Bent Hamer åpner Blått Lerret

En ny sesong med Blått Lerret starter onsdag 3.oktober på Parkteatret i Oslo: Da kommer Bent Hamer for å snakke om O’ Horten, Odd Geir Sæther om klassikeren Edvard Munch og Inland Empire, og du får møte teamet bak debutantfilmen Switch.

En ny sesong med Blått Lerret starter onsdag 3.oktober på Parkteatret i Oslo: Da kommer Bent Hamer for å snakke om O’ Horten, Odd Geir Sæther om klassikeren Edvard Munch og Inland Empire, og du får møte teamet bak debutantfilmen Switch.

En ny sesong med Blått Lerret starter onsdag 3. oktober på Parkteatret i Oslo:

Da kommer Bent Hamer for å fortelle om O’Horten (se foto), Odd Geir Sæther om klassikeren Edvard Munch og teamet bak Norges første snowboardfilm om Switch. Dessuten skal Norsk Filminstitutt dele ut kortfilmstipend for 2006-07 til et norsk regitalent, og det blir premiere på en ny norsk kortfilm.

O’ Horten er Bent Hamers femte spillefilm. Den er en melankolsk komedie om en aldrende lokførers besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen. Filmen innehar mange av de særtrekkene det norske og utenlandske kinopublikummet har forelsket seg i ved Hamers filmkunst, med Bård Owe i hovedrollen og bl.a Ghita Nørby og Espen Skjønberg i andre sentrale roller.

Edvard Munch er en klassiker innen dokudrama-sjangeren som relanseres på norske kinoer. Filmen har inspirert Woody Allen og er ifølge New York Times det beste kunstnerportrettet som noensinne er laget på film. Den norsk-britiske filmen ble regissert av den kontroversielle filmskaperen Peter Watkins, men det var like mye Odd Geir Sæthers banebrytende foto som påkalte beundring da filmen kom i 1974. Sæther kommer for å fortelle mer om den spesielle metoden bak filmens fabelaktige foto, samt dele med oss noen erfaringer og opptak fra kinoaktuelle Inland Empire der han også har medvirket som fotograf.

Switch er Norges første helaftens snowboardfilm som lanseres på kino. Debuterende spillefilmregissør Ole Martin Hafsmo kommer sammen med skuespiller Espen Klouman Høiner og produsent Jørgen Storm Rosenberg for å snakke om å jobbe innenfor denne spesielle sjangeren.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring

Bent Hamer åpner Blått Lerret

En ny sesong med Blått Lerret starter onsdag 3.oktober på Parkteatret i Oslo: Da kommer Bent Hamer for å snakke om O’ Horten, Odd Geir Sæther om klassikeren Edvard Munch og Inland Empire, og du får møte teamet bak debutantfilmen Switch.

En ny sesong med Blått Lerret starter onsdag 3.oktober på Parkteatret i Oslo: Da kommer Bent Hamer for å snakke om O’ Horten, Odd Geir Sæther om klassikeren Edvard Munch og Inland Empire, og du får møte teamet bak debutantfilmen Switch.

En ny sesong med Blått Lerret starter onsdag 3. oktober på Parkteatret i Oslo:

Da kommer Bent Hamer for å fortelle om O’Horten (se foto), Odd Geir Sæther om klassikeren Edvard Munch og teamet bak Norges første snowboardfilm om Switch. Dessuten skal Norsk Filminstitutt dele ut kortfilmstipend for 2006-07 til et norsk regitalent, og det blir premiere på en ny norsk kortfilm.

O’ Horten er Bent Hamers femte spillefilm. Den er en melankolsk komedie om en aldrende lokførers besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen. Filmen innehar mange av de særtrekkene det norske og utenlandske kinopublikummet har forelsket seg i ved Hamers filmkunst, med Bård Owe i hovedrollen og bl.a Ghita Nørby og Espen Skjønberg i andre sentrale roller.

Edvard Munch er en klassiker innen dokudrama-sjangeren som relanseres på norske kinoer. Filmen har inspirert Woody Allen og er ifølge New York Times det beste kunstnerportrettet som noensinne er laget på film. Den norsk-britiske filmen ble regissert av den kontroversielle filmskaperen Peter Watkins, men det var like mye Odd Geir Sæthers banebrytende foto som påkalte beundring da filmen kom i 1974. Sæther kommer for å fortelle mer om den spesielle metoden bak filmens fabelaktige foto, samt dele med oss noen erfaringer og opptak fra kinoaktuelle Inland Empire der han også har medvirket som fotograf.

Switch er Norges første helaftens snowboardfilm som lanseres på kino. Debuterende spillefilmregissør Ole Martin Hafsmo kommer sammen med skuespiller Espen Klouman Høiner og produsent Jørgen Storm Rosenberg for å snakke om å jobbe innenfor denne spesielle sjangeren.

Det blir vist lengre sekvenser fra filmene.

Programleder er Kjetil Lismoen

Dørene åpner kl. 19.30
DJ, bar og filmquiz!
Inngang: kr 50,-

Arrangementet foregår på Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11 på Grüneløkka i Oslo.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Dagbladet.no, RUSHPRINT, Zoomin og Parkteatret Scene. Prosjektleder er Arild Støfring

MENY