Søker ly i kinomørket

Folk strømmer til kinoene. Besøket i juli ga en økning på 35,7 prosent sammenlignet med fjoråret. Men er det den regntunge sommeren som lokker publikum til salene?

Folk strømmer til kinoene. Besøket i juli ga en økning på 35,7 prosent sammenlignet med fjoråret. Men er det den regntunge sommeren som lokker publikum til salene?

Det er FILM&KINO som melder om den positive kinostatistikken. Tallene for sommeren sett under ett viser så langt en økning på 28,3 prosent. Dette er altså tidenes beste juli-måned og tidens beste kino-sommer.

I perioden 25. mai til og med 6. august har kinoene hatt 2 395 897 besøk. Kinobesøket i juli alene var på 1 225 894. Sett i et tiårsperspektiv er juli 2007 i tillegg en av de bedre kinomånedene, selv når alle årets måneder regnes med.

Lene Løken, administrerende direktør i FILM&KINO tror ikke været i seg selv har skylden for det rekordhøye kinobesøket. Hun mener været har lagt til rette for kinobesøk, men at tilgangen på store, populære filmer er avgjørende.

Kinostatistikken så langt i år viser en tilbakegang på 5,9 prosent sammenlignet med fjoråret, men en økning på 10,5 prosent i forhold til 2005. Høstens premierer ser imidlertid ut til å kunne sikre et godt besøk ut året, slik at 2007 kan bli nok et godt kinoår, i følge FILM&KINO.

Foto: Singing in the Rain

Søker ly i kinomørket

Folk strømmer til kinoene. Besøket i juli ga en økning på 35,7 prosent sammenlignet med fjoråret. Men er det den regntunge sommeren som lokker publikum til salene?

Folk strømmer til kinoene. Besøket i juli ga en økning på 35,7 prosent sammenlignet med fjoråret. Men er det den regntunge sommeren som lokker publikum til salene?

Det er FILM&KINO som melder om den positive kinostatistikken. Tallene for sommeren sett under ett viser så langt en økning på 28,3 prosent. Dette er altså tidenes beste juli-måned og tidens beste kino-sommer.

I perioden 25. mai til og med 6. august har kinoene hatt 2 395 897 besøk. Kinobesøket i juli alene var på 1 225 894. Sett i et tiårsperspektiv er juli 2007 i tillegg en av de bedre kinomånedene, selv når alle årets måneder regnes med.

Lene Løken, administrerende direktør i FILM&KINO tror ikke været i seg selv har skylden for det rekordhøye kinobesøket. Hun mener været har lagt til rette for kinobesøk, men at tilgangen på store, populære filmer er avgjørende.

Kinostatistikken så langt i år viser en tilbakegang på 5,9 prosent sammenlignet med fjoråret, men en økning på 10,5 prosent i forhold til 2005. Høstens premierer ser imidlertid ut til å kunne sikre et godt besøk ut året, slik at 2007 kan bli nok et godt kinoår, i følge FILM&KINO.

Foto: Singing in the Rain

MENY