Blått Lerret i dag

FalneEnglerStort.jpg

Blått Lerret i dag: Møt Trond Espen Seim, Pia Tjelta og Morten Tyldum som vil snakke om den siste Varg Veum-filmen, Falne Engler. Hallvard Bræin og Kjell Vassdal vil presentere årets mest originale norske filmprosjekt, Gatas Gynt, mens  Anette Ostrø har premiere på sin novellefilm Fiin Aargang.

FalneEnglerStort.jpg

Blått Lerret i dag : Møt Trond Espen Seim, Pia Tjelta og Morten Tyldum som vil snakke om den siste Varg Veum-filmen, Falne Engler. Hallvard Bræin og Kjell Vassdal vil presentere årets mest originale norske filmprosjekt, Gatas Gynt, mens  Anette Ostrø har premiere på sin novellefilm Fiin Aargang.

I dag, onsdag 27. februar, er det duket for ny utgave av Blått Lerret på Parktatret Scene på Grüneløkka i Oslo. 
 
Da kommer Trond Espen Seim, Pia Tjelta og Morten Tyldum for å fortelle om den siste Varg Veum-filmen, Falne EnglerHallvard Bræin og Kjell Vassdal vil presentere årets mest originale norske filmprosjekt, Gatas Gynt, mens  Anette Ostrø har premiere på sin novellefilm Fiin Aargang.

Falne2M.jpg

Varg Veum – Falne engler er den andre kinofilmen med Trond Espen Seim som privatetterforskeren Varg Veum. Det er Morten Tyldum, regissøren bak kinosuksessen "Buddy", som har regien, mens Pia Tjelta har en sentral rolle som en tidligere flamme av Varg som uventet dukker opp. Dette møtet fører Veum tilbake i tid, blant annet til et rockemiljø han en gang freventerte. Så skjer det et drap, og Veum må begynne å nøste opp en rød tråd som leder ham til noe som blir mer personlig han hadde kunnet forestille seg.

GatasGynt1M.jpg  I

Gatas Gynt spiller gatefolket alle rollene og regissøren Hallvard Bræin (Giganten) og hovedfotograf Kjell Vassdal  veksler mellom dokumentar og fiksjon.  I Bræins kortdokumentar Med Freidig mot møtte vi hjemløse og rusmisbrukere i allsang, foran et lerret, og det oppsto en uvanlig sjangerhybrid. I Gatas Gynt har Bræin tatt dette konseptet enda noen skritt lenger, i en times lang film der gatefolket blant annet gestalter femte handling av "Peer Gynt.

Fiin AargangM1.jpg

I Fiin Aargang møter vi begravelsesagenten Herman (Espen Skjønberg). Hans eneste gjenværende glede i livet er å forberede sin egen begravelse. Han har bare et siste oppdrag igjen før han skal pensjonere seg.  Men møte med den livsglade enken Rosa (Gerdi Schelderup) gjør at han må revurdere sitt syn på livet og på døden. Regissør Anette Ostrø gikk ut av regilinja på Den norske filmskolen i 2002 og har jobbet med både dokumentarfilm og musikkvideoproduksjon.  
Det blir vist lengre sekvenser fra filmene. Fiin Aargang vises i sin helhet.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring 

FAKTA OM FILMENE: 

Varg Veum – Falne Engler

Regi: Morten Tyldum
Skuespillere: Trond Espen Seim, Pia Tjelta, Bjørn Floberg, Iram Haq, Fritjov Såheim
Manus: Thomas Moldestad
Produsent: Jonas Allen, Peter Bose Miso Film /SF Norge

Gatas Gynt

Regissør: Hallvard Bræin
Manus: Christopher Grøndahl 
Foto: Kjell Vassdal (hovedfotograf)
Produksjonsselskap: Cylinder Production AS 
Produsent: Gaute Lid Larssen 

Fiin aargang
Produksjonsselskap: Mirmar Film Production AS
Produsent: Tom Rysstad
Regissør: Anette Ostrø 
Manuskript: Einar Schwenke
Opptaksformat: 35mm
Lengde: ca. 15 minutter

Blått Lerret i dag

FalneEnglerStort.jpg

Blått Lerret i dag: Møt Trond Espen Seim, Pia Tjelta og Morten Tyldum som vil snakke om den siste Varg Veum-filmen, Falne Engler. Hallvard Bræin og Kjell Vassdal vil presentere årets mest originale norske filmprosjekt, Gatas Gynt, mens  Anette Ostrø har premiere på sin novellefilm Fiin Aargang.

