Jakten på dokumentarperlene

Blindfold_lite.jpgFor 12. år på rad arrangeres Dokumentarfilmfestivalen i Volda. – Vi har vært på leting etter de virkelige filmperlene, forteller bookingansvarlig Anders Bremnes.

Blindfold_stort.jpg

For 12. år på rad arrangeres Dokumentarfilmfestivalen i Volda. – Vi har vært på leting etter de virkelige filmperlene, sier bookingansvarlig Anders Bremnes.

Hele 37 dokumentarfilmer fra inn- og utland og 22 studentproduksjoner skal vises under festivalen, som går av stabelen i Volda for tolvte gang på rad. Anders Bremnes og Aleksander Olai Korsnes er booking- og programansvarlige, og stolte over å presentere et variert program.

– Vi ser selvfølgelig avhengige av at folk sender inn filmer, og vi har hatt nærmere 200 filmer inne til vurdering. Vi har lagt vekt på variasjon, både med tanke på tematikk, form og nasjonalitet. Vi stiller også et minimums kvalitetskrav. Sammen har vi vurdert samtlige filmer, og jeg mener programmet bærer preg av en god sammensetning, sier Anders Bremnes til Rushprint.

I tillegg til å vurdere bidragene som har blitt tilsendt festivalen, har de to programansvarlige vært på Sheffield Doc/Fest, som er Storbritannias største dokumentarfilmfestival. På jakten etter de gode dokumentarene, har de har også reist til Amsterdams dokumentarfilmfestival International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

– På festivalene har vi sett film fra morgen til kveld på leting etter de virkelige filmperlene å vise Volda-publikummet, sier Bremnes.

Festivalens åpningsfilm er Three Miles North of Molkom, regissert av Corinna McFarlane og Robert Cannan. Det blir norgespremiere på Lars Nilssens film Gaupejegere, som handler om den norske gaupejegertradisjonen.

Festivalen byr også på utenlandske prisvinnere som Oliver Hodges film Garbage Warrior og Sung Hyung Chos Full Metal Village.De norske filmene Glemt, Gender Me, Problembarna, Lykkens Grøde og A Beautiful Tragedy er blant de nominerte til prisen for Beste Dokumentarfilm.

Leder for Dokumentarfilmfestivalen 2008, Åge Andre Breivik, er slolt over å kunne presentere landets eldste og største dokumentarfilmfestival. Han tror årets program vil vekke stor interesse i Volda.

– I fjor ble de 1500 festivalpassene utsolgt allerede på fredagen. Det er vanskelig å si hvor mange besøkende vi får i år, men vi regner med å dra like mange til Dokumentarfilmfestivalen i år som i fjor, sier festivallederen.

Som forteller at hele festivalen er drevet fram av studenter og frivillige, men at målgruppen strekker seg langt utover studentmiljøet.

-Selv om den er studentorganisert, betyr det ikke at den bare henvender seg til studenter. Dokumentarfilmfestivalen skal være av interesse for alle.

Dokumentarfilmfestivalen 2008 foregår i Volda Samfunnshus i perioden 29.april til 4.mai. HKH Kronprins Haakon Magnus vil være tilstede onsdag 30. april, og åpne offisielt åpne festivalen.

Foto: Blindfold

Jakten på dokumentarperlene

Blindfold_lite.jpgFor 12. år på rad arrangeres Dokumentarfilmfestivalen i Volda. – Vi har vært på leting etter de virkelige filmperlene, forteller bookingansvarlig Anders Bremnes.

Blindfold_stort.jpg

For 12. år på rad arrangeres Dokumentarfilmfestivalen i Volda. – Vi har vært på leting etter de virkelige filmperlene, sier bookingansvarlig Anders Bremnes.

Hele 37 dokumentarfilmer fra inn- og utland og 22 studentproduksjoner skal vises under festivalen, som går av stabelen i Volda for tolvte gang på rad. Anders Bremnes og Aleksander Olai Korsnes er booking- og programansvarlige, og stolte over å presentere et variert program.

– Vi ser selvfølgelig avhengige av at folk sender inn filmer, og vi har hatt nærmere 200 filmer inne til vurdering. Vi har lagt vekt på variasjon, både med tanke på tematikk, form og nasjonalitet. Vi stiller også et minimums kvalitetskrav. Sammen har vi vurdert samtlige filmer, og jeg mener programmet bærer preg av en god sammensetning, sier Anders Bremnes til Rushprint.

I tillegg til å vurdere bidragene som har blitt tilsendt festivalen, har de to programansvarlige vært på Sheffield Doc/Fest, som er Storbritannias største dokumentarfilmfestival. På jakten etter de gode dokumentarene, har de har også reist til Amsterdams dokumentarfilmfestival International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

– På festivalene har vi sett film fra morgen til kveld på leting etter de virkelige filmperlene å vise Volda-publikummet, sier Bremnes.

Festivalens åpningsfilm er Three Miles North of Molkom, regissert av Corinna McFarlane og Robert Cannan. Det blir norgespremiere på Lars Nilssens film Gaupejegere, som handler om den norske gaupejegertradisjonen.

Festivalen byr også på utenlandske prisvinnere som Oliver Hodges film Garbage Warrior og Sung Hyung Chos Full Metal Village.De norske filmene Glemt, Gender Me, Problembarna, Lykkens Grøde og A Beautiful Tragedy er blant de nominerte til prisen for Beste Dokumentarfilm.

Leder for Dokumentarfilmfestivalen 2008, Åge Andre Breivik, er slolt over å kunne presentere landets eldste og største dokumentarfilmfestival. Han tror årets program vil vekke stor interesse i Volda.

– I fjor ble de 1500 festivalpassene utsolgt allerede på fredagen. Det er vanskelig å si hvor mange besøkende vi får i år, men vi regner med å dra like mange til Dokumentarfilmfestivalen i år som i fjor, sier festivallederen.

Som forteller at hele festivalen er drevet fram av studenter og frivillige, men at målgruppen strekker seg langt utover studentmiljøet.

-Selv om den er studentorganisert, betyr det ikke at den bare henvender seg til studenter. Dokumentarfilmfestivalen skal være av interesse for alle.

Dokumentarfilmfestivalen 2008 foregår i Volda Samfunnshus i perioden 29.april til 4.mai. HKH Kronprins Haakon Magnus vil være tilstede onsdag 30. april, og åpne offisielt åpne festivalen.

Foto: Blindfold

MENY