Verdens filmarvdag

UNESCO har utpekt 27. oktober til verdens filmarvdag. Norsk Filminstitutt feirer dagen med å vise den nyrestaurerte filmen Brudeferden i Hardanger.

UNESCO har utpekt 27. oktober til verdens filmarvdag. Norsk Filminstitutt feirer dagen med å vise den nyrestaurerte filmen Brudeferden i Hardanger.

Unesco er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon.I anledning verdens filmdag 27. oktober blir det feiring på Norsk Filminstitutt fra kl 12.00 med omvisning i filmmuseet, og med barnefilmklubb, dokumentarfilmvisning og filmskaper Rasmus Breistein og visning av både Brudeferden i Hardanger og Oslo-filmer.

Brudeferden i Hardanger, regissert av Rasmus Breistein i 1926, skildrer Marit Skjøltes liv i Hardanger. Etter å ha ventet fire år på kjæresten Anders som er i Amerika, blir det plutselig invitert til stort bryllup i bygda. Og hvem andre enn Anders er det som står ved alteret når Marit kommer inn i kirken.

Den nyrestaurerte filmen har fått filmmusikk komponert av Halldor Krogh. Filmen er utgitt på dvd av Norsk Filminstitutt, i samarbeid med Bergen Filharmoniske orkester og Høgskolen på Lillehammer. Dette melder NFI.

På programmet til Norsk Filminstitutt, Dronningens gt. 16 i Oslo, er blant annet:

12.00: Omvisning i Filmmuseet
13.00: Lillebil Barnefilmklubb: Lassies sønn (s.Sylvan Simon 1957).
13.00: En reisande i film-dokumentarportrett av Rasmus Breistein
14.00 Omvisning i Filmmuseet
15.00 Oslo på film, visning av Oslo-filmer i Filmmuseet
14.00-16.45: Brudeferden i Hardanger vises i Tancred.

Les mer på NFIs hjemmesider

Foto: Brudeferden i Hardanger (NFI)

Verdens filmarvdag

UNESCO har utpekt 27. oktober til verdens filmarvdag. Norsk Filminstitutt feirer dagen med å vise den nyrestaurerte filmen Brudeferden i Hardanger.

UNESCO har utpekt 27. oktober til verdens filmarvdag. Norsk Filminstitutt feirer dagen med å vise den nyrestaurerte filmen Brudeferden i Hardanger.

Unesco er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon.I anledning verdens filmdag 27. oktober blir det feiring på Norsk Filminstitutt fra kl 12.00 med omvisning i filmmuseet, og med barnefilmklubb, dokumentarfilmvisning og filmskaper Rasmus Breistein og visning av både Brudeferden i Hardanger og Oslo-filmer.

Brudeferden i Hardanger, regissert av Rasmus Breistein i 1926, skildrer Marit Skjøltes liv i Hardanger. Etter å ha ventet fire år på kjæresten Anders som er i Amerika, blir det plutselig invitert til stort bryllup i bygda. Og hvem andre enn Anders er det som står ved alteret når Marit kommer inn i kirken.

Den nyrestaurerte filmen har fått filmmusikk komponert av Halldor Krogh. Filmen er utgitt på dvd av Norsk Filminstitutt, i samarbeid med Bergen Filharmoniske orkester og Høgskolen på Lillehammer. Dette melder NFI.

På programmet til Norsk Filminstitutt, Dronningens gt. 16 i Oslo, er blant annet:

12.00: Omvisning i Filmmuseet
13.00: Lillebil Barnefilmklubb: Lassies sønn (s.Sylvan Simon 1957).
13.00: En reisande i film-dokumentarportrett av Rasmus Breistein
14.00 Omvisning i Filmmuseet
15.00 Oslo på film, visning av Oslo-filmer i Filmmuseet
14.00-16.45: Brudeferden i Hardanger vises i Tancred.

Les mer på NFIs hjemmesider

Foto: Brudeferden i Hardanger (NFI)

MENY