriksson oppdaget Vinland. Og der møter de på indianerne, eller skrælingene, som også er beskrevet i de islandske sagaene, forteller Jacobsen.

Jacobsen synes det er interessant at en filmskaper som Refn nå velger å lage en film som utspiller seg under Vikingtiden – etter de knallharde samtidsskildringene i den internasjonalt kjente Pusher-trilogien. Han håper det kan berede grunnen for flere av denne typen filmfortellinger.

– Unge mennesker i dag har kanskje sett Mads Mikkelsen i Kong Arthur og gjenkjenner noe av "vikinguniverset" fra spillverdenen. Å kunne vekke denne generasjonens interesse for denne typen filmer, blir jo helt avgjørende for det økonomiske fundamentet for en videre produksjon av dem. Jeg tror nemlig disse tingene kan ha et stort markedspotensial.

Han mener at slike filmprosjekter ikke nødvendigvis må koste de 50 millionene som Valhalla Rising opprinnelig var ment å koste.

– Det som koster på en film som Valhalla Rising er bygging av skip og den slags, men det handler stort sett om å bruke landskap og barmark. Bare se på en film som Rafn Gunlaugssons Ravnen flyr. Mye av filmen ble tatt opp på stranda, med enkle sett, og den effektfulle bruken av ansiktet til skuespilleren Helgi Skulason.

Valhalla Rising har dansk premiere i 2009

MENY