Skrekkelige tildelinger

Fender film AS mottok 3,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet til skrekkfilmen Rovdyr, en film om ungdommer som blir utsatt for tilsynelatende umotivert og livstruende vold. Filmen har antatt premiere 18. januar 2008.

Fender film AS mottok 3,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet til skrekkfilmen Rovdyr, en film om ungdommer som blir utsatt for tilsynelatende umotivert og livstruende vold. Filmen har antatt premiere 18. januar 2008.

Rovdyr er tro mot skrekkfilmsjangeren. Handlingen starter idet ungdommene forlater storbyen og ankommer ødemarken. Spørsmålet er om de noen gang kommer bort derfra.

Regissør og manusforfatter Patrik Syversen var ferdig utdannet ved NISS: Film og TV-akademiet i 2005 med fordypning i fiksjonsregi. Siden har han jobbet med manus og regi på diverse musikkvideoer, reklamefilmer, kort- og novellefilmer, blant annet for Speranza og Union Film.

Manusforfatter Nini Bull T. Robsahm var ferdig utdannet ved NISS: Film og TV-akademiet, med produksjonsledelse som fordypning, i 2005 og har siden da jobbet som innspillingsleder og produksjonskoordinator/-leder på kort- og reklamefilmer. Rovdyr er Ninis debut som co-manusforfatter.

Norsk filmfond gav i tillegg tildeling til tre andre filmer etter markedsvurdering.

Spillefilmkompaniet 41/2 fikk 11 millioner kroner i tilskudd etter konsulentvurderingen til filmen I et speil i en gåte. Filmatiseringen, som er basert på Jostein Gaarders roman med samme navn, skal regisseres av danske Jesper W. Nielsen, som også er filmens manusforfatter. Filmen har et totalbudsjett på 21 millioner kroner, og skal samproduseres med Zentropa i Danmark. Antatt kinopremiere er 24.oktober 2008.

I filmen har Axel Henie rollen som engelen Gabriel, som dukker opp på rommet til sykdomsrammede Cecilie (13). Sammen inngår de en pakt om å fortelle hverandre om jordens og himmelens hemmeligheter.

Langfilmkonsulent i Norsk filmfond, Nikolaj Frobenius, tror filmen har stort publikumspotensial. Han mener alvoret og tristheten åpner døren for humor, medfølelse og lengsel. – Det ser slike følelser sterke filmer er laget av, sier han til Filmfondet.

Frobenius har også stort tro på Nielsen, som tidligere har regissert Den sidste viking, Forbudt børn, Okay og Store planer. – Det er ingen formula-tenkning hos ham, ingen lettvintheter, ingen skjematisk framstilling av barns vilkår eller følelsesliv. Det er dette som gjør han unik i dette filmprosjektet, sier Frobenius.

Penelope film AS ble tildelt 8,7 millioner kroner til barnefilmen Barnevandrerne, av et totalbudsjett på 30,75 millioner kroner. Filmen har antatt premiere 28. august. Filmen omhandler om den nesten glemte arbeidervandringen av barn som fant sted mellom Vest- og Aust-Agder i forrige århundre og frem til begynnelsen av 1900-tallet.

SF Norge AAS fikk 7,5 millioner til Varg Veum-filmen Falne Engler. Filmens totalbudsjett er på 19,3 millioner. Antatt premiere er i mars 2008.

Les mer her: Norsk filmfond

Foto: Rovdyr

Skrekkelige tildelinger

Fender film AS mottok 3,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet til skrekkfilmen Rovdyr, en film om ungdommer som blir utsatt for tilsynelatende umotivert og livstruende vold. Filmen har antatt premiere 18. januar 2008.

Fender film AS mottok 3,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet til skrekkfilmen Rovdyr, en film om ungdommer som blir utsatt for tilsynelatende umotivert og livstruende vold. Filmen har antatt premiere 18. januar 2008.

Rovdyr er tro mot skrekkfilmsjangeren. Handlingen starter idet ungdommene forlater storbyen og ankommer ødemarken. Spørsmålet er om de noen gang kommer bort derfra.

Regissør og manusforfatter Patrik Syversen var ferdig utdannet ved NISS: Film og TV-akademiet i 2005 med fordypning i fiksjonsregi. Siden har han jobbet med manus og regi på diverse musikkvideoer, reklamefilmer, kort- og novellefilmer, blant annet for Speranza og Union Film.

Manusforfatter Nini Bull T. Robsahm var ferdig utdannet ved NISS: Film og TV-akademiet, med produksjonsledelse som fordypning, i 2005 og har siden da jobbet som innspillingsleder og produksjonskoordinator/-leder på kort- og reklamefilmer. Rovdyr er Ninis debut som co-manusforfatter.

Norsk filmfond gav i tillegg tildeling til tre andre filmer etter markedsvurdering.

Spillefilmkompaniet 41/2 fikk 11 millioner kroner i tilskudd etter konsulentvurderingen til filmen I et speil i en gåte. Filmatiseringen, som er basert på Jostein Gaarders roman med samme navn, skal regisseres av danske Jesper W. Nielsen, som også er filmens manusforfatter. Filmen har et totalbudsjett på 21 millioner kroner, og skal samproduseres med Zentropa i Danmark. Antatt kinopremiere er 24.oktober 2008.

I filmen har Axel Henie rollen som engelen Gabriel, som dukker opp på rommet til sykdomsrammede Cecilie (13). Sammen inngår de en pakt om å fortelle hverandre om jordens og himmelens hemmeligheter.

Langfilmkonsulent i Norsk filmfond, Nikolaj Frobenius, tror filmen har stort publikumspotensial. Han mener alvoret og tristheten åpner døren for humor, medfølelse og lengsel. – Det ser slike følelser sterke filmer er laget av, sier han til Filmfondet.

Frobenius har også stort tro på Nielsen, som tidligere har regissert Den sidste viking, Forbudt børn, Okay og Store planer. – Det er ingen formula-tenkning hos ham, ingen lettvintheter, ingen skjematisk framstilling av barns vilkår eller følelsesliv. Det er dette som gjør han unik i dette filmprosjektet, sier Frobenius.

Penelope film AS ble tildelt 8,7 millioner kroner til barnefilmen Barnevandrerne, av et totalbudsjett på 30,75 millioner kroner. Filmen har antatt premiere 28. august. Filmen omhandler om den nesten glemte arbeidervandringen av barn som fant sted mellom Vest- og Aust-Agder i forrige århundre og frem til begynnelsen av 1900-tallet.

SF Norge AAS fikk 7,5 millioner til Varg Veum-filmen Falne Engler. Filmens totalbudsjett er på 19,3 millioner. Antatt premiere er i mars 2008.

Les mer her: Norsk filmfond

Foto: Rovdyr

MENY