Ahmadinejad til Hollywood

Oliver Stone vil lage en biografisk film om den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.
– Jeg har i utgangspunktet ingen motforestillinger, uttaler den totalitære iranske presidenten.

Oliver Stone vil lage en biografisk film om den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.
– Jeg har i utgangspunktet ingen motforestillinger, uttaler den totalitære iranske presidenten.

Det var under en pressekonferanse i Teheran at den kontroversielle iranske presidenten kommenterte den amerikanske regissørens planer. Etter å ha utkjempet nok en retorisk revolverduell med erkefienden George Bush jr, var det en mulig karriere som filmstjerne som kom på dagsorden. Og det var åpenbart at Ahmadinejad nå vil vurdere en henvendelse seriøst.

– Jeg har i utgangspunktet ingen motforestillinger, sa han ifølge den britiske avisen The Guardian.

Tidligere denne måneden hadde presidenten medierådgiver uttalt at det var utelukket for ham å delta i noen amerikansk film. ”Riktignok tilhører denne personen (Stone) opposisjonen i USA, men denne opposisjonen er også en del av Den store satan. Vi synes den amerikanske filmen mangler kultur”, sa han.

Den amerikanske regissøren Oliver Stone har en forkjærlighet for kontroversielle makthavere med totalitære trekk. I 2003 lagde han et dokumentarportrett av Fidel Castro som fikk sterk kritikk i USA for å være unnfallende overfor den kubanske lederens totalitære politikk. Beskyldningen om at hans filmer mangler ”kultur” er ikke noe nytt, men Stone erkjenner at han aldri er blitt kalt ”den store satan” før. Hans svar på tiltale var som følger:

– Jeg ønsker det iranske folket alt godt, og håper de er heldigere med sin udugelige og rigide ideologisk president enn vi har vært.

Men nå er altså den iranske presidenten åpen for forslag.

Ahmadinejad til Hollywood

Oliver Stone vil lage en biografisk film om den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.
– Jeg har i utgangspunktet ingen motforestillinger, uttaler den totalitære iranske presidenten.

Oliver Stone vil lage en biografisk film om den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.
– Jeg har i utgangspunktet ingen motforestillinger, uttaler den totalitære iranske presidenten.

Det var under en pressekonferanse i Teheran at den kontroversielle iranske presidenten kommenterte den amerikanske regissørens planer. Etter å ha utkjempet nok en retorisk revolverduell med erkefienden George Bush jr, var det en mulig karriere som filmstjerne som kom på dagsorden. Og det var åpenbart at Ahmadinejad nå vil vurdere en henvendelse seriøst.

– Jeg har i utgangspunktet ingen motforestillinger, sa han ifølge den britiske avisen The Guardian.

Tidligere denne måneden hadde presidenten medierådgiver uttalt at det var utelukket for ham å delta i noen amerikansk film. ”Riktignok tilhører denne personen (Stone) opposisjonen i USA, men denne opposisjonen er også en del av Den store satan. Vi synes den amerikanske filmen mangler kultur”, sa han.

Den amerikanske regissøren Oliver Stone har en forkjærlighet for kontroversielle makthavere med totalitære trekk. I 2003 lagde han et dokumentarportrett av Fidel Castro som fikk sterk kritikk i USA for å være unnfallende overfor den kubanske lederens totalitære politikk. Beskyldningen om at hans filmer mangler ”kultur” er ikke noe nytt, men Stone erkjenner at han aldri er blitt kalt ”den store satan” før. Hans svar på tiltale var som følger:

– Jeg ønsker det iranske folket alt godt, og håper de er heldigere med sin udugelige og rigide ideologisk president enn vi har vært.

Men nå er altså den iranske presidenten åpen for forslag.

MENY