Blått Lerret i dag

Iskyss1Stort.jpg

Tre nye norske langfilmer presenteres på Blått Lerret i dag: Der kan du blant annet møte Erik Poppe, Harald Rosenløw Eeg, Knut Erik Jensen – og de nye stortalentene Ellen Dorrit Petersen og Pål Sverre Valheim Hagen

Iskyss1Stort.jpg

Tre nye norske langfilmer presenteres på Blått Lerret i dag: Der kan du blant annet møte Erik Poppe, Harald Rosenløw Eeg, Knut Erik Jensen – og de nye stortalentene Ellen Dorrit Petersen og Pål Sverre Valheim Hagen.

Tre langfilmer som skal opp på kino i august og september presenteres på Blått Lerret onsdag 30.april
:

Erik Poppe kommer for å fortelle om den tredje filmen i hans Oslo-trilogi, De usynlige. Med seg har han manusforfatter Harald Rosenløw Eeg og hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen.

Knut Erik Jensen er tilbake i den kalde krigen med spiondramaet Iskyss – husker du våre drømmer – om storspionen Gunvor Galtung Haavik. Han vil fortelle om prosessen bak filmen, sammen med hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen (foto).

Rune Denstad Langlo kommer for å fortelle om kinodokumentaren 99 % ærlig, som er basert på tv-serien Glatte Gater. Med seg har han fotograf Anna Myking.

Vi viser også portrettetene WIFT Levende visittkort av og med filmfotografene Hilde Malme og Christine Heitmann.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

De blir vist sekvenser fra alle filmene. Kortfilmen vises i sin helhet.


MER OM FILMENE:

De usynlige

UskyldigeM.jpg

– Det er flere likhetstrekk mellom De usynlige og Hawaii, Oslo, den forrige filmen til regissør Erik Poppe og manusforfatter Harald Rosenløw Eeg, sier langfilmkonsulent i Norsk filmfond Nikolaj Frobenius. – Også dette er en film om "de store spørsmål", en film for et stort voksent publikum, og en film om kjærlighetstap og bortblåste forventninger. Men der Hawaii, Oslo var kompleks og gåtefull i tematikken, er de usynlige avgrenset og konkret.

Filmen handler om to mennesker som prøver å forsone seg med fortiden – og med sin egen skjebne. De to forsøker å avfinne seg med den de er blitt, og forsøker å finne en ny måte å forholde seg til kjærlighet på.
– Ambisjonen har vært å rykke tettere inn på karakterene enn jeg gjorde det i min forrige film, forteller Poppe. – Dette skal være en historie som kjennes ekte, som kjennes som vi kommer nært inn på mennesker som rives mellom det som har hendt dem og det de ønsker å være.

Harald Rosenløw Eeg (36) er roman- og filmmanuskriptforfatter, og De usynlige er hans femte langfilmmanus. Han skrev også manuset til Poppes forrige film, Hawaii, Oslo. Erik Poppe har markert seg med sine tidligere langfilmer som startet med Oslo-triologien Schpaa, Hawaii.Oslo og nå De usynlige som blir hans tredje langfilm som regissør. Produsentene Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae har blant annet stått bak filmene Pittbullterje, Giganten og Hawaii.Oslo.

Iskyss – husker du våre drømmer

Iskyss2M.jpg

"Mitt eget fedreland kunne jeg forråde, men aldri deg og vår kjærlighet …" Norges eneste kjente kvinnelige spion, Gunvor Galtung Haavik, var villig til å gjøre alt for kjærligheten. Prisen hun betalte var smertefull. Husker du våre drømmer gir oss hennes gripende historie om kjærlighet og spionasje i den kalde krigens aller kjøligste periode.Stoffet filmen er basert på er rikt og tankevekkende, mente tidligere langfilmkonsulent i Norsk filmfond Torun Lian, da hun ga støtte til filmen.

– Knut Erik Jensen har jobbet med det i en årrekke, og jeg tror at han med dette kan kombinere sin unike billedskapende kraft med en nesten enkel og svært rørende historie; historien om to som elsker hverandre.
Knut Erik Jensen har skrevet manuskriptet til filmen basert på romanen Iskyss av Alf R. Jacobsen. Jensen debuterte som spillefilmregissør i 1993 med Stella Polaris . Deretter fulgte Brent av Frost og i 2000 Når mørket er forbi. Han har studert russisk i Sovjetunionen, og har tidligere spilt inn deler av flere langfilmer i Russland.

Produsent Egil Ødegård i Filmhuset Produksjoner tror Iskyss vil vekke interesse også i de gamle Sovjet-landene. Det russisktalende filmmarked er det hurtigste voksende i verden for øyeblikket, og mye av filmens dialog er på russisk

99% ærlig

Glatte_GaterM.jpg

Emir, Amina, Haji og Assad er alle medlemmer av hip-hop gruppa Forente Minoriteter og 99% ærlig følger dem gjennom musikken, reiser og drømmer. – Dette er en film som på uventet, varm, fordomsfri, sjarmerende og rørende måte forteller om et lite stykke norsk samtid, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen i Norsk filminstitutt.

99% ærlig er en svært sjarmerende film. De fire ungdommene forteller hudløst om seg selv, og vi slipper inn i deres virkelighet på en måte som bryter med svært mange fordommer, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen. – Det er umulig å ikke bli berørt av dette materialet og filmen etterlater et varmt og kjærlig avtrykk som sitter i kroppen lenge. Filmen representerer en virkelighet som sjelden presenteres og den byr på en sterk filmopplevelse med sin svært engasjerende fortelling.

Filmen er regissert av Rune Denstad Langlo og produsert av Sigve Endresen ved Motlys AS.

