– NISS leverer produksjonsledere

Det blir påstått at det ikke finnes produksjonslederutdanning i Norge. Det stemmer ikke helt, fastslår Hanne Westgård i NISS. – Neste uke står det 5 dyktige produksjonslederstudenter ferdig uteksaminert fra NISS.

Det blir påstått at det ikke finnes produksjonslederutdanning i Norge. Det stemmer ikke helt, fastslår Hanne Westgård i NISS. – Neste uke står det 5 dyktige produksjonslederstudenter ferdig uteksaminert fra NISS.

De siste ukene har bransjen etterspurt produksjonsledere til blant annet Varg Veum-filmene (foto) og tatt til orde for større satsing på utdanning (for å lese artikkel og innlegg: AKUTT MANGEL PÅ FAGFOLK og UTDANNING AV PRODUKSJONSLEDERE Red. anm.).

Her på NISS utdanner vi 5 produksjonsledere per år og det har vi gjort siden 1996. Noen kjenner oss kanskje som Film og TV-Akademiet. NISS består også av Norsk Lydskole, Skuespillerutdanningen, Lys- og Scenetekniker-utdanningen, Produksjonsledelse for teater og scene og Oslo Kunstfagskole. I tillegg har vi Frisør, Make-up og Spesialeffekts utdanning.

Det er veldig hyggelig å se at Håkon Øverås fra 4 ½ ønsker å se flere utdanninger og kurs hos oss. Vi inngår gjerne samarbeid med andre aktører i bransjen på kursing og etterutdanning slik vi allerede har gjort med for eksempel Film fra Sør (workshop med Abbas Kiarostami) og Apple (Final Cut kurs). Men vi må også få lov til å informere om at produksjonslederutdanningen for film og TV faktisk eksisterer og har gjort det i mange år her på NISS.

De fleste av studentene går rett inn i Film-, TV- og reklamebransjen etter endt utdanning. Noen starter som koordinatorer eller produksjonssekretærer, andre går rett inn i produksjonslederrollen. Vi merker også behovet i bransjen. De siste årene har vi opplevd at mange av studentene har jobb før de er ferdig uteksaminert. Fra og med høsten 2007 øker vi antall studenter til seks.

Utdanningen er praktisk rettet. Studentene får trening i å administrere både film- og tv-produksjoner. Vi har hovedvekt på enkameraproduksjon, men studentene er også innom flerkameraproduksjon.

Vi benytter en rekke profesjonelle bransjefolk som forelesere og veiledere hos oss. Av de som har vært innom oss gjennom årenes løp kan vi blant annet nevne: Arve Figenschow, Odd Ween, Axel Helgeland, Tove Mar, Gudny Hummelvoll, Sigurd Mikal Karoliussen, Mona Kahn, Carina Bordewich, Karina L`Orange Rånes, Guy Haddeland og mange flere.

8. juni står det 5 dyktige produksjonslederstudenter ferdig uteksaminert. Ta godt imot dem, de er til deres disposisjon.

Hanne Westgård
Hovedlærer
NISS, Film og TV-utdanningen

– NISS leverer produksjonsledere

Det blir påstått at det ikke finnes produksjonslederutdanning i Norge. Det stemmer ikke helt, fastslår Hanne Westgård i NISS. – Neste uke står det 5 dyktige produksjonslederstudenter ferdig uteksaminert fra NISS.

Det blir påstått at det ikke finnes produksjonslederutdanning i Norge. Det stemmer ikke helt, fastslår Hanne Westgård i NISS. – Neste uke står det 5 dyktige produksjonslederstudenter ferdig uteksaminert fra NISS.

De siste ukene har bransjen etterspurt produksjonsledere til blant annet Varg Veum-filmene (foto) og tatt til orde for større satsing på utdanning (for å lese artikkel og innlegg: AKUTT MANGEL PÅ FAGFOLK og UTDANNING AV PRODUKSJONSLEDERE Red. anm.).

Her på NISS utdanner vi 5 produksjonsledere per år og det har vi gjort siden 1996. Noen kjenner oss kanskje som Film og TV-Akademiet. NISS består også av Norsk Lydskole, Skuespillerutdanningen, Lys- og Scenetekniker-utdanningen, Produksjonsledelse for teater og scene og Oslo Kunstfagskole. I tillegg har vi Frisør, Make-up og Spesialeffekts utdanning.

Det er veldig hyggelig å se at Håkon Øverås fra 4 ½ ønsker å se flere utdanninger og kurs hos oss. Vi inngår gjerne samarbeid med andre aktører i bransjen på kursing og etterutdanning slik vi allerede har gjort med for eksempel Film fra Sør (workshop med Abbas Kiarostami) og Apple (Final Cut kurs). Men vi må også få lov til å informere om at produksjonslederutdanningen for film og TV faktisk eksisterer og har gjort det i mange år her på NISS.

De fleste av studentene går rett inn i Film-, TV- og reklamebransjen etter endt utdanning. Noen starter som koordinatorer eller produksjonssekretærer, andre går rett inn i produksjonslederrollen. Vi merker også behovet i bransjen. De siste årene har vi opplevd at mange av studentene har jobb før de er ferdig uteksaminert. Fra og med høsten 2007 øker vi antall studenter til seks.

Utdanningen er praktisk rettet. Studentene får trening i å administrere både film- og tv-produksjoner. Vi har hovedvekt på enkameraproduksjon, men studentene er også innom flerkameraproduksjon.

Vi benytter en rekke profesjonelle bransjefolk som forelesere og veiledere hos oss. Av de som har vært innom oss gjennom årenes løp kan vi blant annet nevne: Arve Figenschow, Odd Ween, Axel Helgeland, Tove Mar, Gudny Hummelvoll, Sigurd Mikal Karoliussen, Mona Kahn, Carina Bordewich, Karina L`Orange Rånes, Guy Haddeland og mange flere.

8. juni står det 5 dyktige produksjonslederstudenter ferdig uteksaminert. Ta godt imot dem, de er til deres disposisjon.

Hanne Westgård
Hovedlærer
NISS, Film og TV-utdanningen

MENY