Prøvetid på Web-TV

provetid_lite(1).jpgRegissør Thor Bekkavik presenterer sin første kinodokumentar Prøvetid på Blått Lerret Web- TV. – Vi hadde lyst til å fortelle om menneskene bak fengselsstatistikken, sier han. 

provetid_stort(1).jpg

Regissør Thor Bekkavik presenterer sin første kinodokumentar Prøvetid på Blått Lerret Web- TV. – Vi hadde lyst til å fortelle om menneskene bak fengselsstatistikken, sier han.

Regissør Thor Bekkavik kom i kontakt med Jo Skjønberg, som har jobbet med innsatte på Vardeteatret i Oslo med teater som rehabiliteringsverktøy. Møtet ble starten på ideen til Brekkaviks kommende kinodokumentar, Prøvetid.

– Vi hadde lyst til å gjøre et filmprosjekt med utgangspunkt i kriminalomsorg. 80 % av de som blir løslatt fra norske fengsler, ryker inn igjen. Vi hadde lyst til å fortelle om menneskene som skjuler seg bak fengselsstatistikken. De medvirkende er veldig fascinerende og har spesielle historier å fortelle. De har ønsker, håp og et liv å leve, forteller Brekkavik.

Dokumentaren presenterer publikum for flere personer som er ferdig med å sone i fengsel. Brekkavik tror det var en forutsetning å etablere en åpen dialog for å få de medvirkende til å åpne seg foran kamera.

– Vi filmet i to måneder før vi hadde fullfinansiert filmen. På grunnlag av dette klippet vi sammen en pilot vi skulle vise til Filmfondet. Selv om vi var redde for at de medvirkende skulle reagere på hvordan det var å se seg selv på film, valgte vi å vise dem alt materiale. Jeg tror karakterene fremstår så åpent, fordi vi hadde en helt åpen dialog med dem. Samtidig har jeg ingen metode for å få folk til å åpne seg foran kamera, sier han.

– Jeg var oppatt av at dette skulle være deres historie, sett gjennom meg. Det er få intervjuer og ingen voice-over. Handlingen drives fremover i kraft av karakterene selv. Derfor likner filmen mer på en fiksjonsfilm, dramaturgisk sett, legger han til.

Møt regissør Thor Bekkavik i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret Web-TV.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

Prøvetid på Web-TV

provetid_lite(1).jpgRegissør Thor Bekkavik presenterer sin første kinodokumentar Prøvetid på Blått Lerret Web- TV. – Vi hadde lyst til å fortelle om menneskene bak fengselsstatistikken, sier han. 

provetid_stort(1).jpg

Regissør Thor Bekkavik presenterer sin første kinodokumentar Prøvetid på Blått Lerret Web- TV. – Vi hadde lyst til å fortelle om menneskene bak fengselsstatistikken, sier han.

Regissør Thor Bekkavik kom i kontakt med Jo Skjønberg, som har jobbet med innsatte på Vardeteatret i Oslo med teater som rehabiliteringsverktøy. Møtet ble starten på ideen til Brekkaviks kommende kinodokumentar, Prøvetid.

– Vi hadde lyst til å gjøre et filmprosjekt med utgangspunkt i kriminalomsorg. 80 % av de som blir løslatt fra norske fengsler, ryker inn igjen. Vi hadde lyst til å fortelle om menneskene som skjuler seg bak fengselsstatistikken. De medvirkende er veldig fascinerende og har spesielle historier å fortelle. De har ønsker, håp og et liv å leve, forteller Brekkavik.

Dokumentaren presenterer publikum for flere personer som er ferdig med å sone i fengsel. Brekkavik tror det var en forutsetning å etablere en åpen dialog for å få de medvirkende til å åpne seg foran kamera.

– Vi filmet i to måneder før vi hadde fullfinansiert filmen. På grunnlag av dette klippet vi sammen en pilot vi skulle vise til Filmfondet. Selv om vi var redde for at de medvirkende skulle reagere på hvordan det var å se seg selv på film, valgte vi å vise dem alt materiale. Jeg tror karakterene fremstår så åpent, fordi vi hadde en helt åpen dialog med dem. Samtidig har jeg ingen metode for å få folk til å åpne seg foran kamera, sier han.

– Jeg var oppatt av at dette skulle være deres historie, sett gjennom meg. Det er få intervjuer og ingen voice-over. Handlingen drives fremover i kraft av karakterene selv. Derfor likner filmen mer på en fiksjonsfilm, dramaturgisk sett, legger han til.

Møt regissør Thor Bekkavik i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret Web-TV.

Foto: Kristina Meyn Krogvold

MENY