Møt teamet bak Mannen som elsket Yngve

mannen som elsket yngve lite.jpg– Tore måtte svelge en del filmkameler, forteller regissør Stian Kristiansen om prosessen med å adaptere Tore Renbergs bestselger Mannen som elsket Yngve. Møt ham og produsent Yngve Sæther på Blått Lerret WEB-TV.

mannen som elsket yngve stort.jpg

– Tore måtte svelge en del filmkameler, forteller regissør Stian Kristiansen om prosessen med å adaptere Tore Renbergs bestselger Mannen som elsket Yngve. Møt ham og produsent Yngve Sæther på Blått Lerret WEB-TV.

Stian Kristiansen har regi på den kommende kinofilmen Mannen som elsket Yngve, basert på Tore Renbergs roman med samme navn. Renberg er også manusfatter på filmen som har kinopremiere 15.februar, hvor Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch, Arthur Berning og Ole Christoffer Ertvaag spiller sentrale roller.

– Tore sendte meg manuskriptet til boka før den ble gitt ut, for at jeg skulle gi ham tilbakemeldinger. Det første jeg tenkte var at denne historien må bli en film. Samtidig var jeg ganske skeptisk, i og med at boka hadde tittelen Mannen som elsket Yngve (foto). Jeg følte det angikk meg, og at jeg måtte lese boka før den kom ut, sier produsent Yngve Sæther.

– I boka er det også en jente som heter Katrine. På den tiden hadde jeg selv akkurat gjort det slutt med en jente som het Katrine, noe Tore Renberg visste. Men etter hvert som jeg leste, skjønte jeg at dette ikke er en historie om meg, men om romankarakteren Jarle Klepp, legger han til.

– Jeg har lest boka én gang, og det er tre år siden. Etter det la jeg den vekk. Jeg vet ikke lenger hva som står i boka og hva som skiller den fra filmen, sier regissør Stian Kristiansen.

Som forteller at det ikke bare var lett for manusforfatter Tore Renberg å gå tilbake til arbeidet med Mannen som elsket Yngve.

– Tore måtte svelge en del filmkameler. Å gå tilbake og utvikle filmmanuset til en bok du har skrevet er litt som å male et bilde, for så å skrive på baksiden av lerretet hva maleriet betyr, sier Kristiansen.

t regissøren og produsenten bak Mannen som elsket Yngve på Blått Lerret WEB-TV.

Møt teamet bak Mannen som elsket Yngve

mannen som elsket yngve lite.jpg– Tore måtte svelge en del filmkameler, forteller regissør Stian Kristiansen om prosessen med å adaptere Tore Renbergs bestselger Mannen som elsket Yngve. Møt ham og produsent Yngve Sæther på Blått Lerret WEB-TV.

mannen som elsket yngve stort.jpg

– Tore måtte svelge en del filmkameler, forteller regissør Stian Kristiansen om prosessen med å adaptere Tore Renbergs bestselger Mannen som elsket Yngve. Møt ham og produsent Yngve Sæther på Blått Lerret WEB-TV.

Stian Kristiansen har regi på den kommende kinofilmen Mannen som elsket Yngve, basert på Tore Renbergs roman med samme navn. Renberg er også manusfatter på filmen som har kinopremiere 15.februar, hvor Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch, Arthur Berning og Ole Christoffer Ertvaag spiller sentrale roller.

– Tore sendte meg manuskriptet til boka før den ble gitt ut, for at jeg skulle gi ham tilbakemeldinger. Det første jeg tenkte var at denne historien må bli en film. Samtidig var jeg ganske skeptisk, i og med at boka hadde tittelen Mannen som elsket Yngve (foto). Jeg følte det angikk meg, og at jeg måtte lese boka før den kom ut, sier produsent Yngve Sæther.

– I boka er det også en jente som heter Katrine. På den tiden hadde jeg selv akkurat gjort det slutt med en jente som het Katrine, noe Tore Renberg visste. Men etter hvert som jeg leste, skjønte jeg at dette ikke er en historie om meg, men om romankarakteren Jarle Klepp, legger han til.

– Jeg har lest boka én gang, og det er tre år siden. Etter det la jeg den vekk. Jeg vet ikke lenger hva som står i boka og hva som skiller den fra filmen, sier regissør Stian Kristiansen.

Som forteller at det ikke bare var lett for manusforfatter Tore Renberg å gå tilbake til arbeidet med Mannen som elsket Yngve.

– Tore måtte svelge en del filmkameler. Å gå tilbake og utvikle filmmanuset til en bok du har skrevet er litt som å male et bilde, for så å skrive på baksiden av lerretet hva maleriet betyr, sier Kristiansen.

t regissøren og produsenten bak Mannen som elsket Yngve på Blått Lerret WEB-TV.

MENY