Norsk spiondrama på web-tv

Knut_Erik_lite.jpgIskyss er Knut Erik Jensens film om den kvinnelige, norske spionen Gunvor Galtung Hovig. – Var det Hovig som forrådte sitt fedreland eller fedrelandet som forrådte henne, spør Jensen på Blått Lerret Web-tv.

Knut_Erik_stort.jpg

Iskyss er Knut Erik Jensens film om den kvinnelige, norske spionen Gunvor Galtung Hovig. – Var det Hovig som forrådte sitt fedreland, eller fedrelandet som forrådde henne, spør Jensen på Blått Lerret web-tv.

Iskyss er et portrett av den kvinnelige, norske spionen som arbeidet for KGB i 28 år før hun ble oppdaget. Dette gjør Gunvor Galtung Hovig er en av Norges mest legendariske spioner.

-Det sier litt om den energien en kvinne akkumulerer når hun møter en mann som hun elsker. Da er det ingenting som kan stoppe henne, i og i hvert fall ikke en kald krig, sier regissør Knut Erik Jensen på Blått Lerret Web-TV.

Filmen beskriver et ulovlig kjærlighetsdrama. Hovig er sykepleier på sykehuset i Bodø. Der møter hun en russisk soldat, som trenger stell etter å ha jobbet som frivillig krigsarbeider for fiskeindustrien i Nord-Norge. Møtet blir starten på en kjærlighetshistorie som utvikler seg under særs dramatiske omstendigheter.

– Hovig mest kjent som en "grå mus" og en som samarbeidet med "fienden". Egentlig var hun en kvinne forut for sin tid. Hun fulgte kjærligheten. Fordi hun arbeidet som spion for KGB og utviklet et tett forhold til en russer, har hun nærmest blitt behandlet som en forræder. Men det var ikke Hovig som forrådde sitt fedreland, men fedrelandet som forrådde henne, sier Jensen.

Som mener at det å være spion i seg selv er ganske ufarlig.

– Alle land har spioner, og alle spionerer på alle. Det er ingen land som kaller sitt forsvar for angrep. Men alle har et forsvar – for sikkerhets skyld. Spionasje er egentlig et latterlig spill, som illustrerer menns behov for å bruke kanon – sin egen og alle andres om det er nødvendig, avslutter Jensen.

Møt regissør Knut Erik Jensen på Blått Lerret web-TV her.

Møt Knut Erik Jensen sammen med skuespiller Ellen D. Pedersen her.


Foto: Kristina Meyn Krogvold

Norsk spiondrama på web-tv

Knut_Erik_lite.jpgIskyss er Knut Erik Jensens film om den kvinnelige, norske spionen Gunvor Galtung Hovig. – Var det Hovig som forrådte sitt fedreland eller fedrelandet som forrådte henne, spør Jensen på Blått Lerret Web-tv.

Knut_Erik_stort.jpg

Iskyss er Knut Erik Jensens film om den kvinnelige, norske spionen Gunvor Galtung Hovig. – Var det Hovig som forrådte sitt fedreland, eller fedrelandet som forrådde henne, spør Jensen på Blått Lerret web-tv.

Iskyss er et portrett av den kvinnelige, norske spionen som arbeidet for KGB i 28 år før hun ble oppdaget. Dette gjør Gunvor Galtung Hovig er en av Norges mest legendariske spioner.

-Det sier litt om den energien en kvinne akkumulerer når hun møter en mann som hun elsker. Da er det ingenting som kan stoppe henne, i og i hvert fall ikke en kald krig, sier regissør Knut Erik Jensen på Blått Lerret Web-TV.

Filmen beskriver et ulovlig kjærlighetsdrama. Hovig er sykepleier på sykehuset i Bodø. Der møter hun en russisk soldat, som trenger stell etter å ha jobbet som frivillig krigsarbeider for fiskeindustrien i Nord-Norge. Møtet blir starten på en kjærlighetshistorie som utvikler seg under særs dramatiske omstendigheter.

– Hovig mest kjent som en "grå mus" og en som samarbeidet med "fienden". Egentlig var hun en kvinne forut for sin tid. Hun fulgte kjærligheten. Fordi hun arbeidet som spion for KGB og utviklet et tett forhold til en russer, har hun nærmest blitt behandlet som en forræder. Men det var ikke Hovig som forrådde sitt fedreland, men fedrelandet som forrådde henne, sier Jensen.

Som mener at det å være spion i seg selv er ganske ufarlig.

– Alle land har spioner, og alle spionerer på alle. Det er ingen land som kaller sitt forsvar for angrep. Men alle har et forsvar – for sikkerhets skyld. Spionasje er egentlig et latterlig spill, som illustrerer menns behov for å bruke kanon – sin egen og alle andres om det er nødvendig, avslutter Jensen.

Møt regissør Knut Erik Jensen på Blått Lerret web-TV her.

Møt Knut Erik Jensen sammen med skuespiller Ellen D. Pedersen her.


Foto: Kristina Meyn Krogvold

MENY