Haugesund tar fram reven

Revejakta_lite.jpgUlrik Imtiaz Rolfsens kommende spillefilm Den siste revejakta åpner filmfestivalen i Haugesund.I hovedrollene spiller Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner de to kameratene som kjemper for hasjens ve og vel.

Revejakta_stort.jpg

Ulrik Imtiaz Rolfsens kommende spillefilm Den siste revejakta åpner filmfestivalen i Haugesund. I hovedrollene spiller Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner de to kameratene som kjemper for hasjens ve og vel.

Den norske filmfestivalen i Haugesund offentliggjorde i går at Ulrik Imtiaz Rolfsens film Den siste revejakta åpner Den 36. norske filmfestivalen søndag 17. august. Filmen er basert på Ingvar Ambjørnsens kultroman fra 1983 med samme navn.

– Den siste revejakta er på én gang humoristisk og sår; den har en rekke fasetter og er et strålende tidsbilde. Vi kunne ikke drømt om en bedre åpningsfilm til årets festival. Filmen vil glede et stort publikum. Den er Ulrik Imtiaz Rolfsens definitive gjennombrudd som regissør og har flotte rolleprestasjoner av Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch og en rekke av våre mest erfarne filmskuespillere. Produsent Synnøve Hørsdal og Maipo AS leverer igjen en innertier basert på Ingvar Ambjørnsens skeive og skjøre univers, sier programsjef for Den norske filmfestivalen Håkon Skogrand.

– Den siste revejakta blir Ulrik Imtiaz Rolfsens debut i hovedprogrammet på Den norske filmfestivalen. Vi er svært glade over å kunne åpne filmfestivalen med hans tredje spillefilm, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen laget sin første spillefilm, actionfilmen Izzat, i 2005. Han hadde også regi på den første Varg Veum-filmen, Varg Veum – Bitre blomster, fra 2007.

– Jeg synes dette er både morsomt og spennende og ser fram til å presentere filmen i Haugesund, sier Rolfsen.

– Det er en stor ære å få åpne Haugesundfestivalen med Den siste revejakta og vi er veldig stolte av at det er denne filmen som er valgt ut, sier Synnøve Hørsdal, som har produsert filmen for Maipo AS.

I hovedrollene finner vi Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch som Carl og Robert, to hippiekamerater som stadig befinner seg i 70-tallets hasjidyll, mens 80-tallets jappetid og pengegriske dealere av andre og sterkere stoffer truer. Andre sentrale roller spilles av Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Linn Skåber, Cecilie Mosli, Robert Skjærstad og Jan Gunnar Røise.

Manusforfattere er Thomas Seeberg Torjussen og Mette Marit Bølstad. Torjussen har tidligere skrevet manus til Sønner, som var avslutningsfilm på festivalen i 2006.

Se intervju med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen på Blått Lerret Web-TV her.

Se intervju med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og skuespillere Nicolai Cleve Brock og Kristoffer Joner på Blått Lerret Web-TV her.

Dette melder Den Norske Filmfestivalen.

Den siste revejakta får ordinær kinopremiere 29. august.

Haugesund tar fram reven

Revejakta_lite.jpgUlrik Imtiaz Rolfsens kommende spillefilm Den siste revejakta åpner filmfestivalen i Haugesund.I hovedrollene spiller Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner de to kameratene som kjemper for hasjens ve og vel.

Revejakta_stort.jpg

Ulrik Imtiaz Rolfsens kommende spillefilm Den siste revejakta åpner filmfestivalen i Haugesund. I hovedrollene spiller Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner de to kameratene som kjemper for hasjens ve og vel.

Den norske filmfestivalen i Haugesund offentliggjorde i går at Ulrik Imtiaz Rolfsens film Den siste revejakta åpner Den 36. norske filmfestivalen søndag 17. august. Filmen er basert på Ingvar Ambjørnsens kultroman fra 1983 med samme navn.

– Den siste revejakta er på én gang humoristisk og sår; den har en rekke fasetter og er et strålende tidsbilde. Vi kunne ikke drømt om en bedre åpningsfilm til årets festival. Filmen vil glede et stort publikum. Den er Ulrik Imtiaz Rolfsens definitive gjennombrudd som regissør og har flotte rolleprestasjoner av Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch og en rekke av våre mest erfarne filmskuespillere. Produsent Synnøve Hørsdal og Maipo AS leverer igjen en innertier basert på Ingvar Ambjørnsens skeive og skjøre univers, sier programsjef for Den norske filmfestivalen Håkon Skogrand.

– Den siste revejakta blir Ulrik Imtiaz Rolfsens debut i hovedprogrammet på Den norske filmfestivalen. Vi er svært glade over å kunne åpne filmfestivalen med hans tredje spillefilm, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen laget sin første spillefilm, actionfilmen Izzat, i 2005. Han hadde også regi på den første Varg Veum-filmen, Varg Veum – Bitre blomster, fra 2007.

– Jeg synes dette er både morsomt og spennende og ser fram til å presentere filmen i Haugesund, sier Rolfsen.

– Det er en stor ære å få åpne Haugesundfestivalen med Den siste revejakta og vi er veldig stolte av at det er denne filmen som er valgt ut, sier Synnøve Hørsdal, som har produsert filmen for Maipo AS.

I hovedrollene finner vi Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch som Carl og Robert, to hippiekamerater som stadig befinner seg i 70-tallets hasjidyll, mens 80-tallets jappetid og pengegriske dealere av andre og sterkere stoffer truer. Andre sentrale roller spilles av Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Linn Skåber, Cecilie Mosli, Robert Skjærstad og Jan Gunnar Røise.

Manusforfattere er Thomas Seeberg Torjussen og Mette Marit Bølstad. Torjussen har tidligere skrevet manus til Sønner, som var avslutningsfilm på festivalen i 2006.

Se intervju med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen på Blått Lerret Web-TV her.

Se intervju med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og skuespillere Nicolai Cleve Brock og Kristoffer Joner på Blått Lerret Web-TV her.

Dette melder Den Norske Filmfestivalen.

Den siste revejakta får ordinær kinopremiere 29. august.

MENY