Eddie The Eagle tar av

Etter mye fram og tilbake er filmen om kultfenomenet og skihopper Eddie The Eagle klar for opptak. I hovedrollen møter vi tv-komikeren Steve Coogan.

Etter mye fram og tilbake er filmen om kultfenomenet og skihopper Eddie The Eagle klar for opptak. I hovedrollen møter vi tv-komikeren Steve Coogan.

Det var måten han tok siste plassen på under vinter-OL i Calgary i 1988 som gav Eddie The Eagle tusenvis av fans over hele verden. Og for britene skulle han komme til å symbolisere britisk eksentrisitet og pågangsmot. En rekke britiske produsenter har i flere år forsøkt å få filmprosjektet om Eddie The Eagle på beina, men det er først denne uken at arbeidet har båret konkrete frukter, forteller Screen International.

Det er tv-komikeren Steve Coogan (foto), også kjent fra Michael Winterbottoms A Cock and Bull Story og 24 Hour Party People, som skal spille ski-legenden.

Produsenter er John Heyman and Rupert Maconick som satser på å ha filmen ferdig til 20-årsmarkeringen av Calgary-OL neste år. Med seg som regissør har de Declan Lowney som er mest kjent som regissør av tv-serier som ”Kalde Føtter” og ”Little England”.

Eddie ”the eagle” Edwards var en tapetserer fra en arbeiderklassefamilie i Cheltenham som selv finansierte sine idrettslige ambisjoner. Han måtte reise på egen hånd til europeiske skirenn fordi det etablerte idrettslivet i Storbritannia ikke ville vite av ham. Like spesielt var det faktum at han led av høydeskrekk og var så nærsynt at han måtte bruke tykke briller under hoppbrillene. Med hjelp fra en frivillig trener, som i virkeligheten var snømåker, fikk Eddie kvalifisert seg til Calgary-OL, der han oppnådde kultstatus gjennom sin uortodokse ”armflaksende” stil og selvironiske humor.

– Eddie the Eagle oppnådde heltestatus ved å snu konvensjonelle ambisjoner på hodet, forteller regisør Lowney til Screen. – Han ble folkets mester gjennom sin overbevisning om å realisere sine ”gale” drømmer. Det er en menneskelig impuls som har et ekko i alle oss. Som Eddie selv har sagt: Det bor en Eddie i oss alle.

Tv-komiker Coogan kaller filmen for en ”veldig britisk fortelling om en veldig britisk heltetype”:

– Selv om han aldri vant noen medaljer, så lyktes han på et veldig personlig, menneskelig plan. Da jeg leste manuset syntes jeg det var morsomt, men også, ganske overraskende, rørende.

Eddie The Eagle tar av

Etter mye fram og tilbake er filmen om kultfenomenet og skihopper Eddie The Eagle klar for opptak. I hovedrollen møter vi tv-komikeren Steve Coogan.

Etter mye fram og tilbake er filmen om kultfenomenet og skihopper Eddie The Eagle klar for opptak. I hovedrollen møter vi tv-komikeren Steve Coogan.

Det var måten han tok siste plassen på under vinter-OL i Calgary i 1988 som gav Eddie The Eagle tusenvis av fans over hele verden. Og for britene skulle han komme til å symbolisere britisk eksentrisitet og pågangsmot. En rekke britiske produsenter har i flere år forsøkt å få filmprosjektet om Eddie The Eagle på beina, men det er først denne uken at arbeidet har båret konkrete frukter, forteller Screen International.

Det er tv-komikeren Steve Coogan (foto), også kjent fra Michael Winterbottoms A Cock and Bull Story og 24 Hour Party People, som skal spille ski-legenden.

Produsenter er John Heyman and Rupert Maconick som satser på å ha filmen ferdig til 20-årsmarkeringen av Calgary-OL neste år. Med seg som regissør har de Declan Lowney som er mest kjent som regissør av tv-serier som ”Kalde Føtter” og ”Little England”.

Eddie ”the eagle” Edwards var en tapetserer fra en arbeiderklassefamilie i Cheltenham som selv finansierte sine idrettslige ambisjoner. Han måtte reise på egen hånd til europeiske skirenn fordi det etablerte idrettslivet i Storbritannia ikke ville vite av ham. Like spesielt var det faktum at han led av høydeskrekk og var så nærsynt at han måtte bruke tykke briller under hoppbrillene. Med hjelp fra en frivillig trener, som i virkeligheten var snømåker, fikk Eddie kvalifisert seg til Calgary-OL, der han oppnådde kultstatus gjennom sin uortodokse ”armflaksende” stil og selvironiske humor.

– Eddie the Eagle oppnådde heltestatus ved å snu konvensjonelle ambisjoner på hodet, forteller regisør Lowney til Screen. – Han ble folkets mester gjennom sin overbevisning om å realisere sine ”gale” drømmer. Det er en menneskelig impuls som har et ekko i alle oss. Som Eddie selv har sagt: Det bor en Eddie i oss alle.

Tv-komiker Coogan kaller filmen for en ”veldig britisk fortelling om en veldig britisk heltetype”:

– Selv om han aldri vant noen medaljer, så lyktes han på et veldig personlig, menneskelig plan. Da jeg leste manuset syntes jeg det var morsomt, men også, ganske overraskende, rørende.

MENY