Hoppet vant i Chicago

Regissør Petter Næss vant førsteprisen med barnefilmen Hoppet under Chicago Internasjonale Filmfestival.

Hoppet vant altså hovedprisen under Chicago Internasjonale Filmfestival. Det er Petter Næss som har regissert denne svenske filmen, som hadde premiere på norske kinoer 12. oktober. På andreplass kom den norske filmen Trigger, som er regissert av Gunnar Vikene. Både Hoppet og Trigger er produsert av Cinenord ved Tanya Badendyck og Silje Hopland Eik. Dette melder Kulturmeglerne.

 Vi er veldig stolte og glade. Dette viser at norsk barnefilm er av høy kvalitet og blir tatt godt i mot også på den internasjonale filmarenaen, sier produsent Silje Hopland Eik.

Trigger
er solgt til 7 land og skal opp på kino i dubbet versjon med storlansering i Tyskland denne høsten.

– Eksportstatistikken viser at det går stadig bedre med norske filmer i utlandet. Trigger er et godt eksempel på en sjangerfilm for et målrettet publikum, som både har vunnet priser og er solgt til mange land utenfor Norge, bekrefter Arild Kalkvik i Price Waterhouse Coopers.
Den svenske filmen "Hoppet" som Cinenord har co-produsert med Happy Zingo AB har priser nok til å kvalifisere til den mest prisbelønte filmen i Sverige på 10 år. Regissør Petter Næss har til sammen vunnet 12 priser på internasjonale festivaler med filmen.

2 kommentarer til Hoppet vant i Chicago

  1. […] Heilt til sist kan du glytta på kva filmkritikarar sjølv meiner filmkritikk skal vera, til døme i vevloggen til Roger Ebert eller artikkelen til Lars Audun Bråten i Rushprint nr. 5/2008 og det følgjande vevlogginnlegget til Karsten Meinich. […]

Hoppet vant i Chicago

Regissør Petter Næss vant førsteprisen med barnefilmen Hoppet under Chicago Internasjonale Filmfestival.

Hoppet vant altså hovedprisen under Chicago Internasjonale Filmfestival. Det er Petter Næss som har regissert denne svenske filmen, som hadde premiere på norske kinoer 12. oktober. På andreplass kom den norske filmen Trigger, som er regissert av Gunnar Vikene. Både Hoppet og Trigger er produsert av Cinenord ved Tanya Badendyck og Silje Hopland Eik. Dette melder Kulturmeglerne.

 Vi er veldig stolte og glade. Dette viser at norsk barnefilm er av høy kvalitet og blir tatt godt i mot også på den internasjonale filmarenaen, sier produsent Silje Hopland Eik.

Trigger
er solgt til 7 land og skal opp på kino i dubbet versjon med storlansering i Tyskland denne høsten.

– Eksportstatistikken viser at det går stadig bedre med norske filmer i utlandet. Trigger er et godt eksempel på en sjangerfilm for et målrettet publikum, som både har vunnet priser og er solgt til mange land utenfor Norge, bekrefter Arild Kalkvik i Price Waterhouse Coopers.
Den svenske filmen "Hoppet" som Cinenord har co-produsert med Happy Zingo AB har priser nok til å kvalifisere til den mest prisbelønte filmen i Sverige på 10 år. Regissør Petter Næss har til sammen vunnet 12 priser på internasjonale festivaler med filmen.

2 Responses to Hoppet vant i Chicago

  1. […] Heilt til sist kan du glytta på kva filmkritikarar sjølv meiner filmkritikk skal vera, til døme i vevloggen til Roger Ebert eller artikkelen til Lars Audun Bråten i Rushprint nr. 5/2008 og det følgjande vevlogginnlegget til Karsten Meinich. […]

MENY