Kinopris til Trier og Vogt

Joachim Trier og Eskil Vogt ble mandag tildelt kinobransjens ærespris, Aamot-statuetten.

Joachim Trier og Eskil Vogt ble mandag tildelt kinobransjens ærespris, Aamot-statuetten.

Joachim Trier og Eskil Vogt ble mandag tildelt Aamot-statuetten, som er kinobransjens ærespris. Prisen går til «to personer som har sterk vilje til å skape en original og særegen stemme i norsk film», heter det i en pressemelding fra bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Aamot-komitéen har villet «gi sin heder til Joachim Trier og Eskil Vogt, som gjennom flere kortfilmer har jobbet tett sammen frem mot en svært moden og ambisiøs spillefilmdebut med Reprise«.

Og videre heter det:

«I premissene for tildeling av Aamot-statuetten står det at mottaker skal ha gjort en særlig innsats for norsk film. Reprise har fått bred internasjonal anerkjennelse, og er en film med et manusgrunnlag som er både dristig og modig. Manuset er et flettverk av stemmer som har en særegen personlighet. Det er fortellinger om vennskap som er formet med både humor og ettertanke. Og ikke minst er det intrikate puslespillet et sinnrikt tidsbilde. Mange har sagt at film er en lek med følelser i tid og rom. Dette gjelder i høyeste grad Reprise. Aamot-statuetten 2007 er derfor gått til Joachim Trier og Eskil Vogt for deres samarbeid om manus.»

I begrunnelsen fremheves det også at Joachim Trier og Eskil Vogt kan sies å være i startgropen for en lang karriere, men deres sterke vilje til å skape en original og særegen stemme i norsk film har utviklet seg gjennom flere tette samarbeidsprosjekter med kortfilm der de i fellesskap har utviklet og skrevet manus. De har som felles egenskap et brennende engasjement for film og filmspråk, og er ikke redde for å utfordre tradisjonelle konvensjoner i filmfortellingen.

Juryen har bestått av Linn Ullmann (leder), Finn Skårderud, Kikkan Thronsen, Kalle Løchen, Kristin Aalen og med Lene Løken som sekretær.

Foto: Film&Kino

Kinopris til Trier og Vogt

Joachim Trier og Eskil Vogt ble mandag tildelt kinobransjens ærespris, Aamot-statuetten.

Joachim Trier og Eskil Vogt ble mandag tildelt kinobransjens ærespris, Aamot-statuetten.

Joachim Trier og Eskil Vogt ble mandag tildelt Aamot-statuetten, som er kinobransjens ærespris. Prisen går til «to personer som har sterk vilje til å skape en original og særegen stemme i norsk film», heter det i en pressemelding fra bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Aamot-komitéen har villet «gi sin heder til Joachim Trier og Eskil Vogt, som gjennom flere kortfilmer har jobbet tett sammen frem mot en svært moden og ambisiøs spillefilmdebut med Reprise«.

Og videre heter det:

«I premissene for tildeling av Aamot-statuetten står det at mottaker skal ha gjort en særlig innsats for norsk film. Reprise har fått bred internasjonal anerkjennelse, og er en film med et manusgrunnlag som er både dristig og modig. Manuset er et flettverk av stemmer som har en særegen personlighet. Det er fortellinger om vennskap som er formet med både humor og ettertanke. Og ikke minst er det intrikate puslespillet et sinnrikt tidsbilde. Mange har sagt at film er en lek med følelser i tid og rom. Dette gjelder i høyeste grad Reprise. Aamot-statuetten 2007 er derfor gått til Joachim Trier og Eskil Vogt for deres samarbeid om manus.»

I begrunnelsen fremheves det også at Joachim Trier og Eskil Vogt kan sies å være i startgropen for en lang karriere, men deres sterke vilje til å skape en original og særegen stemme i norsk film har utviklet seg gjennom flere tette samarbeidsprosjekter med kortfilm der de i fellesskap har utviklet og skrevet manus. De har som felles egenskap et brennende engasjement for film og filmspråk, og er ikke redde for å utfordre tradisjonelle konvensjoner i filmfortellingen.

Juryen har bestått av Linn Ullmann (leder), Finn Skårderud, Kikkan Thronsen, Kalle Løchen, Kristin Aalen og med Lene Løken som sekretær.

Foto: Film&Kino

MENY