Ane Dahl Torp og Sørhaug på WEB-TV.

Lønsj lite.jpgDet var utfordrende for en debutant å være sjef for Ane Dahl Torp, Axel Hennie og Bjørn Floberg, forteller Lønsj-regissør Eva Sørhaug. Møt henne og Ane Dahl Torp på Blått Lerret WEB-TV.

Lønsj stort.jpg

Det var utfordrende for en debutant å være sjef for Ane Dahl Torp, Axel Hennie og Bjørn Floberg, forteller Lønsj-regissør Eva Sørhaug. Møt henne og Ane Dahl Torp på Blått Lerret WEB-TV.

1.februar er det norsk kinopremiere på Eva Sørhaugs spillefilm Lønsj. På rollelisten finner vi blant annet Ane Dahl Torp, Anneke von der Lippe, Pia Tjelta, Nicolai Cleve Broch, Axel Hennie og Bjørn Floberg.

– Manuset krevde veldig gode skuespillere. I et vanlig spillefilmmanus er det omtrent 120 scener, mens i Lønsj er det bare 40. Vi satset på lange sekvenser og store, åpne bilder. Når man jobber slik kan man ikke klippe seg frem til godt skuespill, det er skuespillerne som må levere. Lønsj er med andre ord en skuespillerdrevet film, sier regissør Eva Sørhaug.
Som med dette debuterer som langfilmregissør.

– Det er tungt for en debutant å være sjef for Ane Dahl Torp, Axel Hennie og Bjørn Floberg på én og samme dag, medgir hun.

Filmen handler om skjebner som ikke flettes inn i hverandre, og hvordan de små valgene er betydningsfulle, selv om det kanskje ikke er ment slik. I følge Sørhaug, går det sakte til helvete for karakterene i filmen. Ane Dahl Torp spiller "Leni", som lever innestengt med sin rare far og som ikke har vært ute av stuedøren siden hun var liten.

Lenis tilværelse er på mange måter min drømmefritid, innendørs med p2 på radioen mens det regner ute, sier Ane Dahl Torp.

– Mens Eva vil at folk skal gå ut fra kinosalen og selge kåken, legge ut på seiltur og reise ut i verden etter at de har sett filmen, føler jeg det stikk motsatt: Gå hjem i stua di og lev!, legger hun til.

Møt regissør Eva Sørhaug og Ane Dahl Torp på Blått Lerret WEB-TV.


Foto: Lønsj

Ane Dahl Torp og Sørhaug på WEB-TV.

Lønsj lite.jpgDet var utfordrende for en debutant å være sjef for Ane Dahl Torp, Axel Hennie og Bjørn Floberg, forteller Lønsj-regissør Eva Sørhaug. Møt henne og Ane Dahl Torp på Blått Lerret WEB-TV.

Lønsj stort.jpg

Det var utfordrende for en debutant å være sjef for Ane Dahl Torp, Axel Hennie og Bjørn Floberg, forteller Lønsj-regissør Eva Sørhaug. Møt henne og Ane Dahl Torp på Blått Lerret WEB-TV.

1.februar er det norsk kinopremiere på Eva Sørhaugs spillefilm Lønsj. På rollelisten finner vi blant annet Ane Dahl Torp, Anneke von der Lippe, Pia Tjelta, Nicolai Cleve Broch, Axel Hennie og Bjørn Floberg.

– Manuset krevde veldig gode skuespillere. I et vanlig spillefilmmanus er det omtrent 120 scener, mens i Lønsj er det bare 40. Vi satset på lange sekvenser og store, åpne bilder. Når man jobber slik kan man ikke klippe seg frem til godt skuespill, det er skuespillerne som må levere. Lønsj er med andre ord en skuespillerdrevet film, sier regissør Eva Sørhaug.
Som med dette debuterer som langfilmregissør.

– Det er tungt for en debutant å være sjef for Ane Dahl Torp, Axel Hennie og Bjørn Floberg på én og samme dag, medgir hun.

Filmen handler om skjebner som ikke flettes inn i hverandre, og hvordan de små valgene er betydningsfulle, selv om det kanskje ikke er ment slik. I følge Sørhaug, går det sakte til helvete for karakterene i filmen. Ane Dahl Torp spiller "Leni", som lever innestengt med sin rare far og som ikke har vært ute av stuedøren siden hun var liten.

Lenis tilværelse er på mange måter min drømmefritid, innendørs med p2 på radioen mens det regner ute, sier Ane Dahl Torp.

– Mens Eva vil at folk skal gå ut fra kinosalen og selge kåken, legge ut på seiltur og reise ut i verden etter at de har sett filmen, føler jeg det stikk motsatt: Gå hjem i stua di og lev!, legger hun til.

Møt regissør Eva Sørhaug og Ane Dahl Torp på Blått Lerret WEB-TV.


Foto: Lønsj

MENY