Peter og Ulven vant Oscar

Peter og Ulven_lite.jpgKortfilmen Peter og Ulven vant i går natt en Oscar innen kategorien "Beste animerte kortfilm". Norske Storm Studio har levendegjort Prokofievs fortelling med et internasjonalt team i etterarbeidet.  

Peter og Ulven_stort.jpg

Kortfilmen Peter og Ulven vant i går natt en Oscar innen kategorien "Beste animerte kortfilm". Norske Storm Studio har levendegjort Prokofievs fortelling med et internasjonalt team i etterarbeidet.

Peter og Ulven er en britisk produksjon, som er co-produsert i Polen. Storm Studio har levendegjort Prokofievs fortelling med et internasjonalt team i etterarbeidet. Den halvtimes lange filmen har kostet hele 23 millioner kroner.

Filmen er regissert av britiske Suzie Templeton. Filmen forteller historien om Peter som ikke er redd for noen ting og ulven han møter inne i skogen – en fortelling som er udødeliggjort gjennom Prokofievs musikk-eventyr. Filmen har allerede vunnet Krystallprisen ved Annecy internasjonale animasjonsfestival i Frankrike i 2007. Peter og ulven konkurrerte med fire andre kortfilmer om en Oscar i klassen Beste animerte kortfilm. Storm Studio har først og fremst arbeidet med etterarbeidet på filmen.

– Mellom 30-40 mennesker i Storm Studios har arbeidet i team med etterarbeidet. Hovedsakelig innen etteranimasjon, som fjerning av set extentions og behandling av 250 av filmens totalt 400 shots. Vi har gjort en compositing-jobb, med online og grading, visuelle effekter og CGI, som har handlet om å fjerne rigger, rydde opp i bildet, lage dybde, grade og fargekorrigere, kunne Kristin Hellebust, daglig leder i Storm Studios, nylig fortelle til Rushprint.

The Chimney Pot er ansvarlig for lyddesign og miks på filmen etter en konkurranse om jobben med flere norske og internasjonale aktører. For lyddesigner Baard H. Ingebretsen og mikser Petter Fladeby, samt foley artist Erik Watland, var denne filmen en utfordring utenom det vanlige. Animasjonsfilmen er timet etter musikken, og krever et helt spesielt lydunivers som står i stil med animasjonen og det klassiske stykket til Prokofiev. Filmen hadde sin premiere i en stappfull Royal Albert Hall med live orkester. Senere vant den Krystallprisen for beste kortfilm og publikumsprisen på Annecy internasjonale animasjonsfestival i Frankrike i sommer.

Les hva Rushprint har skrevet om Peter og Ulven tidligere her og her.

Peter og Ulven vant Oscar

Peter og Ulven_lite.jpgKortfilmen Peter og Ulven vant i går natt en Oscar innen kategorien "Beste animerte kortfilm". Norske Storm Studio har levendegjort Prokofievs fortelling med et internasjonalt team i etterarbeidet.  

Peter og Ulven_stort.jpg

Kortfilmen Peter og Ulven vant i går natt en Oscar innen kategorien "Beste animerte kortfilm". Norske Storm Studio har levendegjort Prokofievs fortelling med et internasjonalt team i etterarbeidet.

Peter og Ulven er en britisk produksjon, som er co-produsert i Polen. Storm Studio har levendegjort Prokofievs fortelling med et internasjonalt team i etterarbeidet. Den halvtimes lange filmen har kostet hele 23 millioner kroner.

Filmen er regissert av britiske Suzie Templeton. Filmen forteller historien om Peter som ikke er redd for noen ting og ulven han møter inne i skogen – en fortelling som er udødeliggjort gjennom Prokofievs musikk-eventyr. Filmen har allerede vunnet Krystallprisen ved Annecy internasjonale animasjonsfestival i Frankrike i 2007. Peter og ulven konkurrerte med fire andre kortfilmer om en Oscar i klassen Beste animerte kortfilm. Storm Studio har først og fremst arbeidet med etterarbeidet på filmen.

– Mellom 30-40 mennesker i Storm Studios har arbeidet i team med etterarbeidet. Hovedsakelig innen etteranimasjon, som fjerning av set extentions og behandling av 250 av filmens totalt 400 shots. Vi har gjort en compositing-jobb, med online og grading, visuelle effekter og CGI, som har handlet om å fjerne rigger, rydde opp i bildet, lage dybde, grade og fargekorrigere, kunne Kristin Hellebust, daglig leder i Storm Studios, nylig fortelle til Rushprint.

The Chimney Pot er ansvarlig for lyddesign og miks på filmen etter en konkurranse om jobben med flere norske og internasjonale aktører. For lyddesigner Baard H. Ingebretsen og mikser Petter Fladeby, samt foley artist Erik Watland, var denne filmen en utfordring utenom det vanlige. Animasjonsfilmen er timet etter musikken, og krever et helt spesielt lydunivers som står i stil med animasjonen og det klassiske stykket til Prokofiev. Filmen hadde sin premiere i en stappfull Royal Albert Hall med live orkester. Senere vant den Krystallprisen for beste kortfilm og publikumsprisen på Annecy internasjonale animasjonsfestival i Frankrike i sommer.

Les hva Rushprint har skrevet om Peter og Ulven tidligere her og her.

MENY