Norsk film til utlandet

Andre omgang og Elias og kongeskipet får internasjonale premierer på festivaler i Russland og Frankrike. Også Danmark og Tyskland viser interesse for norsk film.

Andre omgang og Elias og kongeskipet får internasjonale premierer på festivaler i Russland og Frankrike. Også Danmark og Tyskland viser interesse for norsk film.

For første gang på mange år er norske spillefilm med på verdens ledende animasjonsfilmfestival i Annecy, Frankrike. Slipp Jimmy fri vises i hovedkonkurransen, mens Elias og kongeskipet (Espen Fyksen, Lise I. Osvoll/2007) får sin internasjonale premiere utenfor konkurranse, melder Norsk filminstituttt.

Andre omgang til Moskva
Hilde Heiers tredje film, Andre omgang, får sin internasjonale premiere i det nye konkurranseprogrammet ”Perspectives” på filmfestivalen i Moskva. Regissør Hilde Heier og skuespiller Espen Reboli Bjerke vil være tilstede på visningene. Reprise skal vises i et av sideprogrammene.

Også Danmark åpner for norsk film. I helgen åpnet Reprise (Joachim Trier/2006) serien med norske filmer som skal vises på Cinemateket i København. De skal også vise Den brysomme mannen (Jens Lien/2006), Uro (Stefan Faldbakken/2006), Sønner (Erik Richter Strand/2006), Fritt vilt (Roar Uthaug/2006), Marias menn (Vibeke ringen/2006) og En folkefiende (Erik Skjoldbjærg/2005). Reprise skal distribueres i Danmark til høsten.

NATfilmfestivalen, Danmarks største festival, er blitt bedt om å lage eget filmprogram for Roskildefestivalen, og både Svidd neger (Erik Smith Meyer/2003) og Slipp Jimmy fri (Christopher Nielsen/2006) er invitert.

Norske filmer i Tyskland
Norske filmer gjør det godt i Tyskland, både på festivaler og i forhold til salg til kinodistribusjon.
Den tyske filmdistributøren MFA Distribution har kjøpt Trigger (Gunnar Vikene/2006) og Reprise, som skal opp på tyske kinoer i løpet av høsten.
Uro, Den brysomme mannen og Fritt vilt er også filmer som skal ut på kino i Tyskland. Men før det skal de sammen med Slipp Jimmy fri vises på Fantasy Filmfest, en festival som turnerer i 5 byer i Tyskland.
I slutten av juni skal Reprise skal delta i konkurranse på München filmfest. Der deltar også begge Svein og Rotta-filmene i barnefilmkonkurransen, mens Elias og kongeskipet har en spesialvisning for tyske kjøpere.

Foto: Andre omgang, av Torleif Hauge

Norsk film til utlandet

Andre omgang og Elias og kongeskipet får internasjonale premierer på festivaler i Russland og Frankrike. Også Danmark og Tyskland viser interesse for norsk film.

Andre omgang og Elias og kongeskipet får internasjonale premierer på festivaler i Russland og Frankrike. Også Danmark og Tyskland viser interesse for norsk film.

For første gang på mange år er norske spillefilm med på verdens ledende animasjonsfilmfestival i Annecy, Frankrike. Slipp Jimmy fri vises i hovedkonkurransen, mens Elias og kongeskipet (Espen Fyksen, Lise I. Osvoll/2007) får sin internasjonale premiere utenfor konkurranse, melder Norsk filminstituttt.

Andre omgang til Moskva
Hilde Heiers tredje film, Andre omgang, får sin internasjonale premiere i det nye konkurranseprogrammet ”Perspectives” på filmfestivalen i Moskva. Regissør Hilde Heier og skuespiller Espen Reboli Bjerke vil være tilstede på visningene. Reprise skal vises i et av sideprogrammene.

Også Danmark åpner for norsk film. I helgen åpnet Reprise (Joachim Trier/2006) serien med norske filmer som skal vises på Cinemateket i København. De skal også vise Den brysomme mannen (Jens Lien/2006), Uro (Stefan Faldbakken/2006), Sønner (Erik Richter Strand/2006), Fritt vilt (Roar Uthaug/2006), Marias menn (Vibeke ringen/2006) og En folkefiende (Erik Skjoldbjærg/2005). Reprise skal distribueres i Danmark til høsten.

NATfilmfestivalen, Danmarks største festival, er blitt bedt om å lage eget filmprogram for Roskildefestivalen, og både Svidd neger (Erik Smith Meyer/2003) og Slipp Jimmy fri (Christopher Nielsen/2006) er invitert.

Norske filmer i Tyskland
Norske filmer gjør det godt i Tyskland, både på festivaler og i forhold til salg til kinodistribusjon.
Den tyske filmdistributøren MFA Distribution har kjøpt Trigger (Gunnar Vikene/2006) og Reprise, som skal opp på tyske kinoer i løpet av høsten.
Uro, Den brysomme mannen og Fritt vilt er også filmer som skal ut på kino i Tyskland. Men før det skal de sammen med Slipp Jimmy fri vises på Fantasy Filmfest, en festival som turnerer i 5 byer i Tyskland.
I slutten av juni skal Reprise skal delta i konkurranse på München filmfest. Der deltar også begge Svein og Rotta-filmene i barnefilmkonkurransen, mens Elias og kongeskipet har en spesialvisning for tyske kjøpere.

Foto: Andre omgang, av Torleif Hauge

MENY