Michelle Yeoh på WEB-TV

Yeoh_lite.jpgMøt Michelle Yeoh på Blått Lerret WEB-TV der hun forteller om innspillingen av Far North i Norge og sin karriere og status som superstjerne. 

Yeoh_stort.jpg

Møt Michelle Yeoh på Blått Lerret WEB-TV, der hun forteller om innspillingen av Far North i Norge og sin karriere og status som superstjerne.

– Som skuespiller elsker jeg å se filmer som ikke bare er dialogbasert. Det er modig av en regissør å la skuespillerne få uttrykke seg kun gjennom mimikk og kroppsspråk. Det er ofte da man klarer å fange de virkelige følelsene, sier Michelle Yeoh under Blått Lerret på Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Michelle Yeoh er blant annet kjent fra Ang Lees suksess Snikende tiger, skjult drage. Det var Yeohs agent som fikk henne interessert i Asif Kapadias film Far North.

– Jeg hørte om prosjektet gjennom min agent. De første sidene i manuset handler om en mann som løper naken i snøen, og jeg ble veldig fascinert. Jeg tenkte dette overlever han aldri, og slukte resten av manuset, sier Yeoh.

Som ble overtalt av regissøren til å spille i filmen.

– For meg er det regissøren fremfor alle som forteller historien. Som skuespiller kommer du til settet, og det er hvordan regissøren fanger det som skjer på location som blir fortellingen. Jeg møtte Asif Kapadia under filmfestivalen i Sundance. Han viste meg bilder av isbreene og det fantastiske landskapet der han ville filme Far North. Det var da jeg ble overbevist om at jeg ville ta rollen i filmen, forklarer Yeoh.

Yeoh, "a girl from the tropics", som hun selv kaller seg, dro deretter til Svalbard og Nord-Norge.

-Kulden var en sterk karakter i filmen. Jeg trasket opp på isbreen og tenkte: Jeg kommer til å dø!, sier Yeoh. Kulden fikk oss til å føle desperasjon og smert, og det gav meg en ekstra dimensjon i min karaktertolkning.

Hør Michelle Yeoh fortelle mer på Blått Lerret Web-tv.
Vi beklager at lyden ikke er optimal!

Foto: Kristina Meyn Krogvold. Kjetil Lismoen (t.v.) og Michelle Yeoh (t.h.)

Michelle Yeoh på WEB-TV

Yeoh_lite.jpgMøt Michelle Yeoh på Blått Lerret WEB-TV der hun forteller om innspillingen av Far North i Norge og sin karriere og status som superstjerne. 

Yeoh_stort.jpg

Møt Michelle Yeoh på Blått Lerret WEB-TV, der hun forteller om innspillingen av Far North i Norge og sin karriere og status som superstjerne.

– Som skuespiller elsker jeg å se filmer som ikke bare er dialogbasert. Det er modig av en regissør å la skuespillerne få uttrykke seg kun gjennom mimikk og kroppsspråk. Det er ofte da man klarer å fange de virkelige følelsene, sier Michelle Yeoh under Blått Lerret på Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Michelle Yeoh er blant annet kjent fra Ang Lees suksess Snikende tiger, skjult drage. Det var Yeohs agent som fikk henne interessert i Asif Kapadias film Far North.

– Jeg hørte om prosjektet gjennom min agent. De første sidene i manuset handler om en mann som løper naken i snøen, og jeg ble veldig fascinert. Jeg tenkte dette overlever han aldri, og slukte resten av manuset, sier Yeoh.

Som ble overtalt av regissøren til å spille i filmen.

– For meg er det regissøren fremfor alle som forteller historien. Som skuespiller kommer du til settet, og det er hvordan regissøren fanger det som skjer på location som blir fortellingen. Jeg møtte Asif Kapadia under filmfestivalen i Sundance. Han viste meg bilder av isbreene og det fantastiske landskapet der han ville filme Far North. Det var da jeg ble overbevist om at jeg ville ta rollen i filmen, forklarer Yeoh.

Yeoh, "a girl from the tropics", som hun selv kaller seg, dro deretter til Svalbard og Nord-Norge.

-Kulden var en sterk karakter i filmen. Jeg trasket opp på isbreen og tenkte: Jeg kommer til å dø!, sier Yeoh. Kulden fikk oss til å føle desperasjon og smert, og det gav meg en ekstra dimensjon i min karaktertolkning.

Hør Michelle Yeoh fortelle mer på Blått Lerret Web-tv.
Vi beklager at lyden ikke er optimal!

Foto: Kristina Meyn Krogvold. Kjetil Lismoen (t.v.) og Michelle Yeoh (t.h.)

MENY