På jakt etter Fellinis kvinner

MannKvinneLite.jpgKinoaktuelle Mann kvinne kaffe er en uvanlig og personlig reise gjennom italiensk kultur. Møt filmskaperen Carl Eugen Johannessen og hans produsent Elin Sander på Blått Lerret WEB-TV.   

MannKvinneStort.jpg

Kinoaktuelle Mann kvinne kaffe er en uvanlig og personlig reise gjennom italiensk kultur. Møt filmskaperen Carl Eugen Johannessen og hans produsent Elin Sander på Blått Lerret WEB-TV.

I Mann kvinne kaffe betraktes italiensk kultur gjennom noe som kan likne en fiktiv manns øyne, men ikke la deg lure: Det er filmskaperen Carl Eugen Johannessen som ser. På Blått Lerret kunne han fortelle at han vokste opp i Italia som liten, og at det har vokst fram et savn etter kulturen  i voksen alder som nå har kommet til uttrykk gjennom den særegne filmen. Her får vi møte fyrrige italienske kvinner, gamle Fellini-filmer og italienere av alle slag. Regissøren viser en fortrolighet til kultur, en kultur som også inneholder fotball, mat og kaffe. 

Carl E. Johannessen har stått for manus, regi og klipp – samt foto i samarbeid med Erlend Harr Eriksson. Johannessen er utdannet som filmklipper fra Den Norske Filmskolen og jobber i dag som regissør, manusforfatter og klipper i produksjonsselskapet Filmkollektivet as i Bergen. Produsent for Mann kvinne kaffe Elin Sander har tidlige blant annet produsuert kinodokumentaren Gunnar Goes Comfortable.  

Mann kvinne kaffe er en poetisk roadmovie, en dokumentar som følger en reise. Det er en poetisk voice som går gjennom filmen, veldig fabulerende og assosiativ. Om det er en dokumentar eller ikke er egentlig ikke så viktig: Jeg liker å si at en film er en film, en visuell opplevelse, enten den tar utgangspunkt i mennesker som er fiktive eller virkelige. Det vi jobber med er det samme: et filmatisk uttrykk, mener Sander.

– Som Gunnar i Gunnar Goes Comfortable foretar regissøren en reise og gjenoppdager sin fortid. Den type filmer utgjør en prosess, der en ikke vet hva en går inn i, og forutsetter at en er veldig åpen for det som kan hende. Klippeprosessen er helt essensiell i den type dokumentarer, som er et puslespill som kan pågå i årevis, kunne Sander fortelle på Blått Lerret.

Møt Johannesen og Sander på BLÅTT LERRET WEB-TV

Se klipp fra filmen: BLÅTT LERRET WEB-TV

På jakt etter Fellinis kvinner

MannKvinneLite.jpgKinoaktuelle Mann kvinne kaffe er en uvanlig og personlig reise gjennom italiensk kultur. Møt filmskaperen Carl Eugen Johannessen og hans produsent Elin Sander på Blått Lerret WEB-TV.   

MannKvinneStort.jpg

Kinoaktuelle Mann kvinne kaffe er en uvanlig og personlig reise gjennom italiensk kultur. Møt filmskaperen Carl Eugen Johannessen og hans produsent Elin Sander på Blått Lerret WEB-TV.

I Mann kvinne kaffe betraktes italiensk kultur gjennom noe som kan likne en fiktiv manns øyne, men ikke la deg lure: Det er filmskaperen Carl Eugen Johannessen som ser. På Blått Lerret kunne han fortelle at han vokste opp i Italia som liten, og at det har vokst fram et savn etter kulturen  i voksen alder som nå har kommet til uttrykk gjennom den særegne filmen. Her får vi møte fyrrige italienske kvinner, gamle Fellini-filmer og italienere av alle slag. Regissøren viser en fortrolighet til kultur, en kultur som også inneholder fotball, mat og kaffe. 

Carl E. Johannessen har stått for manus, regi og klipp – samt foto i samarbeid med Erlend Harr Eriksson. Johannessen er utdannet som filmklipper fra Den Norske Filmskolen og jobber i dag som regissør, manusforfatter og klipper i produksjonsselskapet Filmkollektivet as i Bergen. Produsent for Mann kvinne kaffe Elin Sander har tidlige blant annet produsuert kinodokumentaren Gunnar Goes Comfortable.  

Mann kvinne kaffe er en poetisk roadmovie, en dokumentar som følger en reise. Det er en poetisk voice som går gjennom filmen, veldig fabulerende og assosiativ. Om det er en dokumentar eller ikke er egentlig ikke så viktig: Jeg liker å si at en film er en film, en visuell opplevelse, enten den tar utgangspunkt i mennesker som er fiktive eller virkelige. Det vi jobber med er det samme: et filmatisk uttrykk, mener Sander.

– Som Gunnar i Gunnar Goes Comfortable foretar regissøren en reise og gjenoppdager sin fortid. Den type filmer utgjør en prosess, der en ikke vet hva en går inn i, og forutsetter at en er veldig åpen for det som kan hende. Klippeprosessen er helt essensiell i den type dokumentarer, som er et puslespill som kan pågå i årevis, kunne Sander fortelle på Blått Lerret.

Møt Johannesen og Sander på BLÅTT LERRET WEB-TV

Se klipp fra filmen: BLÅTT LERRET WEB-TV

MENY