Euforia distribuerer Bastøy

HolstLite.jpgEuforia blir norsk distributør på Marius Holsts storfilm om Bastøyopprøret.
– Det var Euforias begeistring for prosjektet som ble utslagsgivende, forteller produsent Karin Julsrud i Spillefilmkompaniet 4 ½ . 

HolstStort.jpg

Euforia blir norsk distributør på Marius Holsts storfilm om Bastøyopprøret. – Det var Euforias begeistring for prosjektet som ble utslagsgivende, forteller produsent Karin Julsrud i Spillefilmkompaniet 4 ½ .

Det blir det nystartede distribusjonsselskapet Euforia som skal distribuere Marius Holsts storfilm om det såkalte Bastøyopprøret. Produsent i Spillefilmkompaniet 4 ½, Karin Julsrud, kan bekrefte dette overfor Rushprint.

– Vi synes Euforia film er en spennende nykommer. Selskapet er en liten distributør som ønsker å jobbe med en håndfull filmer i året. Vi kjenner godt til hva Kjetil Omberg står for og ser fram til samarbeidet.

Marius Holst har lenge jobbet med å utvikle en langfilm om gutteleiren på Bastøy, og de dramatiske hendelsene som fant sted da guttene gjorde opprør, tidlig på 1900-tallet. Filmen er basert på manus av Lars Saabye Christensen og Mette Bølstad, og prosjektet ble nylig tildelt 1,3 millioner i utviklingstilskudd fra Filmfondet. Julsrud kan fortelle at det var Euforias begeistring for prosjektet som ble utslagsgivende og inspirerte til samarbeid.

– Vi viste en promofilm som Euforia tente på. Derfor ble valget ganske enkelt, forteller hun.

Så langt har Spillefilmkompaniet 4 ½ hatt en avtale om samarbeid på sju filmer med Nordisk filmdistribusjon, der også Julsruds neste film Yatzy inngår. Men Bastøy er et prosjekt med over dobbelt så stort budsjett, og vil ligge på rundt 35 millioner. Og det er i norsk sammenheng et betydelig løft.

– Det blir et stort løft. Vi holder på å lete etter mulige innspillingssteder nå, og jeg håper vi kan få lagt alle opptakene til Norge.

Euforia Film startet driften på nyåret og har hatt ansvar for lanseringen av Rovdyr og jobber blant annet med zombie-filmen Rød snø. De har som hovedmål å satse på norske filmer.

Foto: Marius Holst

Euforia distribuerer Bastøy

HolstLite.jpgEuforia blir norsk distributør på Marius Holsts storfilm om Bastøyopprøret.
– Det var Euforias begeistring for prosjektet som ble utslagsgivende, forteller produsent Karin Julsrud i Spillefilmkompaniet 4 ½ . 

HolstStort.jpg

Euforia blir norsk distributør på Marius Holsts storfilm om Bastøyopprøret. – Det var Euforias begeistring for prosjektet som ble utslagsgivende, forteller produsent Karin Julsrud i Spillefilmkompaniet 4 ½ .

Det blir det nystartede distribusjonsselskapet Euforia som skal distribuere Marius Holsts storfilm om det såkalte Bastøyopprøret. Produsent i Spillefilmkompaniet 4 ½, Karin Julsrud, kan bekrefte dette overfor Rushprint.

– Vi synes Euforia film er en spennende nykommer. Selskapet er en liten distributør som ønsker å jobbe med en håndfull filmer i året. Vi kjenner godt til hva Kjetil Omberg står for og ser fram til samarbeidet.

Marius Holst har lenge jobbet med å utvikle en langfilm om gutteleiren på Bastøy, og de dramatiske hendelsene som fant sted da guttene gjorde opprør, tidlig på 1900-tallet. Filmen er basert på manus av Lars Saabye Christensen og Mette Bølstad, og prosjektet ble nylig tildelt 1,3 millioner i utviklingstilskudd fra Filmfondet. Julsrud kan fortelle at det var Euforias begeistring for prosjektet som ble utslagsgivende og inspirerte til samarbeid.

– Vi viste en promofilm som Euforia tente på. Derfor ble valget ganske enkelt, forteller hun.

Så langt har Spillefilmkompaniet 4 ½ hatt en avtale om samarbeid på sju filmer med Nordisk filmdistribusjon, der også Julsruds neste film Yatzy inngår. Men Bastøy er et prosjekt med over dobbelt så stort budsjett, og vil ligge på rundt 35 millioner. Og det er i norsk sammenheng et betydelig løft.

– Det blir et stort løft. Vi holder på å lete etter mulige innspillingssteder nå, og jeg håper vi kan få lagt alle opptakene til Norge.

Euforia Film startet driften på nyåret og har hatt ansvar for lanseringen av Rovdyr og jobber blant annet med zombie-filmen Rød snø. De har som hovedmål å satse på norske filmer.

Foto: Marius Holst

MENY