Kontroversiell film til Haugesund

Red_Cox_lite.jpgDen skandaliserte Wide Blue Younder sikter seg inn mot Den norske filmfestivalen i Haugesund. – Jeg har tro på at filmen blir klar til Haugesund, sier den norske co-produsenten Bjarne Hareide.

Red_Cox_stort.jpg

Den skandaliserte Wide Blue Younder sikter seg inn mot Den norske filmfestivalen i Haugesund. – Jeg har tro på at filmen blir klar til Haugesund, sier den norske co-produsenten Bjarne Hareide.

På tross av økonomisk rot, streik og strid om rettigheter til negativopptakene, ser det nå ut som at Wide Blue Younder blir fullført, og følgelig avslutningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Det er VG som melder om dette.

– Vi trenger åtte uker på den avsluttende produksjonen, og går i gang nå. Det betyr at filmen blir ferdig til Haugesund. Jeg gleder meg virkelig, sier den engelske hovedprodusenten John Cairns i selskapet Parkland Films til VG under Cannes-festivalen.

Bjarne Hareide er styreformann i Euromax, den norske co-produsenten. Også han håper filmen blir klar til Haugesund.

– Vi har jobbet i lang tid med å få dette til. Skissen vi nå har kommet fram til er at alle småkreditorene, det vil for eksempel si skuespillere og stab som ikke har fått lønn ennå, nå får det. Vi har kommet til enighet med bortimot alle.

– Jeg vil prinsipielt ikke forskuttere eller garantere noe som helst. Men etter at vi også har fått ferske penger både fra England og Norge – blant andre Filmkraft Rogaland – har jeg stor tro på at filmen vil være klar til Haugesund, legger han til.

I fjor kom de internasjonale stjernene, som Lauren Bacall, Brian Cox og James Fox til Norge for å spille mot Kåre Conradi, Hege Schøyen, Elsa Lystad og Ingrid Bolsø Berdal i filmen. Som beskrives som en sorgmunter komedie om gamle menn og deres drøm om havet.

Etter hvert ble det usikkerhet omkring økonomien, og ganske fort pengetørke. Dette førte til en uoverensstemmelse mellom de engelske og norske produsentene. Da staben ikke fikk lønnen sin, gikk staben ut i streik – et par uker før regissør Robert Young kunne avslutte innspillingen. Deler av staben tok også kontroll over negativene en periode.

Det var imidlertid en lokal investors inntreden som reddet de siste to uker med opptak. I Cannes dukket det også opp et salgsfremstøt av filmen, fremskyndet av den siste tidens utvikling.

– Dette er veldig gode nyheter å få. Gjennom de siste månedene har mye vært sagt, men det som nå kommer fra Cannes virker som det klart mest oppløftende så langt. Vi som var med har stor tro på filmen, det er meget viktig for oss at den kommer ut. At folk får den lønnen de har tjent, burde for øvrig være en selvfølge, sier tillitsvalgt for skuespillerne, Kåre Conradi.

– Filmen er selvfølgelig velkommen til Haugesund, sier filmfestivalsjef Gunnar Johan Løvvik, som blant annet håper at filmen kan dra den kjente skuespilleren Brian Cox til festivalen. I tillegg til å være aktuell med Wide Blue Yonder, er Cox i også aktuell i Haugesund med Trygve Allister Diesens film Red.

Les mer i VG.

Foto: Brian Cox i Diesens film Red.

Kontroversiell film til Haugesund

Red_Cox_lite.jpgDen skandaliserte Wide Blue Younder sikter seg inn mot Den norske filmfestivalen i Haugesund. – Jeg har tro på at filmen blir klar til Haugesund, sier den norske co-produsenten Bjarne Hareide.

Red_Cox_stort.jpg

Den skandaliserte Wide Blue Younder sikter seg inn mot Den norske filmfestivalen i Haugesund. – Jeg har tro på at filmen blir klar til Haugesund, sier den norske co-produsenten Bjarne Hareide.

På tross av økonomisk rot, streik og strid om rettigheter til negativopptakene, ser det nå ut som at Wide Blue Younder blir fullført, og følgelig avslutningsfilm under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Det er VG som melder om dette.

– Vi trenger åtte uker på den avsluttende produksjonen, og går i gang nå. Det betyr at filmen blir ferdig til Haugesund. Jeg gleder meg virkelig, sier den engelske hovedprodusenten John Cairns i selskapet Parkland Films til VG under Cannes-festivalen.

Bjarne Hareide er styreformann i Euromax, den norske co-produsenten. Også han håper filmen blir klar til Haugesund.

– Vi har jobbet i lang tid med å få dette til. Skissen vi nå har kommet fram til er at alle småkreditorene, det vil for eksempel si skuespillere og stab som ikke har fått lønn ennå, nå får det. Vi har kommet til enighet med bortimot alle.

– Jeg vil prinsipielt ikke forskuttere eller garantere noe som helst. Men etter at vi også har fått ferske penger både fra England og Norge – blant andre Filmkraft Rogaland – har jeg stor tro på at filmen vil være klar til Haugesund, legger han til.

I fjor kom de internasjonale stjernene, som Lauren Bacall, Brian Cox og James Fox til Norge for å spille mot Kåre Conradi, Hege Schøyen, Elsa Lystad og Ingrid Bolsø Berdal i filmen. Som beskrives som en sorgmunter komedie om gamle menn og deres drøm om havet.

Etter hvert ble det usikkerhet omkring økonomien, og ganske fort pengetørke. Dette førte til en uoverensstemmelse mellom de engelske og norske produsentene. Da staben ikke fikk lønnen sin, gikk staben ut i streik – et par uker før regissør Robert Young kunne avslutte innspillingen. Deler av staben tok også kontroll over negativene en periode.

Det var imidlertid en lokal investors inntreden som reddet de siste to uker med opptak. I Cannes dukket det også opp et salgsfremstøt av filmen, fremskyndet av den siste tidens utvikling.

– Dette er veldig gode nyheter å få. Gjennom de siste månedene har mye vært sagt, men det som nå kommer fra Cannes virker som det klart mest oppløftende så langt. Vi som var med har stor tro på filmen, det er meget viktig for oss at den kommer ut. At folk får den lønnen de har tjent, burde for øvrig være en selvfølge, sier tillitsvalgt for skuespillerne, Kåre Conradi.

– Filmen er selvfølgelig velkommen til Haugesund, sier filmfestivalsjef Gunnar Johan Løvvik, som blant annet håper at filmen kan dra den kjente skuespilleren Brian Cox til festivalen. I tillegg til å være aktuell med Wide Blue Yonder, er Cox i også aktuell i Haugesund med Trygve Allister Diesens film Red.

Les mer i VG.

Foto: Brian Cox i Diesens film Red.

MENY