Kodak-prisen 2007

Blaat_LerretLite.jpgÅrets Kodakpris 2007 gikk til filmfotograf Marius Johansen Hansen for fotoet på Tatt av kvinnen. 

Blaat_LerretStort.jpg

Årets Kodakpris 2007 gikk til filmfotograf Marius Johansen Hansen for fotoet på Tatt av kvinnen.

Tore Koppseng fra Kodak Norge var tilstede på Blått Lerret på Parkteatret Scene i Oslo i går, og delte ut prisen. Det var Marius Johansen Hansen (i midten av foto) som vant prisen for sitt filmfoto på Tatt av kvinnen.

Juryen bestod av Kjetil Lismoen, Rushprint, tidligere redaktør i Film&Kino Ingvald Bergsagel og Ingrid Rommetveit fra filmtidsskriftet Z. Her er juryens begrunnelse:

"Kodak-prisen 2007 gis for foto på en film som skildrer noe av alt det forvirrende, fantastiske og farlige som kan skje når han møter henne. Filmen foregår i et univers noen hakk utenfor det realistiske, noe fotoet elegant underbygger med både frekke og subtile virkemidler, og hovedkarakterens følelsesmessige berg-og-dalbane gjenspeiles lekent og bevisst i det visuelle. Forfatteren av filmens litterære forelegg er kjent for en særegen, lakonisk omgang med det norske språket, og denne fotografen har mot mange odds klart å gi de litterære virkemidlene et treffende og på merkelig vis gjenkjennelig visuelt uttrykk. Kodak-prisen for 2007 går til Marius Johansen Hansen for fotoet på «Tatt av kvinnen»".

Foto: Kristina Meyn Krogvold, Rushprint.

Kodak-prisen 2007

Blaat_LerretLite.jpgÅrets Kodakpris 2007 gikk til filmfotograf Marius Johansen Hansen for fotoet på Tatt av kvinnen. 

Blaat_LerretStort.jpg

Årets Kodakpris 2007 gikk til filmfotograf Marius Johansen Hansen for fotoet på Tatt av kvinnen.

Tore Koppseng fra Kodak Norge var tilstede på Blått Lerret på Parkteatret Scene i Oslo i går, og delte ut prisen. Det var Marius Johansen Hansen (i midten av foto) som vant prisen for sitt filmfoto på Tatt av kvinnen.

Juryen bestod av Kjetil Lismoen, Rushprint, tidligere redaktør i Film&Kino Ingvald Bergsagel og Ingrid Rommetveit fra filmtidsskriftet Z. Her er juryens begrunnelse:

"Kodak-prisen 2007 gis for foto på en film som skildrer noe av alt det forvirrende, fantastiske og farlige som kan skje når han møter henne. Filmen foregår i et univers noen hakk utenfor det realistiske, noe fotoet elegant underbygger med både frekke og subtile virkemidler, og hovedkarakterens følelsesmessige berg-og-dalbane gjenspeiles lekent og bevisst i det visuelle. Forfatteren av filmens litterære forelegg er kjent for en særegen, lakonisk omgang med det norske språket, og denne fotografen har mot mange odds klart å gi de litterære virkemidlene et treffende og på merkelig vis gjenkjennelig visuelt uttrykk. Kodak-prisen for 2007 går til Marius Johansen Hansen for fotoet på «Tatt av kvinnen»".

Foto: Kristina Meyn Krogvold, Rushprint.

MENY