FalneEnglerStort.jpg

Blått Lerret i dag : Møt Trond Espen Seim, Pia Tjelta og Morten Tyldum som vil snakke om den siste Varg Veum-filmen, Falne Engler. Hallvard Bræin og Kjell Vassdal vil presentere årets mest originale norske filmprosjekt, Gatas Gynt, mens  Anette Ostrø har premiere på sin novellefilm Fiin Aargang.

I dag, onsdag 27. februar, er det duket for ny utgave av Blått Lerret på Parktatret Scene på Grüneløkka i Oslo. 
 
Da kommer Trond Espen Seim, Pia Tjelta og Morten Tyldum for å fortelle om den siste Varg Veum-filmen, Falne EnglerHallvard Bræin og Kjell Vassdal vil presentere årets mest originale norske filmprosjekt, Gatas Gynt, mens  Anette Ostrø har premiere på sin novellefilm Fiin Aargang.

Falne2M.jpg

Varg Veum – Falne engler er den andre kinofilmen med Trond Espen Seim som privatetterforskeren Varg Veum. Det er Morten Tyldum, regissøren bak kinosuksessen "Buddy", som har regien, mens Pia Tjelta har en sentral rolle som en tidligere flamme av Varg som uventet dukker opp. Dette møtet fører Veum tilbake i tid, blant annet til et rockemiljø han en gang freventerte. Så skjer det et drap, og Veum må begynne å nøste opp en rød tråd som leder ham til noe som blir mer personlig han hadde kunnet forestille seg.

GatasGynt1M.jpg  I

Gatas Gynt spiller gatefolket alle rollene og regissøren Hallvard Bræin (Giganten) og hovedfotograf Kjell Vassdal  veksler mellom dokumentar og fiksjon.  I Bræins kortdokumentar Med Freidig mot møtte vi hjemløse og rusmisbrukere i allsang, foran et lerret, og det oppsto en uvanlig sjangerhybrid. I Gatas Gynt har Bræin tatt dette konseptet enda noen skritt lenger, i en times lang film der gatefolket blant annet gestalter femte handling av "Peer Gynt.

Fiin AargangM1.jpg

I Fiin Aargang møter vi begravelsesagenten Herman (Espen Skjønberg). Hans eneste gjenværende glede i livet er å forberede sin egen begravelse. Han har bare et siste oppdrag igjen før han skal pensjonere seg.  Men møte med den livsglade enken Rosa (Gerdi Schelderup) gjør at han må revurdere sitt syn på livet og på døden. Regissør Anette Ostrø gikk ut av regilinja på Den norske filmskolen i 2002 og har jobbet med både dokumentarfilm og musikkvideoproduksjon.  
Det blir vist lengre sekvenser fra filmene. Fiin Aargang vises i sin helhet.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring 

FAKTA OM FILMENE: 

Varg Veum – Falne Engler

Regi: Morten Tyldum
Skuespillere: Trond Espen Seim, Pia Tjelta, Bjørn Floberg, Iram Haq, Fritjov Såheim
Manus: Thomas Moldestad
Produsent: Jonas Allen, Peter Bose Miso Film /SF Norge

Gatas Gynt

Regissør: Hallvard Bræin
Manus: Christopher Grøndahl 
Foto: Kjell Vassdal (hovedfotograf)
Produksjonsselskap: Cylinder Production AS 
Produsent: Gaute Lid Larssen 

Fiin aargang
Produksjonsselskap: Mirmar Film Production AS
Produsent: Tom Rysstad
Regissør: Anette Ostrø 
Manuskript: Einar Schwenke
Opptaksformat: 35mm
Lengde: ca. 15 minutter

MENY