Møt filmskaperne på Blått Lerret

Blått2Lite.jpgMøt høsten og vinterens filmskapere på Blått Lerret WEB-TV: Nils Gaup forteller om Kautokeino-opprøret, Odd Geir Sæther om Inland Empire og Edvard Munch og du får møte teamet bak premiereklare Switch og Mann kvinne kaffe.

Blått2.jpgMøt høsten og vinterens filmskapere på Blått Lerret WEB-TV. Her forteller blant annet Nils Gaup om Kautokeino-opprøret, Odd Geir Sæther om Inland Empire og Edvard Munch og du får møte teamet bak premiereklare Switch og Mann kvinne kaffe.

På Blått Lerret WEB-TV kan du møte norske filmskapere i uformell samtale om sin aktuelle filmprosjekter.

Edvard Munch
er en klassiker innen dokudrama-sjangeren som relanseres på norske kinoer. Filmen har inspirert Woody Allen og er ifølge New York Times det beste kunstnerportrettet som noensinne er laget på film. Den norsk-britiske filmen ble regissert av den kontroversielle filmskaperen Peter Watkins, men det var like mye Odd Geir Sæthers banebrytende foto som påkalte beundring da filmen kom i 1974.
Sæther var gjest på Blått Lerret der han fortalte om den spesielle metoden bak filmens foto. Han delte også noen erfaringer og opptak fra kinoaktuelle Inland Empire der han også har medvirket som fotograf.

Regissør Petter Næss er mest kjent for filmen Elling (2001). I kinoaktuelle Tatt av kvinnen har han tatt utgangspunkt i Erlend Loes roman og laget en film som er blitt en kritiker- og publikumsuksess.

Da Næss gjestet Blått Lerret sa han følgende om filmen:

– Boken åpner omtrent slik: " Det var på den tiden hun begynte å komme oftere om kvelden før jeg skulle legge meg. Hun satte seg ned og snakket om hvor glad hun er i stillhet". Jeg lå hjemme i senga ved siden av min kone og bannet mens jeg leste og sa at det er akkurat slik det er, sier Næss.

Møt Sæther, Næss og andre filmskapere og skuespillere på BLÅTT LERRET WEB-TV.

Møt filmskaperne på Blått Lerret

Blått2Lite.jpgMøt høsten og vinterens filmskapere på Blått Lerret WEB-TV: Nils Gaup forteller om Kautokeino-opprøret, Odd Geir Sæther om Inland Empire og Edvard Munch og du får møte teamet bak premiereklare Switch og Mann kvinne kaffe.

Blått2.jpgMøt høsten og vinterens filmskapere på Blått Lerret WEB-TV. Her forteller blant annet Nils Gaup om Kautokeino-opprøret, Odd Geir Sæther om Inland Empire og Edvard Munch og du får møte teamet bak premiereklare Switch og Mann kvinne kaffe.

På Blått Lerret WEB-TV kan du møte norske filmskapere i uformell samtale om sin aktuelle filmprosjekter.

Edvard Munch
er en klassiker innen dokudrama-sjangeren som relanseres på norske kinoer. Filmen har inspirert Woody Allen og er ifølge New York Times det beste kunstnerportrettet som noensinne er laget på film. Den norsk-britiske filmen ble regissert av den kontroversielle filmskaperen Peter Watkins, men det var like mye Odd Geir Sæthers banebrytende foto som påkalte beundring da filmen kom i 1974.
Sæther var gjest på Blått Lerret der han fortalte om den spesielle metoden bak filmens foto. Han delte også noen erfaringer og opptak fra kinoaktuelle Inland Empire der han også har medvirket som fotograf.

Regissør Petter Næss er mest kjent for filmen Elling (2001). I kinoaktuelle Tatt av kvinnen har han tatt utgangspunkt i Erlend Loes roman og laget en film som er blitt en kritiker- og publikumsuksess.

Da Næss gjestet Blått Lerret sa han følgende om filmen:

– Boken åpner omtrent slik: " Det var på den tiden hun begynte å komme oftere om kvelden før jeg skulle legge meg. Hun satte seg ned og snakket om hvor glad hun er i stillhet". Jeg lå hjemme i senga ved siden av min kone og bannet mens jeg leste og sa at det er akkurat slik det er, sier Næss.

Møt Sæther, Næss og andre filmskapere og skuespillere på BLÅTT LERRET WEB-TV.

MENY