Tatt av kvinnen Oscar-kandidat

Den norske Oscar-komiéen har utpekt Tatt av kvinnen til årets norske kandidat til ”Academy Award’s Best Foreign Language Film” kategori.

Den norske Oscar-komiéen har utpekt Tatt av kvinnen til årets norske kandidat til ”Academy Award’s Best Foreign Language Film” kategori.

– Filmåret 2006-2007 har vært rikholdig, med totalt 15 spillefilmer og 7 lange dokumentarfilmer. Det var flere sterke filmer blant finalekandidatene, uttaler komiteens formann Jan Erik Holst i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Han fremhever også Blodsbånd Kunsten å tenke negativt, 5 løgner og Vinterland. Tatt av kvinnen er en film som etter komitens mening vil ha meget gode sjanser til å nå frem i Oscar-sammenheng. Dette er Petter Næss’ andre sjanse til å vinne en Oscar, etter at hans film Elling var norsk kandidat, og endte opp med nominasjon i 2002.

Tatt av kvinnen, filmatiseringen av Erlend Loes debutroman, er Petter Næss’ syvende spillefilm og er en film om en manns møte med den kompliserte kjærligheten og den, om mulig, enda mer kompliserte kvinneligheten. Etter å ha blitt invadert, forført og erobret, skjønner vår mann at han må ha fått seg kjæreste. Det finnes ingen annen god forklaring på hvorfor det plutselig bor en pratsom ung kvinne i leiligheten hans.

Regissør Petter Næss har med originale visuelle grep og strålende innsats fra skuespillerne Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen, klart å overføre Loes underfundig-ironiske skråblikk på moderne kvinner og menns forsøk på kjærlighet til lerretet.

Filmen som har norsk premiere fredag 7. september, starter sin internasjonale karriere ved filmfestivalen i Toronto, som begynner på torsdag 6. september. Festivalen regnes som den største og viktigste festivalen i Nord-Amerika, og er et godt springbrett for årets Oscar-kampanje. Petter Næss, produsent Olav Øen og skuespiller Peter Stormare ankommer Toronto fredag kveld, i tide til å møte publikum på visningene i løpet av helgen.

Salgsagenten Svensk filmindustri og Norsk filminstitutt, med støtte fra den norske ambassaden i Ottawa, arrangerer mottagelse for filmen lørdag kveld. Årets tidlige offentliggjøring gjør at Oscar-kampanjen kan starte allerede i Toronto, hvor flere sentrale aktører befinner seg. Det planlegges også å melde filmen på til Golden Globe, prisen som deles ut av medlemmene i Hollywood Foreign Press Associaton i Los Angeles.

Alle langfilmer med norsk dialog og premiere fra 1. oktober 2006 til 30. september 2007 var aktuelle Oscar-kandidater. Hvert land kan kun melde på en kandidat. Tirsdag den 22. januar 2008 offentliggjøres årets Oscar-nominasjoner. Den 80. Oscar-utdelingen finner sted i Los Angeles søndag 24. februar 2008.
Årets Oscar-komité har bestått av følgende personer:

Jan Erik Holst, formann, Avdelingsdirektør, Norsk filminstitutt
Vibeke Johnsen, filmkritiker
Erik Poppe, regissør
Jørgen Storm Rosenberg, produsent, Rubicon Film

Tatt av kvinnen Oscar-kandidat

Den norske Oscar-komiéen har utpekt Tatt av kvinnen til årets norske kandidat til ”Academy Award’s Best Foreign Language Film” kategori.

Den norske Oscar-komiéen har utpekt Tatt av kvinnen til årets norske kandidat til ”Academy Award’s Best Foreign Language Film” kategori.

– Filmåret 2006-2007 har vært rikholdig, med totalt 15 spillefilmer og 7 lange dokumentarfilmer. Det var flere sterke filmer blant finalekandidatene, uttaler komiteens formann Jan Erik Holst i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Han fremhever også Blodsbånd Kunsten å tenke negativt, 5 løgner og Vinterland. Tatt av kvinnen er en film som etter komitens mening vil ha meget gode sjanser til å nå frem i Oscar-sammenheng. Dette er Petter Næss’ andre sjanse til å vinne en Oscar, etter at hans film Elling var norsk kandidat, og endte opp med nominasjon i 2002.

Tatt av kvinnen, filmatiseringen av Erlend Loes debutroman, er Petter Næss’ syvende spillefilm og er en film om en manns møte med den kompliserte kjærligheten og den, om mulig, enda mer kompliserte kvinneligheten. Etter å ha blitt invadert, forført og erobret, skjønner vår mann at han må ha fått seg kjæreste. Det finnes ingen annen god forklaring på hvorfor det plutselig bor en pratsom ung kvinne i leiligheten hans.

Regissør Petter Næss har med originale visuelle grep og strålende innsats fra skuespillerne Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen, klart å overføre Loes underfundig-ironiske skråblikk på moderne kvinner og menns forsøk på kjærlighet til lerretet.

Filmen som har norsk premiere fredag 7. september, starter sin internasjonale karriere ved filmfestivalen i Toronto, som begynner på torsdag 6. september. Festivalen regnes som den største og viktigste festivalen i Nord-Amerika, og er et godt springbrett for årets Oscar-kampanje. Petter Næss, produsent Olav Øen og skuespiller Peter Stormare ankommer Toronto fredag kveld, i tide til å møte publikum på visningene i løpet av helgen.

Salgsagenten Svensk filmindustri og Norsk filminstitutt, med støtte fra den norske ambassaden i Ottawa, arrangerer mottagelse for filmen lørdag kveld. Årets tidlige offentliggjøring gjør at Oscar-kampanjen kan starte allerede i Toronto, hvor flere sentrale aktører befinner seg. Det planlegges også å melde filmen på til Golden Globe, prisen som deles ut av medlemmene i Hollywood Foreign Press Associaton i Los Angeles.

Alle langfilmer med norsk dialog og premiere fra 1. oktober 2006 til 30. september 2007 var aktuelle Oscar-kandidater. Hvert land kan kun melde på en kandidat. Tirsdag den 22. januar 2008 offentliggjøres årets Oscar-nominasjoner. Den 80. Oscar-utdelingen finner sted i Los Angeles søndag 24. februar 2008.
Årets Oscar-komité har bestått av følgende personer:

Jan Erik Holst, formann, Avdelingsdirektør, Norsk filminstitutt
Vibeke Johnsen, filmkritiker
Erik Poppe, regissør
Jørgen Storm Rosenberg, produsent, Rubicon Film

MENY