Dokumentarfestivalens vinnere

Dokumentarfetivalen_lite.jpgLykkens Grøde, Problembarna og Veien tilbake ble prisvinnerne under Dokumentarfilmfestivalen 2008.

Dokumentarfetivalen_stort.jpg

Lykkens Grøde, Problembarna og Veien tilbake ble prisvinnerne under Dokumentarfilmfestivalen 2008.

– Filmen er helstøpt og et viktig tidsdokument. Det er et stort menneskelig drama med personlige konflikter med en overraskende slutt, sa juryen om filmen Lykkens Grøde, da den ble kåret til Beste dokumentarfilm 2008.

Hilde K. Kjøs og Karoline Grindaker har regissert dokumentaren, som er produsert av Hilde Skofteland ved Skofteland Film. Journey of a Red Fridge og Cabal in Kabul vant hederlig omtale i samme kategori.

Av de 19 studentproduksjonene i kategorien Beste studentproduksjon var juryen samlet om at Liv Martinez Aasen fortjente utmerkelsen for filmen Veien tilbake. I samme kategori fikk filmene Livets goder av Stine Helèn Enger, Lysgårdsbakkene av Aslak Danbolt og Mormonia av Torstein Molle Haug hederlig omtale.

Pål Lien vant Publikumsprisen med filmen Problembarna. I samme kategori ble det delt ut hederlig omtale til filmene Konys krigere av Runar Kvamme og Eystein Hanssen, Kniven i hust i byen av Espen Thorstenson, Paradiset av Jerzy Sladkowski og Dimitrijs spor av Lars Kristian Singelstad.

Vinneren i de to kortfilmsideprogrammene "Superdok" og "Et nummer i rekka" var henholdsvis Julian Vargas sin film Naturlig Revolusjon og Kathleen Johnsen sin film Nytt liv.

Prisutdelingene ble ledet av Gunnar Strøm, lærer ved dokumentarlinjen på Høgskolen i Volda og Olav Øye, leder for Studentenes Landsforbund.

Dette melder Dokumentarfilmfestivalen.

Foto Anita Lien:
Hilde K. Kjøs og Karoline Grindaker under prisutdelignen.

Dokumentarfestivalens vinnere

Dokumentarfetivalen_lite.jpgLykkens Grøde, Problembarna og Veien tilbake ble prisvinnerne under Dokumentarfilmfestivalen 2008.

Dokumentarfetivalen_stort.jpg

Lykkens Grøde, Problembarna og Veien tilbake ble prisvinnerne under Dokumentarfilmfestivalen 2008.

– Filmen er helstøpt og et viktig tidsdokument. Det er et stort menneskelig drama med personlige konflikter med en overraskende slutt, sa juryen om filmen Lykkens Grøde, da den ble kåret til Beste dokumentarfilm 2008.

Hilde K. Kjøs og Karoline Grindaker har regissert dokumentaren, som er produsert av Hilde Skofteland ved Skofteland Film. Journey of a Red Fridge og Cabal in Kabul vant hederlig omtale i samme kategori.

Av de 19 studentproduksjonene i kategorien Beste studentproduksjon var juryen samlet om at Liv Martinez Aasen fortjente utmerkelsen for filmen Veien tilbake. I samme kategori fikk filmene Livets goder av Stine Helèn Enger, Lysgårdsbakkene av Aslak Danbolt og Mormonia av Torstein Molle Haug hederlig omtale.

Pål Lien vant Publikumsprisen med filmen Problembarna. I samme kategori ble det delt ut hederlig omtale til filmene Konys krigere av Runar Kvamme og Eystein Hanssen, Kniven i hust i byen av Espen Thorstenson, Paradiset av Jerzy Sladkowski og Dimitrijs spor av Lars Kristian Singelstad.

Vinneren i de to kortfilmsideprogrammene "Superdok" og "Et nummer i rekka" var henholdsvis Julian Vargas sin film Naturlig Revolusjon og Kathleen Johnsen sin film Nytt liv.

Prisutdelingene ble ledet av Gunnar Strøm, lærer ved dokumentarlinjen på Høgskolen i Volda og Olav Øye, leder for Studentenes Landsforbund.

Dette melder Dokumentarfilmfestivalen.

Foto Anita Lien:
Hilde K. Kjøs og Karoline Grindaker under prisutdelignen.

MENY