Hollywoods mektigste kvinner snakker ut

Da studiosjefen i Warner erklærte i en internt memo at han ikke lenger ville lage filmer med kvinner i hovedrollen, ble mange sjokkert. Men for kvinnene i Hollywood er ikke slike antipatier noe nytt. I en rundebordsamtale snakker de ti mektigste kvinnene Hollywood ut om sine erfaringer.

Da studiosjefen i Warner erklærte i en internt memo at han ikke lenger ville lage filmer med kvinner i hovedrollen, ble mange sjokkert. Men for kvinnene i Hollywood er ikke slike antipatier noe nytt. I en rundebordsamtale snakker de ti mektigste kvinnene Hollywood ut om sine erfaringer.

Fredag forrige uke kunne filmjournalisten Nikki Finke melde på sin blogg om en uvanlig intern melding fra studiosjef Jeff Robinov til de ansatte i Warner Bros: ”Vi vil ikke lage flere filmer med kvinner i hovedrollen.” Bakgrunnen var ifølge Finke de dårlige besøkstallene på studioets sommerfilmer med kvinner i hovedrollen – The invasion med Nicole Kidman og The Brave One med Jodie Foster. Meldingen ble møtt med forbløffelse i amerikansk og internasjonal presse, blant annet på vår blogg

Men for kvinnene som jobber i Hollywood kom den ikke som noen overraskelse. Det eneste som kom uventet, var det faktum at Robinov gikk så åpenlyst ut med sin antipati, sier flere av dem. I en rundebordsamtale – som gjengis på Salon.com og publiseres i sin helhet i neste utgaven av Elle – gir mange av dem uttrykk for en overbevisning om at Robinovs uttalelse gjenspeiler en gjennomgående antipati overfor kvinner i filmbransjen. Samtidig har det kvinnelige kinopublikummet i voksende grad vraket studioefilmene – sannsynligvis fordi de ikke har noen appell til dem. Men det kan virke som om Robinov har tatt kvinnenes vraking av filmene hans vel personlig.

Til rundebordsamtalen har Elle hentet inn noen av Hollywoods mektigste kvinner. Det er produsent Lynda Obst («Contact,» «Sleepless in Seattle,») som leder panelet som består av regissør Nora Ephron («When Harry Met Sally,» «Sleepless in Seattle»), produsent Laura Ziskin («Hero,» «To Die For,» «Spider-Man»), regissør Callie Khouri («Thelma & Louise,» «Something to Talk About»), regissør Patty Jenkins («Monster»), produsent Cathy Konrad («Walk the Line,» «3:10 to Yuma»), regissør/produsent Kimberly Piece («Boys Don’t Cry»), regissør Andrea Berloff («World Trade Center»), produsent Margaret Nagle («Warm Springs»), og den meget sjeldne arten – en ekte kvinnelig studiosjef, Universals produksjonssjef Donna Langley.

Under samtalen beklager de det faktum at kvinnelige hovedroller er blitt færre og at kvinnelige regissører sliter. De beskriver også det å lage film for kvinner som en kontinuerlig balansegang mellom framskritt og tilbakeskritt. Men de tar seg også tid til å snakke om håndverk og business, og ikke minst gleden ved å sprenge ting i filler – med og uten spesialeffekter.

LES RUNDEBORDSAMTALEN HER: Kvinner i Hollywood

Foto: Fra filmen «8 Kvinner»

Hollywoods mektigste kvinner snakker ut

Da studiosjefen i Warner erklærte i en internt memo at han ikke lenger ville lage filmer med kvinner i hovedrollen, ble mange sjokkert. Men for kvinnene i Hollywood er ikke slike antipatier noe nytt. I en rundebordsamtale snakker de ti mektigste kvinnene Hollywood ut om sine erfaringer.

Da studiosjefen i Warner erklærte i en internt memo at han ikke lenger ville lage filmer med kvinner i hovedrollen, ble mange sjokkert. Men for kvinnene i Hollywood er ikke slike antipatier noe nytt. I en rundebordsamtale snakker de ti mektigste kvinnene Hollywood ut om sine erfaringer.

Fredag forrige uke kunne filmjournalisten Nikki Finke melde på sin blogg om en uvanlig intern melding fra studiosjef Jeff Robinov til de ansatte i Warner Bros: ”Vi vil ikke lage flere filmer med kvinner i hovedrollen.” Bakgrunnen var ifølge Finke de dårlige besøkstallene på studioets sommerfilmer med kvinner i hovedrollen – The invasion med Nicole Kidman og The Brave One med Jodie Foster. Meldingen ble møtt med forbløffelse i amerikansk og internasjonal presse, blant annet på vår blogg

Men for kvinnene som jobber i Hollywood kom den ikke som noen overraskelse. Det eneste som kom uventet, var det faktum at Robinov gikk så åpenlyst ut med sin antipati, sier flere av dem. I en rundebordsamtale – som gjengis på Salon.com og publiseres i sin helhet i neste utgaven av Elle – gir mange av dem uttrykk for en overbevisning om at Robinovs uttalelse gjenspeiler en gjennomgående antipati overfor kvinner i filmbransjen. Samtidig har det kvinnelige kinopublikummet i voksende grad vraket studioefilmene – sannsynligvis fordi de ikke har noen appell til dem. Men det kan virke som om Robinov har tatt kvinnenes vraking av filmene hans vel personlig.

Til rundebordsamtalen har Elle hentet inn noen av Hollywoods mektigste kvinner. Det er produsent Lynda Obst («Contact,» «Sleepless in Seattle,») som leder panelet som består av regissør Nora Ephron («When Harry Met Sally,» «Sleepless in Seattle»), produsent Laura Ziskin («Hero,» «To Die For,» «Spider-Man»), regissør Callie Khouri («Thelma & Louise,» «Something to Talk About»), regissør Patty Jenkins («Monster»), produsent Cathy Konrad («Walk the Line,» «3:10 to Yuma»), regissør/produsent Kimberly Piece («Boys Don’t Cry»), regissør Andrea Berloff («World Trade Center»), produsent Margaret Nagle («Warm Springs»), og den meget sjeldne arten – en ekte kvinnelig studiosjef, Universals produksjonssjef Donna Langley.

Under samtalen beklager de det faktum at kvinnelige hovedroller er blitt færre og at kvinnelige regissører sliter. De beskriver også det å lage film for kvinner som en kontinuerlig balansegang mellom framskritt og tilbakeskritt. Men de tar seg også tid til å snakke om håndverk og business, og ikke minst gleden ved å sprenge ting i filler – med og uten spesialeffekter.

LES RUNDEBORDSAMTALEN HER: Kvinner i Hollywood

Foto: Fra filmen «8 Kvinner»

MENY