Årets Amandaseminar

Årets Amandaseminar skal omhandle dokumentarfilmens status på kino. Innledere er blant annet den svenske regissøren Stefan Jarl og Knut Erik Jensen.

Årets Amandaseminar skal omhandle dokumentarfilmens status på kino. Innledere er blant annet den svenske regissøren Stefan Jarl og Knut Erik Jensen.

Dokumentarfilm på kino – har den sin berettigelse? Det er utgangspunktet for årets Amandaseminar som finner sted dagen etter Amandaprisene er delt ut i Haugesund.

I løpet av det siste Amanda-året (01.07.06-30.06.07) er 9 dokumentarfilmer satt opp på norske kinoer. Sammenlignet med andre land setter dette Norge i en særstilling. Besøket har variert fra i overkant av 2.000 til i underkant av 50.000. Heftig og begeistret fra 2001 har skapt forventinger som det kan synes umulig å leve opp til. Er det håpet om en gjentakelse av denne megasuksessen som driver norske filmdistributører og kinosjefer til å satse på stadig nye dokumentarfilmer for så å bli skuffet over besøkstallet? Hvor stort besøk bør man kunne forvente på en dokumentarfilm som kinolanseres? Hvilken plass bør dokumentarfilmen ha på kino? Har den overhode noe der å gjøre? Er kvaliteten på norsk dokumentarfilm i samsvar med den plassen den har fått på kino?

Dette er spørsmål som tas opp på årets Amanda-seminar. Som hovedinnleder kommer den legendariske dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl fra Sverige. Med seg i panelet har han regissør Knut Erik Jensen, mangeårig distributør av dokumentarfilm på kino Åge Hoffart, samt programsjefen Stein Sørensen fra Bergen Kino og filmsjef Christin Berg fra Oslo Kino.

Seminaret avholdes på Rica Maritim Hotel i Haugesund lørdag 18. august kl. 11.30 og ledes av Silje Rise Næss.

Amandaseminaret blir arrangert av Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, Norske filmregissører, Norske filmbyråers forening, Norsk kinosjefforbund, FILM&KINO og Den norske filmfestivalen.

Årets Amandaseminar

Årets Amandaseminar skal omhandle dokumentarfilmens status på kino. Innledere er blant annet den svenske regissøren Stefan Jarl og Knut Erik Jensen.

Årets Amandaseminar skal omhandle dokumentarfilmens status på kino. Innledere er blant annet den svenske regissøren Stefan Jarl og Knut Erik Jensen.

Dokumentarfilm på kino – har den sin berettigelse? Det er utgangspunktet for årets Amandaseminar som finner sted dagen etter Amandaprisene er delt ut i Haugesund.

I løpet av det siste Amanda-året (01.07.06-30.06.07) er 9 dokumentarfilmer satt opp på norske kinoer. Sammenlignet med andre land setter dette Norge i en særstilling. Besøket har variert fra i overkant av 2.000 til i underkant av 50.000. Heftig og begeistret fra 2001 har skapt forventinger som det kan synes umulig å leve opp til. Er det håpet om en gjentakelse av denne megasuksessen som driver norske filmdistributører og kinosjefer til å satse på stadig nye dokumentarfilmer for så å bli skuffet over besøkstallet? Hvor stort besøk bør man kunne forvente på en dokumentarfilm som kinolanseres? Hvilken plass bør dokumentarfilmen ha på kino? Har den overhode noe der å gjøre? Er kvaliteten på norsk dokumentarfilm i samsvar med den plassen den har fått på kino?

Dette er spørsmål som tas opp på årets Amanda-seminar. Som hovedinnleder kommer den legendariske dokumentarfilmskaperen Stefan Jarl fra Sverige. Med seg i panelet har han regissør Knut Erik Jensen, mangeårig distributør av dokumentarfilm på kino Åge Hoffart, samt programsjefen Stein Sørensen fra Bergen Kino og filmsjef Christin Berg fra Oslo Kino.

Seminaret avholdes på Rica Maritim Hotel i Haugesund lørdag 18. august kl. 11.30 og ledes av Silje Rise Næss.

Amandaseminaret blir arrangert av Norsk filminstitutt, Norsk filmforbund, Produsentforeningen, Norske filmregissører, Norske filmbyråers forening, Norsk kinosjefforbund, FILM&KINO og Den norske filmfestivalen.

MENY