TIFF: Film fra Nord

Iskaldt lite.jpgFilm fra Nord er TIFFs program med kort- og dokumentarfilmer fra Barentsregionen.  Årets program består av 23 kortfilmer og 19 dokumentarer.    

Iskaldt stort.jpg

Film fra Nord er TIFFs program med kort- og dokumentarfilmer fra Barentsregionen.  Årets program består av 23 kortfilmer og 19 dokumentarer.

Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) har nå lagt fram den kommende festivalens" Film fra Nord"-program. – Årets program preges av fokus på Nordområdene, samt nordnorske "flaggskipproduksjoner", sier programkoordinator Henning Rosenlund.

Også i år har det vært stor interesse fra filmskapere i Barentsregionen. Fra ca. 130 påmeldte filmer er det valgt ut 42 filmer til deltakelse i Film fra Nord-programmet, herunder 23 kortfilmer og 19 dokumentarer. 

 – Vi ser igjen at vi er populære og viktige for filmskaperne i Nordområdene, og at dette blir lagt merke til både i politiske miljøer og i filmmiljøene i våre naboland, sier Rosenlund.

I forbindelse med at 2007-2008 er det offisielle Polaråret har vi i år valgt å fokusere på filmer med polar/nordlig tematikk. Derfor har vi laget to egne programmer under vignetten "Polar Focus".

En av disse filmene er Ole Giævers nye film Sommerhuset, som er "Film fra Nords" offisielle åpningsfilm på TIFF 08. I tillegg vises Erik Smith Meyers sin nye kortfilm Iskaldt (Foto) – en fremtidsvisjon hvor Golfstrømmen forsvinner og Nord-Europa må evakueres. Solveig Melkeraaens film Bortreist for anledningen er den tredje av disse filmene – som alle har blitt støttet gjennom Norsk filmfonds satsning "Nye veier til korte filmer".  

Dette melder TIFF.  

Les mer på TIFFs hjemmesider.

TIFF: Film fra Nord

Iskaldt lite.jpgFilm fra Nord er TIFFs program med kort- og dokumentarfilmer fra Barentsregionen.  Årets program består av 23 kortfilmer og 19 dokumentarer.    

Iskaldt stort.jpg

Film fra Nord er TIFFs program med kort- og dokumentarfilmer fra Barentsregionen.  Årets program består av 23 kortfilmer og 19 dokumentarer.

Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) har nå lagt fram den kommende festivalens" Film fra Nord"-program. – Årets program preges av fokus på Nordområdene, samt nordnorske "flaggskipproduksjoner", sier programkoordinator Henning Rosenlund.

Også i år har det vært stor interesse fra filmskapere i Barentsregionen. Fra ca. 130 påmeldte filmer er det valgt ut 42 filmer til deltakelse i Film fra Nord-programmet, herunder 23 kortfilmer og 19 dokumentarer. 

 – Vi ser igjen at vi er populære og viktige for filmskaperne i Nordområdene, og at dette blir lagt merke til både i politiske miljøer og i filmmiljøene i våre naboland, sier Rosenlund.

I forbindelse med at 2007-2008 er det offisielle Polaråret har vi i år valgt å fokusere på filmer med polar/nordlig tematikk. Derfor har vi laget to egne programmer under vignetten "Polar Focus".

En av disse filmene er Ole Giævers nye film Sommerhuset, som er "Film fra Nords" offisielle åpningsfilm på TIFF 08. I tillegg vises Erik Smith Meyers sin nye kortfilm Iskaldt (Foto) – en fremtidsvisjon hvor Golfstrømmen forsvinner og Nord-Europa må evakueres. Solveig Melkeraaens film Bortreist for anledningen er den tredje av disse filmene – som alle har blitt støttet gjennom Norsk filmfonds satsning "Nye veier til korte filmer".  

Dette melder TIFF.  

Les mer på TIFFs hjemmesider.

MENY