Kodenavn: Cecilie Mosli

Vinneren av manuskonkurransen Kodenavn: Kvinne er skuespiller Cecilie Mosli. – Mosli skriver rørende og underholdende om en rebelsk jentes ungdom i et pietistisk miljø, mener juryen.

Vinneren av manuskonkurransen Kodenavn: Kvinne er skuespiller Cecilie Mosli. – Mosli skriver rørende og underholdende om en rebelsk jentes ungdom i et pietistisk miljø, mener juryen.

Vinneren av manuskonkurransen Kodenavn: Kvinne er skuespiller Cecilie Mosli, melder SF Norge. I går mottok hun 25.000 kroner i prispenger, og har en enstemmig jury og et samlet produksjons- og distribusjonsselskap bak seg når SF Norge nå går videre med prosjektet.

– Mosli skriver rørende og underholdende om en rebelsk jentes ungdom i et pietistisk miljø, og konsekvensene av hennes egen «fundamentalisme». Vi blir dratt med på en reise tilbake i tid – og langt nord for polarsirkelen. Historien vil gjøre seg gjeldende for flere generasjoner i vårt flerkulturelle samfunn, sier produsent Line Sandsmark fra SF Norge AS.

– SF satser stort på norske filmer, og vi synes det er flott at en av våre mest ettertraktede skuespillere nå også er med på å skrive manus, tilføyer adm. dir. Guttorm Petterson i SF Norge AS.

Cecilie Askeland Mosli er utdannet skuespiller ved Statens Teaterhøyskole, og jobber innen teater, radio, film og fjernsyn.

Manuskonkurransen Kodenavn:Kvinne ble utlyst i oktober i fjor, med frist for levering 15. desember. SF Norge AS søkte etter ”beste ide til en spillefilm med en markert og interessant kvinnelig hovedkarakter”. Hensikten med konkurransen har vært å utvikle et manus til spillefilm som SF Norge kan produsere, og målet er å kunne bidra med en film som handler om en interessant kvinne som dagens publikum kan identifisere seg med. SF Norge kan melde at selskapet mottok i overkant av 90 prosjekter til vurdering. Av disse ble 21 prosjekter plukket ut til en kortliste, hvorav syv kom videre til workshop i mars i år, med den internasjonalt anerkjente dramaturgen Clare Downs.

Edvard Normann Rønning har vært dramaturg for prosjektene i konkurranse, og vil følge Moslis prosjekt videre. Rønning er tidligere manuslinjeleder på Den Norske Filmskolen og for tiden aktuell som tekstforfatter til musikalen ”An-Magritt”, som har premiere på Det Norske Teatret 8. september

Kodenavn: Cecilie Mosli

Vinneren av manuskonkurransen Kodenavn: Kvinne er skuespiller Cecilie Mosli. – Mosli skriver rørende og underholdende om en rebelsk jentes ungdom i et pietistisk miljø, mener juryen.

Vinneren av manuskonkurransen Kodenavn: Kvinne er skuespiller Cecilie Mosli. – Mosli skriver rørende og underholdende om en rebelsk jentes ungdom i et pietistisk miljø, mener juryen.

Vinneren av manuskonkurransen Kodenavn: Kvinne er skuespiller Cecilie Mosli, melder SF Norge. I går mottok hun 25.000 kroner i prispenger, og har en enstemmig jury og et samlet produksjons- og distribusjonsselskap bak seg når SF Norge nå går videre med prosjektet.

– Mosli skriver rørende og underholdende om en rebelsk jentes ungdom i et pietistisk miljø, og konsekvensene av hennes egen «fundamentalisme». Vi blir dratt med på en reise tilbake i tid – og langt nord for polarsirkelen. Historien vil gjøre seg gjeldende for flere generasjoner i vårt flerkulturelle samfunn, sier produsent Line Sandsmark fra SF Norge AS.

– SF satser stort på norske filmer, og vi synes det er flott at en av våre mest ettertraktede skuespillere nå også er med på å skrive manus, tilføyer adm. dir. Guttorm Petterson i SF Norge AS.

Cecilie Askeland Mosli er utdannet skuespiller ved Statens Teaterhøyskole, og jobber innen teater, radio, film og fjernsyn.

Manuskonkurransen Kodenavn:Kvinne ble utlyst i oktober i fjor, med frist for levering 15. desember. SF Norge AS søkte etter ”beste ide til en spillefilm med en markert og interessant kvinnelig hovedkarakter”. Hensikten med konkurransen har vært å utvikle et manus til spillefilm som SF Norge kan produsere, og målet er å kunne bidra med en film som handler om en interessant kvinne som dagens publikum kan identifisere seg med. SF Norge kan melde at selskapet mottok i overkant av 90 prosjekter til vurdering. Av disse ble 21 prosjekter plukket ut til en kortliste, hvorav syv kom videre til workshop i mars i år, med den internasjonalt anerkjente dramaturgen Clare Downs.

Edvard Normann Rønning har vært dramaturg for prosjektene i konkurranse, og vil følge Moslis prosjekt videre. Rønning er tidligere manuslinjeleder på Den Norske Filmskolen og for tiden aktuell som tekstforfatter til musikalen ”An-Magritt”, som har premiere på Det Norske Teatret 8. september

MENY