Vant i Berlin

titanic lite.jpgGrethe Bøes spøkelsesfilm Titanics ti liv vant 2. prisen under barnefilmkonkurransen i Berlin.

titanic stort.jpg

Grethe Bøes spøkelsesfilm Titanics ti liv vant 2. prisen under barnefilmkonkurransen i Berlin.

Som eneste norske spillefilm, har Titanics ti liv har deltatt i barnefilmkonkurransen i Berlin. Juryen, bestående av 11 barn, har bestemt seg for å gi filmen 2. prisen. Produsent Cornelia Boysen representerte filmen under prisutdelingen.

Titanics ti liv hadde sin internasjonale premiere under filmfestivalen. Regissør Grethe Bøe, manusforfatter Axel Hellstenius, produsent Cornelia Boysen og filmens to hovedskuespillere, Tiril Eeg-Henriksen og Martin Mbugua, var til stede i Berlin på visningene.

Over 1000 barn så filmen på den første visningen, etterfulgt av 30 minutters spørsmål til den norske delegasjonen. I tillegg til de offisielle visningene på festivalen, har den internasjonale salgsagenten, Nordisk Film International Sales hatt to visninger på markedet.

Det har vært stor interesse fra barnefilmkjøpere, i tillegg til henvendelser Norsk filminstitutt har fått fra internasjonale filmfestivaler, som også gjerne vil vise filmen. Titanics ti liv skal i løpet av kort tid vises på barnefilmfestivaler i Montreal, Toronto, Malmø, Stockholm og Kristiansand.

Titanics ti liv er Grethe Bøes første spillefilm, men hun har også bakgrunn som skuespiller og regissør fra både reklame, novellefilm og drama. Filmens manus er skrevet av Axel Hellstenius, basert på hans egen bok med samme tittel. Filmen hadde norske premiere den 31. oktober 2007, og er hittil sett av over 60.000 nordmenn. Filmen kommer ut på DVD den 7. mars.

Barnefilmfestivalen i Berlin, under ledelse av Thomas Hailer siden 2002, regnes som den viktigste barnefilmfestivalen i hele verden. Internasjonale distributører, programmerere for andre festivaler, produsenter og regissører reiser til Berlin for å holde seg oppdatert om nye barnefilmer.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Vant i Berlin

titanic lite.jpgGrethe Bøes spøkelsesfilm Titanics ti liv vant 2. prisen under barnefilmkonkurransen i Berlin.

titanic stort.jpg

Grethe Bøes spøkelsesfilm Titanics ti liv vant 2. prisen under barnefilmkonkurransen i Berlin.

Som eneste norske spillefilm, har Titanics ti liv har deltatt i barnefilmkonkurransen i Berlin. Juryen, bestående av 11 barn, har bestemt seg for å gi filmen 2. prisen. Produsent Cornelia Boysen representerte filmen under prisutdelingen.

Titanics ti liv hadde sin internasjonale premiere under filmfestivalen. Regissør Grethe Bøe, manusforfatter Axel Hellstenius, produsent Cornelia Boysen og filmens to hovedskuespillere, Tiril Eeg-Henriksen og Martin Mbugua, var til stede i Berlin på visningene.

Over 1000 barn så filmen på den første visningen, etterfulgt av 30 minutters spørsmål til den norske delegasjonen. I tillegg til de offisielle visningene på festivalen, har den internasjonale salgsagenten, Nordisk Film International Sales hatt to visninger på markedet.

Det har vært stor interesse fra barnefilmkjøpere, i tillegg til henvendelser Norsk filminstitutt har fått fra internasjonale filmfestivaler, som også gjerne vil vise filmen. Titanics ti liv skal i løpet av kort tid vises på barnefilmfestivaler i Montreal, Toronto, Malmø, Stockholm og Kristiansand.

Titanics ti liv er Grethe Bøes første spillefilm, men hun har også bakgrunn som skuespiller og regissør fra både reklame, novellefilm og drama. Filmens manus er skrevet av Axel Hellstenius, basert på hans egen bok med samme tittel. Filmen hadde norske premiere den 31. oktober 2007, og er hittil sett av over 60.000 nordmenn. Filmen kommer ut på DVD den 7. mars.

Barnefilmfestivalen i Berlin, under ledelse av Thomas Hailer siden 2002, regnes som den viktigste barnefilmfestivalen i hele verden. Internasjonale distributører, programmerere for andre festivaler, produsenter og regissører reiser til Berlin for å holde seg oppdatert om nye barnefilmer.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

MENY