Berggren med ny serie

Arne Berggren lite.jpgNorsk filmfond har fordelt 43,5 millioner i produksjonsmidler til tre spillefilmer og tre fjernsynsserier – blant annet Arne Berggrens 12-episoders serie Hvaler.     

Arne Berggren stort.jpg

Norsk filmfond har fordelt 43,5 millioner i produksjonsmidler til tre spillefilmer og tre fjernsynsserier – blant annet Arne Berggrens 12-episoders serie Hvaler. 

Det er de tre nye langfilmene Sammen, Nord og Max Manus og fjernsynsseriene Jakten etter paradiset, Koselig med peis og Hvaler som har fått tildelt produksjonsmidler på til sammen 43,5 millioner fra Norsk Filmfond.

På jakt etter paradiset er en ny dokumentarserie om Thor Heyerdahl. I TV-serien møter vi oppdageren som selv regisserte det bildet verden skulle ha av ham, og som aldri gav opp jakten etter den rette. Dokumentarserien skal vises på NRK over fire episoder av 50 minutter.

Koselig Med Peis er en ny tv-serie på NRK om familien til en verpesjuk mann med frykt for egen forstand. Serien har, i følge Norsk Filmfond, strukturelle likheter med familiedramaer som Six Feet Under og Sopranos, på den måte at karakterene ikke nødvendigvis forandrer seg, men fortsetter å kjempe mot indre demoner og vanskelige familiærerelasjoner.

Dramaserien Hvaler skal vises på TV2. Manusforfatter Arne Berggren (foto) vil følge prosessen fra manus til innspilling av samtlige 12 episoder, og være en del av et kreativt team sammen med produsent og regissør(er). Hvaler handler om katastrofepsykiater og karrierekvinnen Maria Blix. Hun mister sin far, men beskjeden går tilsynelatende ikke inn på henne. Først da hun må snakke en gisseltaker til fornuft, kommer reaksjonene.

Med filmen Sammen langfilmdebuterer regissør Matias Armand Jordal. Filmen handler om en familie på tre som blir utsatt for en ulykke. Roger og sønnen Pål må kjempe seg gjennom hverdagen for å vinne kontroll over den nye livssituasjonen etter at de mister den de har elsket aller høyest.

Erlend Loe står for filmmanuset til spillefilmen Nord, som blir regissør Rune D. Langlos første spillefilm. Nord handler om frikjøreren Jomar Henriksen som gikk i svart og mistet alt. Med scooter og ski begir han seg nordover for å vinne det tilbake.

Max Manus er et meget stort prosjekt i norsk sammenheng som baserer seg på historier om krigshelten med sammen navn. Max Manus er et krigsdrama om en sårbar helt som går inn i krigen som en eventyrsøkende 25-åring, og går ut av krigen som en merket 30-åring.

Dette melder Norsk Filmfond. Les mer om prosjektene her.

Foto: Manusforfatter til dramaserien Hvaler, Arne Berggren.

Berggren med ny serie

Arne Berggren lite.jpgNorsk filmfond har fordelt 43,5 millioner i produksjonsmidler til tre spillefilmer og tre fjernsynsserier – blant annet Arne Berggrens 12-episoders serie Hvaler.     

Arne Berggren stort.jpg

Norsk filmfond har fordelt 43,5 millioner i produksjonsmidler til tre spillefilmer og tre fjernsynsserier – blant annet Arne Berggrens 12-episoders serie Hvaler. 

Det er de tre nye langfilmene Sammen, Nord og Max Manus og fjernsynsseriene Jakten etter paradiset, Koselig med peis og Hvaler som har fått tildelt produksjonsmidler på til sammen 43,5 millioner fra Norsk Filmfond.

På jakt etter paradiset er en ny dokumentarserie om Thor Heyerdahl. I TV-serien møter vi oppdageren som selv regisserte det bildet verden skulle ha av ham, og som aldri gav opp jakten etter den rette. Dokumentarserien skal vises på NRK over fire episoder av 50 minutter.

Koselig Med Peis er en ny tv-serie på NRK om familien til en verpesjuk mann med frykt for egen forstand. Serien har, i følge Norsk Filmfond, strukturelle likheter med familiedramaer som Six Feet Under og Sopranos, på den måte at karakterene ikke nødvendigvis forandrer seg, men fortsetter å kjempe mot indre demoner og vanskelige familiærerelasjoner.

Dramaserien Hvaler skal vises på TV2. Manusforfatter Arne Berggren (foto) vil følge prosessen fra manus til innspilling av samtlige 12 episoder, og være en del av et kreativt team sammen med produsent og regissør(er). Hvaler handler om katastrofepsykiater og karrierekvinnen Maria Blix. Hun mister sin far, men beskjeden går tilsynelatende ikke inn på henne. Først da hun må snakke en gisseltaker til fornuft, kommer reaksjonene.

Med filmen Sammen langfilmdebuterer regissør Matias Armand Jordal. Filmen handler om en familie på tre som blir utsatt for en ulykke. Roger og sønnen Pål må kjempe seg gjennom hverdagen for å vinne kontroll over den nye livssituasjonen etter at de mister den de har elsket aller høyest.

Erlend Loe står for filmmanuset til spillefilmen Nord, som blir regissør Rune D. Langlos første spillefilm. Nord handler om frikjøreren Jomar Henriksen som gikk i svart og mistet alt. Med scooter og ski begir han seg nordover for å vinne det tilbake.

Max Manus er et meget stort prosjekt i norsk sammenheng som baserer seg på historier om krigshelten med sammen navn. Max Manus er et krigsdrama om en sårbar helt som går inn i krigen som en eventyrsøkende 25-åring, og går ut av krigen som en merket 30-åring.

Dette melder Norsk Filmfond. Les mer om prosjektene her.

Foto: Manusforfatter til dramaserien Hvaler, Arne Berggren.

MENY