Filmkritikerprisen 2008 til O’Horten

hamer_lite.jpgFilmkritikerprisen 2008 går til regissør Bent Hamer for O’Horten. Det er første gang i Norsk Filmkritikerlags historie at en regissør får prisen for tredje gang. 

Bent Hamer.jpg

Filmkritikerprisen 2008 går til regissør Bent Hamer for O’Horten. Det er første gang i Norsk Filmkritikerlags historie at en regissør får prisen for tredje gang.

Tidligere har Bent Hamer funnet Filmkritikerprisen for sine filmer Salmer fra kjøkkenet og Eggs. Nå vinner han med filmen O’Horten. Prisen deles ut til den spillefilmen Norsk Filmkritikerlag velger ut som fjorårets beste.

Prisen, en litografi av den kjente Svalbard-kunstneren Olaf Storø, ble i dag overrakt Hamer av Norsk Filmkritikerlags leder Øyvor Dalan Vik. Prisen er kåret etter en avstemning blant medlemmene i Norsk Filmkritikerlag.

Her er juryens begrunnelse:

"Årets vinner er en regissør vi har satt pris på før. Det er en regissør som fra han – for det er, kanskje ikke overraskende, en han – presenterte sin første film på kinolerretet demonstrerte en særegen og personlig stemme, og et underfundig filmunivers som stadig grenser til det mildt absurde og det melankolske iblandet en sorgmunter komikk, og med et uslåelig blikk for små, men betydningsfulle detaljer.

Visuelt arbeider han oftest i den duse enden av skalaen, men med en tydelig strengt planlagt billedkomposisjon som har sin egen signatur, og som hans fotograf John Christian Rosenlund må få sin del av æren for. Sitt univers befolker han oftest med odde figurer, i mer enn en forstand litt ensomme personer, som allikevel er høyst gjenkjennelige i sin dype menneskelighet og i sin søken etter en eller annen form for fellesskap.

Foto: O’Horten

Filmkritikerprisen 2008 til O’Horten

hamer_lite.jpgFilmkritikerprisen 2008 går til regissør Bent Hamer for O’Horten. Det er første gang i Norsk Filmkritikerlags historie at en regissør får prisen for tredje gang. 

Bent Hamer.jpg

Filmkritikerprisen 2008 går til regissør Bent Hamer for O’Horten. Det er første gang i Norsk Filmkritikerlags historie at en regissør får prisen for tredje gang.

Tidligere har Bent Hamer funnet Filmkritikerprisen for sine filmer Salmer fra kjøkkenet og Eggs. Nå vinner han med filmen O’Horten. Prisen deles ut til den spillefilmen Norsk Filmkritikerlag velger ut som fjorårets beste.

Prisen, en litografi av den kjente Svalbard-kunstneren Olaf Storø, ble i dag overrakt Hamer av Norsk Filmkritikerlags leder Øyvor Dalan Vik. Prisen er kåret etter en avstemning blant medlemmene i Norsk Filmkritikerlag.

Her er juryens begrunnelse:

"Årets vinner er en regissør vi har satt pris på før. Det er en regissør som fra han – for det er, kanskje ikke overraskende, en han – presenterte sin første film på kinolerretet demonstrerte en særegen og personlig stemme, og et underfundig filmunivers som stadig grenser til det mildt absurde og det melankolske iblandet en sorgmunter komikk, og med et uslåelig blikk for små, men betydningsfulle detaljer.

Visuelt arbeider han oftest i den duse enden av skalaen, men med en tydelig strengt planlagt billedkomposisjon som har sin egen signatur, og som hans fotograf John Christian Rosenlund må få sin del av æren for. Sitt univers befolker han oftest med odde figurer, i mer enn en forstand litt ensomme personer, som allikevel er høyst gjenkjennelige i sin dype menneskelighet og i sin søken etter en eller annen form for fellesskap.

Foto: O’Horten

MENY