Blogg fra GIFF 2008

Giff.lite.jpgGIFF 2008: Les Karsten Meinichs bloggoppsummering og se filmsnutter fra Göteborg Internasjonale Filmfestival, GIFF.

Giff.jpg


GIFF 2008: Les Karsten Meinichs bloggoppsummering og se filmsnutter fra Göteborg Internasjonale Filmfestival, GIFF.

– Gøteborg internasjonale filmfestival (GIFF) er den største av sitt slag i Skandinavia, men det er først i år at Rushblogg har hatt anledning til å dekke den. Den vestsvenske arbeiderklassebyen befinner seg en fire timers busstur sør for Oslo. Blant norske byer opplever jeg Bergen som den tydeligste parallell; et regnvått, forblåst og mildt Gøteborg var hva som møtte meg på festivalens første dag. Men byen veier opp for været med åpne mennesker og velkomne omgivelser…. Les mer om Karstens oppleveleser her.


Musikkvideoprogram med Andreas Nilsson

-Vi har ikke skrevet så altfor mye om musikkvideoer her på bloggen. Men da jeg oppdaget at GIFF hadde et spillefilmlangt program med videoer av Andreas Nilsson, visste jeg med en gang at det var en fin mulighet til å løfte frem dette formatet litt. Nilsson er en svensk animatør og regissør som de siste årene blitt et kjent musikkvideonavn for sitt samarbeid med særlig The Knife og José González.

Nedenfor har jeg limt inn alle videoene i programmet, i den rekkefølgen de ble vist. Det anbefales varmt å se hele bunten, for Nilsson er utvilsomt en av de fremste musikkvideoskaperne i Norden for tiden. Les og se mer her.

Fokus på meksikansk film
-Cochochi ble den første filmen for meg på GIFF. Den er en del av festivalens fokus på ny meksikansk film; Nya Mexico. Meksikansk film har hatt en veldig god periode det siste tiåret, og flere ledende filmskapere derfra har utviklet seg til å bli verdensnavn (Innaritu, Cuaron, del Toro). Men i kjølvannet av de mest profilerte filmene (f.eks Elskede kjøtere (2000) og …og mora di også (2001)), har det oppstått en ny, ung bølge…. Les mer her…

Video med Israel Cárdenas and Laura Amelia Guzmán
-Som jeg skrev om i går var Israel Cárdenas and Laura Amelia Guzmán, regissørene av Cochochi, tilstede på visningen av filmen her i Gøteborg. Slike muligheter til å få direkte tilgang på filmskaperne etter visningen av en film er noe av det unike med filmfestivaler. Deres Q&A ble filmet av undertegnede, og nå har jeg fått klippet høydepunktene ned til en fem-minutters video og lagt den ut nedenfor. Mycke nöje! Les og se mer på RUSHBLOGG.

Blogg fra GIFF 2008

Giff.lite.jpgGIFF 2008: Les Karsten Meinichs bloggoppsummering og se filmsnutter fra Göteborg Internasjonale Filmfestival, GIFF.

Giff.jpg


GIFF 2008: Les Karsten Meinichs bloggoppsummering og se filmsnutter fra Göteborg Internasjonale Filmfestival, GIFF.

– Gøteborg internasjonale filmfestival (GIFF) er den største av sitt slag i Skandinavia, men det er først i år at Rushblogg har hatt anledning til å dekke den. Den vestsvenske arbeiderklassebyen befinner seg en fire timers busstur sør for Oslo. Blant norske byer opplever jeg Bergen som den tydeligste parallell; et regnvått, forblåst og mildt Gøteborg var hva som møtte meg på festivalens første dag. Men byen veier opp for været med åpne mennesker og velkomne omgivelser…. Les mer om Karstens oppleveleser her.


Musikkvideoprogram med Andreas Nilsson

-Vi har ikke skrevet så altfor mye om musikkvideoer her på bloggen. Men da jeg oppdaget at GIFF hadde et spillefilmlangt program med videoer av Andreas Nilsson, visste jeg med en gang at det var en fin mulighet til å løfte frem dette formatet litt. Nilsson er en svensk animatør og regissør som de siste årene blitt et kjent musikkvideonavn for sitt samarbeid med særlig The Knife og José González.

Nedenfor har jeg limt inn alle videoene i programmet, i den rekkefølgen de ble vist. Det anbefales varmt å se hele bunten, for Nilsson er utvilsomt en av de fremste musikkvideoskaperne i Norden for tiden. Les og se mer her.

Fokus på meksikansk film
-Cochochi ble den første filmen for meg på GIFF. Den er en del av festivalens fokus på ny meksikansk film; Nya Mexico. Meksikansk film har hatt en veldig god periode det siste tiåret, og flere ledende filmskapere derfra har utviklet seg til å bli verdensnavn (Innaritu, Cuaron, del Toro). Men i kjølvannet av de mest profilerte filmene (f.eks Elskede kjøtere (2000) og …og mora di også (2001)), har det oppstått en ny, ung bølge…. Les mer her…

Video med Israel Cárdenas and Laura Amelia Guzmán
-Som jeg skrev om i går var Israel Cárdenas and Laura Amelia Guzmán, regissørene av Cochochi, tilstede på visningen av filmen her i Gøteborg. Slike muligheter til å få direkte tilgang på filmskaperne etter visningen av en film er noe av det unike med filmfestivaler. Deres Q&A ble filmet av undertegnede, og nå har jeg fått klippet høydepunktene ned til en fem-minutters video og lagt den ut nedenfor. Mycke nöje! Les og se mer på RUSHBLOGG.

MENY