BLÅTT LERRET foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring

Blått Lerret i dag

Iskyss1Stort.jpg

Tre nye norske langfilmer presenteres på Blått Lerret i dag: Der kan du blant annet møte Erik Poppe, Harald Rosenløw Eeg, Knut Erik Jensen – og de nye stortalentene Ellen Dorrit Petersen og Pål Sverre Valheim Hagen

Iskyss1Stort.jpg

Tre nye norske langfilmer presenteres på Blått Lerret i dag: Der kan du blant annet møte Erik Poppe, Harald Rosenløw Eeg, Knut Erik Jensen – og de nye stortalentene Ellen Dorrit Petersen og Pål Sverre Valheim Hagen.

Tre langfilmer som skal opp på kino i august og september presenteres på Blått Lerret onsdag 30.april
:

Erik Poppe kommer for å fortelle om den tredje filmen i hans Oslo-trilogi, De usynlige. Med seg har han manusforfatter Harald Rosenløw Eeg og hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen.

Knut Erik Jensen er tilbake i den kalde krigen med spiondramaet Iskyss – husker du våre drømmer – om storspionen Gunvor Galtung Haavik. Han vil fortelle om prosessen bak filmen, sammen med hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen (foto).

Rune Denstad Langlo kommer for å fortelle om kinodokumentaren 99 % ærlig, som er basert på tv-serien Glatte Gater. Med seg har han fotograf Anna Myking.

Vi viser også portrettetene WIFT Levende visittkort av og med filmfotografene Hilde Malme og Christine Heitmann.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

De blir vist sekvenser fra alle filmene. Kortfilmen vises i sin helhet.


MER OM FILMENE:

De usynlige

UskyldigeM.jpg

– Det er flere likhetstrekk mellom De usynlige og Hawaii, Oslo, den forrige filmen til regissør Erik Poppe og manusforfatter Harald Rosenløw Eeg, sier langfilmkonsulent i Norsk filmfond Nikolaj Frobenius. – Også dette er en film om "de store spørsmål", en film for et stort voksent publikum, og en film om kjærlighetstap og bortblåste forventninger. Men der Hawaii, Oslo var kompleks og gåtefull i tematikken, er de usynlige avgrenset og konkret.

Filmen handler om to mennesker som prøver å forsone seg med fortiden – og med sin egen skjebne. De to forsøker å avfinne seg med den de er blitt, og forsøker å finne en ny måte å forholde seg til kjærlighet på.
– Ambisjonen har vært å rykke tettere inn på karakterene enn jeg gjorde det i min forrige film, forteller Poppe. – Dette skal være en historie som kjennes ekte, som kjennes som vi kommer nært inn på mennesker som rives mellom det som har hendt dem og det de ønsker å være.

Harald Rosenløw Eeg (36) er roman- og filmmanuskriptforfatter, og De usynlige er hans femte langfilmmanus. Han skrev også manuset til Poppes forrige film, Hawaii, Oslo. Erik Poppe har markert seg med sine tidligere langfilmer som startet med Oslo-triologien Schpaa, Hawaii.Oslo og nå De usynlige som blir hans tredje langfilm som regissør. Produsentene Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae har blant annet stått bak filmene Pittbullterje, Giganten og Hawaii.Oslo.

Iskyss – husker du våre drømmer

Iskyss2M.jpg

"Mitt eget fedreland kunne jeg forråde, men aldri deg og vår kjærlighet …" Norges eneste kjente kvinnelige spion, Gunvor Galtung Haavik, var villig til å gjøre alt for kjærligheten. Prisen hun betalte var smertefull. Husker du våre drømmer gir oss hennes gripende historie om kjærlighet og spionasje i den kalde krigens aller kjøligste periode.Stoffet filmen er basert på er rikt og tankevekkende, mente tidligere langfilmkonsulent i Norsk filmfond Torun Lian, da hun ga støtte til filmen.

– Knut Erik Jensen har jobbet med det i en årrekke, og jeg tror at han med dette kan kombinere sin unike billedskapende kraft med en nesten enkel og svært rørende historie; historien om to som elsker hverandre.
Knut Erik Jensen har skrevet manuskriptet til filmen basert på romanen Iskyss av Alf R. Jacobsen. Jensen debuterte som spillefilmregissør i 1993 med Stella Polaris . Deretter fulgte Brent av Frost og i 2000 Når mørket er forbi. Han har studert russisk i Sovjetunionen, og har tidligere spilt inn deler av flere langfilmer i Russland.

Produsent Egil Ødegård i Filmhuset Produksjoner tror Iskyss vil vekke interesse også i de gamle Sovjet-landene. Det russisktalende filmmarked er det hurtigste voksende i verden for øyeblikket, og mye av filmens dialog er på russisk

99% ærlig

Glatte_GaterM.jpg

Emir, Amina, Haji og Assad er alle medlemmer av hip-hop gruppa Forente Minoriteter og 99% ærlig følger dem gjennom musikken, reiser og drømmer. – Dette er en film som på uventet, varm, fordomsfri, sjarmerende og rørende måte forteller om et lite stykke norsk samtid, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen i Norsk filminstitutt.

99% ærlig er en svært sjarmerende film. De fire ungdommene forteller hudløst om seg selv, og vi slipper inn i deres virkelighet på en måte som bryter med svært mange fordommer, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen. – Det er umulig å ikke bli berørt av dette materialet og filmen etterlater et varmt og kjærlig avtrykk som sitter i kroppen lenge. Filmen representerer en virkelighet som sjelden presenteres og den byr på en sterk filmopplevelse med sin svært engasjerende fortelling.

Filmen er regissert av Rune Denstad Langlo og produsert av Sigve Endresen ved Motlys AS.

BLÅTT LERRET foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring

MENY